آموزش Codevision AVR

CodeVision AVR


در این مطلب آموزشی جهت آشنایی با Codevision AVR به آموزش آن می پردازیم.


شاید از اسم این نرم افزار کارایی آن مشخص باشد. این نرم افزار کامپایلری است که به وسیله آن قادر خواهید بود میکروکنترلر های سری ATMEL  ( بزرگترین شرکت تولید کننده میکروکنترلر ) را برنامه نویسی کرده و آنها را برای استفاده در پروژه های خود پروگرام کنید. زبان این کامپایلر C بوده و اگر کمی با ساختار این زبان آشنا باشید می توانید به راحتی با این نرم افزار کار کنید.
نکته قابل توجه در این نرم افزار این میباشد که برای فعال کردن قسمت های مختلف آن احتیاج به برنامه نویسی زیاد نیست. ( بر عکس نرم افزار Bascom که تمام ماژول های مورد استفاده را باید در آن به صورت دستی وارد کنیم).
ورژنی که در این آموزش از آن استفاده می کنیم CodeVision AVR 2.03.4 Standard مي باشدکه این ورژن نسبت به ورژن های قبلی تفاوت های چشم گیری داشته و تعداد بیشتری از دستورات C به آن اضافه شده است. برای شروع به کار فایل Setup آن را اجرا کرده و آن را نصب کنید. این برنامه کرک شده بوده و احتیاج به کرک دستی ندارد. بعد از اتمام نصب ( سعی شود برنامه در مکانی که خود برنامه می گوید نصب شود ) یک آیکن بر روی Desktop شما ایجاد شده که با کلیک بر روی آن به محیط برنامه وارد می شویم.

CodeVision AVR 2.03.4

برای شرکت در دوره ی فشرده میکروکنترلر AVR کلیک کنید.


 ابتدا باید بدانید که این نرم افزار که کاری برای شما انجام می دهد. شما برنامه خود را به زبان C نوشته و سپس آن را کامپایل می کنید که خروجی آن فایلی با پسوند  HEX  است که به شما تحویل داده خواهد شد که از طریق قطعه ای به نام Programmer این فایل را از رایانه بر روی میکروکنترلر می ریزید.
حال شروع به ایجاد یک پروژه جدید می کنیم. از منوی File گزینه NEW را انتخاب کرده و سپس گزینه Project را تیک گذاشته و OK می کنیم. سپس از ما سوال پرسیده می شود که آیا می خواهید یک پروژه ساخته شود ما با انتخاب YES توافق خود را اعلام می کنیم.

CodeVision AVR 2.03.4


 با این کار نرم افزار CodeWizardAVR باز شده که با آن می توانیم به جای نوشتن دستی برنامه  ، ماژول های مورد استفاده در پروژه خود را فعال یا غیر فعال کنیم.

سربرگ Chip :  در این سربرگ می توانیم نوع میکروکنترلر خود را انتخاب کنیم. ما با انتخاب ATMEGA32 کار را شروع می کنیم. ( میکروکنترلر هایی زیادی وجود دارد باید نسبت به کارایی پروژه شما بهترین را انتخاب کنید که این انتخاب از روی Datasheet آی سی ها انجام می گیرد).
Clock : هر CPU برای انجام محاسبات خود احتیاج به Clock ( پالس ساعت ) داشته و در صورت عدم وجود آن دستورات اجرا نمی شود و از آنجایی که در داخل میکروکنترلر CPU نیز وجود دارد پس برای کار آن احتیاج به Clock می باشد که این Clock از روی Datasheet آی سی مشخص می شود. ما این Clock را روی12MH معادل  ( 12 * 6^10 )  قرار می دهیم.
سربرگ Port : در این سربرگ قادر خواهید بود که مشخص کنید کدام پورت ورودی و کدام پورت خروجی باشد.

CodeVision AVR 2.03.4

 

فرض کنید Port B را انتخاب کنیم. هر پورت شامل 8 بیت ( پایه ) می باشد. که ما می توانیم به صورت تکی مشخص کنیم که کدام ورودی و کدام خروجی است. این 8 پایه با شماره های Bit0 تا Bit7 مشخص شده است. که در جلوی هر کدام مربعی وجود دارد که با کلیک بر روی آن می توانید پورت را Input  یا Output کنید.
پورت خروجی : اگر پورت یا یکی از پایه های پورت را Output انتخاب کنیم مربع کوچک بعدی مشخص می کند که در زمان روشن شدن میکرو خروجی این پایه 0 باشد ( عدم وجود ولتاژ ) یا 1 باشد ( وجود 5V ).
پورت ورودی : اگر پورت را ورودی کنیم مربع روبروی آن T = Tri-State و یا P = Pullup می باشد که این دو نوع مورد بستگی به نوع پروژه های شما دارد که توزیح درباره تفاوت این دو را به آموزش الکترونیک محول می کنیم. ( معمولا از P  استفاده می کنیم. )
سربررگ های دیگر از قبیل ADC ، Timer  و … را در دوره آموزشی به طور کامل بازگو می کنیم.
بعد از اتمام این اعمال از منوی File نرم افزار CodeWizard گزینه  Generate Save And Exit را می زنیم . که پنجرهای برای Save کردن پروژه باز می شود که با انتخاب یک نام و زدن کلید Save  به پنجره بعدی رفته و همین کار را ادامه می دهیم تا بعد از Save در 3 پنجره پروژه ما Save شود. ( نام و مکان هر سه قسمت را یک چیز در نظر بگیرید.)
بعد از این کار پروژه ما باز شده و می توانیم شروع به نوشتن برنامه کنیم.
در انتهای این آموزش این نکته که برنامه ما در قسمت ; {  } While نوشته می شود پر اهمیت می باشد

 

برای شرکت در دوره ی فشرده میکروکنترلر AVR کلیک کنید..

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *