زبان بدن در مصاحبه شغلی چگونه باشد؛ 16 نکته تاثیرگذار

یکی از تعیین کننده ترین مراحل زندگی هر شخصی انتخاب شغل می باشد و مصاحبه شغلی پر استرس ترین مرحله از انتخاب شغل است. در مصاحبه استخدامی مصاحبه گر توجه زیادی به زبان بدن شما کرده و علاوه بر عالی گذراندن صحبت های مصاحبه و ارائه مدارک و رزومه، زبان بدن در مصاحبه کاری می تواند یکی از فاکتورهای تعیین کننده در این مورد باشد. حال قرار است در این پست از سایت خرد، بهترین زبان بدن در مصاحبه شغلی را بیاموزید؛ به این صورت که با چند مورد از نکات آشنا شده و یاد می گیرید در مصاحبه شغلی چگونه رفتار کنید تا نظر مصاحبه شونده به شما جلب شده و شما را بپذیرد.

اهمیت زبان بدن در مصاحبه شغلی

زبان بدن مجموعه نشانه های غیرکلامی مانند ژست ها، حالات چهره، و لحن صدای مورد استفاده در ارتباطات است و واضح است که این مورد نیز همچون حرف زدن می تواند بر اطرافیان تاثیر بگذارد. یکی از مواردی که به زبان بدن توجه زیادی می شود، مصاحبه شغلی است. اهمیت زبان بدن در مصاحبه شغلی را نمی توان نادیده گرفت و اگر راهکارهایی برای بهتر شدن زبان بدنتان بیاموزید، مصاحبه شغلی موفق تری خواهید داشت. زبان بدن صحیح در مصاحبه های شغلی فقط برای تحت تاثیر قرار دادن مدیر استخدام نیست، بلکه برای ارسال صحیح پیام و منظور شما و جلوگیری از سوء تعبیر است. با دانستن این موضوع، می توانید از آن به نفع خود استفاده کنید و شغل مورد نظر خود را بدست آورید.

نکات تاثیر گذار بر زبان بدن در مصاحبه شغلی

توجه کنید که زبان بدن نشان دهنده میزان تسلط، استرس، آگاهی در مورد شغل مورد نظر، توانایی و غیره فرد می باشد و از این رو لازم است ابتدا این مقاله را بخوانید تا زبان بدن خود را کنترل کرده و خود را به سمت و سوی موفقیت در مصاحبه شغلی ببرید. برای اینکه این تکنیک های زبان بدن در مصاحبه شغلی را بیاموزید، بهتر است موارد زیر را با دقت خوانده و در صورت امکان جلو آینه تمرین کنید. در زیر چندین نکته از نکات تاثیر گذار بر زبان بدن در مصاحبه شغلی را آورده ایم.

1. وارد شدن

توجه کنید که نحوه راه رفتن هر کس نشان دهنده میزان اعتماد به نفس شخص می باشد. به همین منظور لازم است هنگام ورود شانه ها را بالا داده سپس وارد شوید تا با اعتماد بنفس و بدون استرس به نظر برسید. لازم به ذکر است که اولین رفتار و زبان بدن در مصاحبه شغلی که مصاحبه کننده می بیند، نحوه وارد شدن شما به اتاق مصاحبه است. خود را به درستی، آرام و خونسرد معرفی کنید. هنگام ورود به اتاق، مودبانه احوالپرسی کنید. لبخند بزنید و بدانید که اولین تاثیر خوب در اولین جلسه به شما مزیتی در بین سایر متقاضیان می دهد. چند ثانیه اول نحوه انجام مصاحبه را تعیین می کند، بنابراین از آن نهایت استفاده را ببرید.

2. نحوه دست دادن

نحوه دست دادن در مصاحبه شغلی

در صورت نیاز به دست دادن به مصاحبه کننده لازم است این کار به شکلی انجام شود که کمترین میزان استرس را نشان دهد. این موضوع که همه افراد هنگام مصاحبه شغلی استرس زیادی دارند، انکار شدنی نیست اما اگر این استرس به مصاحبه کننده منتقل شود، بُعدی از شخصیت که فردی ضعیف و مضطرب هستید را نشان می دهد. بنابراین محکم دست بدهید تا نشانه قدرت شما باشد! همچنین برای نشان دادن احترام به مصاحبه کننده لازم است زمانی که دست خود را به سمت او می برید، کمی پایین تر از دست او بگیرید.

3. نشستن درست

یکی دیگر از نکات برای عالی نشان دادن زبان بدن در مصاحبه شغلی مدل نشستن می باشد. لازم است به آرامی روی صندلی نشسته همچنین توجه کنید که گوز نکرده و صاف بنشینید. این یکی دیگر از نکاتی است که در دقیقه اول به چشم خورده و خیلی تعیین کننده خواهد بود. پس به این مورد هم دقت کنید.

4. شروع صحبت در مصاحبه استخدامی

اگر قرار باشد با عجله شروع به صحبت کنید، ممکن است هول شده و همه چیز را خراب کنید. ابتدا نفس عمیقی کشیده و سپس صحبت خود را شروع کنید. این نفس عمیق کشیدن به شما کمک می کند تا آرام تر شده و سپس راحت تر صحبت کنید. مطمئنم شنیده اید که روانشناسان در حین استرس، پیشنهاد می کنند که نفس عمیق بکشید تا استرستان کاهش یابد؛ از این رو همین کار در ابتدای صحبت مصاحبه نیز عالی است تا هم استرستان کم شده و هم سریع و با عجله صحبت نکنید.

5. نحوه صحبت در مصاحبه کاری

اول اینکه لازم است با قدرت و بدون ضعیف کردن تن صدا حرف بزنید. همچنین در حین حرف زدن از حرکت دادن دست هایتان غافل نشده و حتما از این تکنیک زبان بدن در مصاحبه شغلی استفاده کنید تا نتیجه آن را ببینید. توجه کنید که این مورد خیلی مهم است و بد نیست بدانید که یکی از ویژگی های افراد کاریزماتیک همین استفاده از دست حین صحبت کردن است. اگر دست هایتان ساکن باشد نشان دهنده استرس است و برای آرام تر نشان دادن خود از حرکت به اندازه و به جای دست هایتان استفاده کنید.

6. دیدن کف دست هایتان

اگر مصاحبه کننده گاهی کف دست هایتان را ببیند، بیشتر به نظرش خوب می آیید و همچنین اعتماد بیشتری می کند! بله درست شنیدید برای اینکه نظر مصاحبه کننده را بیشتر به خود جلب کنید گاهی میان صحبت هایتان، کف دست هایتان را نشان دهید. این یکی دیگر از نکات لازم برای بهتر شدن زبان بدن در مصاحبه شغلی است.

7. گوش دادن درست

هنگامی که مصاحبه کننده با شما صحبت می کند، لازم است کاملا گوش داده و نشان بدهید شنونده خوبی هستید. همچنین هنگام گوش دادن صاف نشسته و در بعضی مواقع سر خود را به نشانه تایید تکان دهید. توجه کنید که به هیچ عنوان بین صحبت های مصاحبه کننده نپریده و بگذارید کاملا صحبت هایش تمام شود.

8. برقراری ارتباط چشمی

اگر قرار باشد به چشمان مصاحبه کننده زل بزنید، هم او معذب شده و هم با انعکاس رفتارش استرس شما زیاد می شود. به علاوه اگر اصلا به چشم های مصاحبه کننده نگاه نکنید، بی توجهی به مصاحبه کننده است و همچنین بین شما صمیمیت ایجاد نخواهد شد. از این رو بهترین شیوه نگاه کردن به صورت شخص است تا ارتباط چشمی برقرار شود اما زل نزنید!

9. تکیه دادن به صندلی

همانطور که اشاره شد هنگام نشستن روی صندلی کمر خود را به پشتی صندلی تکیه دهید. تکیه دادن به صندلی از منظر روانشناسی به معنای مهربان و دلسوز بودن است و همچنین به این معناس که شما به رفتار خود توجه کافی داشته و هیجانی رفتار نمی کنید. با توجه به این موضوع هنگام مصاحبه به پشتی صندلی تکیه دهید و شانه هایتان را صاف نگه دارید تا اعتماد به نفس شما نیز انتقال یابد. البته در برخی مواقع لازم است کمی به سمت جلو بیایید تا این منظور را به مصاحبه کننده برساند که علاقه مند به این جلسه مصاحبه شغلی و ادامه صحبت هستید.

10. نحوه برخورد درست

به گونه ای رفتار کنید که مصاحبه کننده تا حدی احساس گرمی و صمیمیت کند. البته نباید خیلی صمیمی رفتار کنید تا شخص حس بدی بگیرد. بهتر است تعادل را رعایت کنید به همین ترتیب که اگر خیلی سرد رفتار کنید، فضا سرد و خشک می شود و ممکن است استرس شما بیشتر شود. رعایت تعادل در رفتار با مصاحبه کننده بهترین راهکار است.

11. روش قرار گرفتن پاها

بدترین نوع قرار گرفتن پاها در مصاحبه شغلی انداختن پاها روی یکدیگر است. به خصوص برای خانم ها بهتر است یکی از پاها را روی دیگری نیاندازیم مگر اینکه تنها مچ پاها روی هم قرار بگیرد. بهتر است کف پاها را صاف روی زمین قرار دهید تا علاوه بر راحت تر نشستن، از نظر علمی نیز مغزتان بازتر شده و بهتر به سوالات پاسخ بدهید.

12. تعادل در حرکات بدن

نباید زیاد تکان بخورید و همچنین برعکس آن یعنی زیاد ساکن بودن و نگه داشتن خود برای تکان نخوردن نیز، روش درستی نیست. واضح است زیاد تکان خوردن نشان دهنده استرس است و همچنین زیاد ساکن ماندن طبیعی به نظر نمی آید. پس در این مورد از زبان بدن در مصاحبه شغلی نیز بهتر است تعادل را رعایت کرده و به این موضوع نیز توجه کنید.

13. عدم نشان دادن استرس

افراد در مواقعی که استرس دارند با موها، برخی نواحی صورت، دکمه ها یا یقه لباس خود بازی می کنند. تمام دقت خود را به کار ببندید تا هیچکدام از این کار ها را انجام ندهید. همچنین با دست به روی میز ضربه نزنید. مصاحبه کنندگان با انواع نشانه های روانشناسی آشنایی داشته و از این رو هر کدام رفتارهای شما نشان دهنده استرس وعدم اعتماد به نفس یا برعکس این موارد خواهد بود و لازم است که رعایت کنید. نکته دیگر این است که نباید دست ها را در یکدیگر قلاب کنید زیرا این موضوع نیز نشان دهنده وجود استرس است.

14. حالت چهره در مصاحبه شغلی چگونه باشد

حالت چهره در مصاحبه

برای اینکه اخمو به نظر نیایید، گاهی لبخند بزنید و در مواقعی که موضع خنده داری پیش آمد، به خودتان اجازه بدهید که بخندید. لبخند زدن نشان دهنده تمایل شما به این شغل و این مصاحبه است و همچنین میزان صممیت را بیشتر می کند. البته زیادی لبخند زدن نیز نشانه خوبی نخواهد بود بنابراین در مواقع درست این کار را انجام دهید.

15. تن صدا

نباید تن صدایتان خیلی زیاد یا خیلی کم باشد. همچنین اگر از ابتدا تا انتهای مصاحبه یک تن صدا را به کار برده و گاها تن صدای خود را تغییر ندهید، این جلسه مصاحبه هم برای شما و هم برای شخص مصاحبه گر، کسل کننده خواهد بود. برای جلوگیری از این منظوردر بین صحبت هایتان گاهی تن صدا را کم کرده و گاها تن صدای خود را بالاتر ببرید.

16. نحوه قرار دادن وسایل

وسایل خود را در کنار پاهایتان و در سمت چپ خودتان قرار بدهید تا حواستان متمرکز مصاحبه باشد. بهتر است وسایل خود را روی میز نگذارید و همچنین بهترین مکان زمین و سمت چپ است. نکته دیگر این است که بهتر است وسایل خود را در کیفی مناسب و برگه هایتان را در پوشه قرار دهید تا از نظر مصاحبه کننده مرتب تر به نظر بیایید.

16.بهترین روش ترک اتاق مصاحبه

حتی اگر احساس کردید مورد پسند مصاحبه کننده نبودید، با آرامش و لبخند خداحافظی کنید. توجه کنید که وسایل خود را فراموش نکنید و همچنین اگر قصد دست دادن برای خداحافظی داشتید، بهتر است به سمت فرد مصاحبه کننده بروید و از پشت میز اینکار را نکنید. اگر احساس کردید مصاحبه گر تمایلی به دست دادن ندارد، از اینکار اجتناب کنید.

نبایدهای زبان بدن در مصاحبه شغلی

  • با اعتماد به نفس رفتار کنید اما مغرور نباشید. رفتار خشن و خشک می تواند باعث شود مصاحبه کننده برداشت اشتباهی از منظور شما دریافت کند.
  • هرگز در مصاحبه کاری آدامس نجوید زیرا بسیار غیر حرفه ای است.
  • از رفتارهای غیر ضروری و حرکاتی که ناآگاهانه انجام می شوند مانند دست زدن به صورت و یا تکان دادن پاها بپرهیزید.
  • روی هم قرار دادن دست ها و پاها در طول مصاحبه به معنی اختلاف نظر است.
  • داشتن حالت خمیده در طول مصاحبه سیگنال های بی کفایتی و غیرقابل اعتماد بودن را به طرف مقابل ارسال می کند، بنابراین صاف بنشینید.
  • به فضای شخصی مصاحبه کننده احترام بگذارید و به غیر از دست دادن، تماس فیزیکی را شروع نکنید.

سخن پایانی

زبان بدن یک زبان بیکلام است که در کنار گفتار و حرف هایی که می زنیم شخصیت ما را شکل می دهد. زبان بدن به طور ناخودآگاه روی اطرافیان ما تاثیر می گذارد و دید آن ها به ما را تغییر می دهد بنابراین آگاهی از تکنیک های زبان بدن ضروری است. در این مقاله به نکات زبان بدن در مصاحبه شغلی اشاره کردیم. با توجه به نیاز مخاطبان موسسه آموزش عالی خرد اقدام به برگزاری دوره آموزشی زبان بدن نموده است. چنانچه می خواهید به طور اصولی و حرفه ای با ترفندهای زبان بدن در شرایط مختلف آشنا شوید پیشنهاد می کنیم در این دوره شرکت نمایید. برای شرکت در دوره زبان بدن روی لینک زیر کلیک کنید.

مقاله پیشنهادی: زبان بدن افراد کاریزماتیک چگونه است

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *