در مورد ای‌ جکس بیشتر بدانید.

ای‌ جکس ای‌ جکس چیست؟

 Asynchronous JavaScript and XML یا به طور خلاصه Ajax (ای‌ جکس ) مجموعه‌ای از استانداردها و تکنولوژی های وب است که به وسیله ی آن می‌توان وب سایت هایی طراحی نمود که کاربر به آسانی بتواند با آن تعامل داشته باشد. همچنین ای‌ جکس این امکان را برای ما فراهم می کند که بخشهایی از صفحه را بدون بارگذاری کل صفحه (refresh) به روز رسانی کنیم زیرا بارگذاری مجدد صفحات وب همواره زمانبر و خسته کننده است ضمن اینکه باعث می شود پهنای باند کاربر نیز بیش از حد مصرف شود. بسیاری از سایت های معروف از جمله Google Maps، Gmail، YouTube و Facebook به شکل وسیعی از این فن آوری استفاده می کنند

جهت شرکت در دوره های آموزشی ای‌ جکس کلیک کنید

برنامه های تحت وبی که از ای جکس بهره می برند خصوصیات زیر را دارا هستند:

مولفه های آشنا و تعاملی رابط کاربری مانند نشان دهنده پیشرفت (progress bar)، tooltipها، و همچنین پنجره های pop-up

کارایی بهتر برای برنامه های وب فرم، زیرا بیشتر بخشهای پردازشی صفحه وب می تواند در مرورگر انجام شود

به روز رسانی مقطعی صفحه (partial update) که تنها بخش تغییر یافته صفحه را refresh می کند.

یکپارچه سازی بخشهای client-side برنامه با خدمات برنامه سرور، بخصوص در فرآیند تایید اعتبار، تعیین نقش کاربران و پروفایل کاربران

توانایی سفارشی سازی کنترلهای سرور به منظور استفاده از ظرفیتهای client

پشتیبانی از بیشتر مرورگرهای معروف، از جمله IE، فایرفاکس، کروم و سافاری

مجموعه فناوریهای تشکیل دهنده ای‌ جکس نمایش استاندارد با استفاده از xhtml و css، نمایش پویایی و تعاملات با استفاده از مدل شیء گرای سند، تبادل و دستکاری داده‌ها با استفاده از XML و تبدیلات xsl، بازیابی داده ها بصورت غیر همروند با استفاده از XMLHttpRequestو نهایتاً جاوااسکریپت هستند.

جهت شرکت در دوره های آموزشی ای‌ جکس کلیک کنید

پیشنهادهای ارائه شده با ای‌ جکس

از قسمت‌های مهم معماری پیشنخرد ای‌ جکس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رخدادهای کوچک سمت سرور: اجزای درون یک برنامه وب می‌توانند، درخواست‌های کوچکی برای سرور ارسال کنند، اطلاعات مورد نیازشان را از سرور دریافت کنند، و هر قسمت از صفحه را که لازم است بر اساس DOM به‌روز کنند، بدون اینکه تمام صفحه دوباره بارگذاری و ترسیم شود.

غیر همروند بودن: درخواست‌هایی که به سرور ارسال می‌شود، باعث مسدود شدن صفحه درون مرورگر کلاینت نمی‌شوند. کاربر می‌تواند به کار با قسمت‌های دیگر برنامه ادامه دهد و هنگامی که پاسخی از سرور دریافت شد، با به‌روز کردن رابط کاربر، به کاربر اطلاع داده می‌شود.

عکس‌العمل برای هر رخدادی: تقریباً می‌توانیم برای تمام رخدادهایی که کاربر بوجود می‌آورد، با سرور ارتباط برقرار کنیم. مرورگرهای مدرن اکثر رخدادهایی را که سیستم‌عامل اجازه می‌دهد دریافت می‌کنند: کلیک کردن موس، حرکت موس روی شی، زدن یک کلید و غیره هستند. هر رخدادی می‌تواند باعث ارسال یک درخواست به صورت غیر همروند برای سرور شود.

جهت شرکت در دوره های آموزشی ای‌ جکس کلیک کنید

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *