لیست مهارت های توسعه فردی؛ 26 مهارت مهم با مثال

یکی از مناسب ترین و عاقلانه ترین تصمیماتی که می توانید برای خود اتخاذ کنید، تلاش برای توسعه فردی مستمر است. برخی از رایج ترین اهداف توسعه حرفه ای که همه ما برای دستیابی به اهداف کوتاه مدت برای خود می خواهیم عبارتند از بهبود کیفیت زندگی، دستیابی به موارد بیشتر، تعادل بین زندگی و کار، تبدیل شدن به فرد بهتر و تلاش برای رسیدن به نسخه بهتری از خود. به همین دلیل است که اهداف توسعه فردی و یک برنامه اقدام مناسب برای خود ایجاد می کنیم.

تعریف مهارت های رشد و توسعه فردی

منظور از مهارت های توسعه فردی مهارت هایی هستند که به ما کمک می کنند به بهترین شکل خودمان تبدیل شویم و در زندگی شخصی و کاری خود موفق تر و با آگاهی بیشتری عمل کنیم.

در ادامه، انواع مهارت های توسعه فردی را برای شما فهرست کرده ایم که به شما کمک می کند تا اهداف شخصی خود را تعیین کنید و به سفر توسعه حرفه ای و فردی شما کمک می کند تا شادتر و اعتماد به نفس تر باشید. الگوی طرح توسعه فردی شما در اینجا آمده است:

1. همدل باشید

همدلی در مورد درک عینی از دیدگاه های مختلف است. همدل بودن به معنی توانایی قرار دادن خودمان به جای دیگران در شرایط مختلف است. مهارت همدلی به شما کمک می کند درک عمیق تری از اطرافیان و احساسات آن ها داشته باشیم و رفتارهای مثبت تری را ارائه دهیم.

2. اعتماد به نفس

مطالعات نشان داده اند که آی کیو یا ضریب هوشی یک فرد مهم ترین مولفه در موفقیت او نیست. در عوض، سه فاکتور در تعیین موفقیت یک فرد مهم تر از هوش می باشند: اعتماد به نفس، تعیین اهداف هوشمندانه و پشتکار.

اعتماد به نفس یا عزت نفس یک فرد در اصل چیزی است که در مورد خود فکر می کند. یکی از دلایل برای تقویت اعتماد به نفس این است که ارتباط قوی و معناداری بین اعتماد به نفس و موفقیت وجود دارد. از این رو، یکی از مهم ترین اهداف توسعه فردی باید افزایش اعتماد به نفس باشد. بیایید سفر توسعه فردی را شروع کنیم.

3. فعالانه گوش دهید

یاد بگیرید که به صورت فعالانه به دیگران گوش دهید و توجه کنید به گونه ای که نظرات آن ها برای شما اهمیت دارد و برای آن ها ارزش قائل هستید. گوش دادن فعالانه را انتخاب کنید، از زبان بدن به شیوه درست استفاده کنید و هرگونه حواس پرتی که مانع گوش دادن شما می شود را از بین ببرید.

4. با ترس دوست باشید

مهارت های توسعه فردی

برای از بین بردن ترس، باید ابتدا خود را در معرض آن قرار دهید و اجازه دهید که بترسید. وقتی که از عدم اطمینان و ترس موجود در موقعیت احساس راحتی کردید، می توانید شیوه ای منطقی و آرام برای غلبه بر آن پیدا کنید.

5. زبان بدن خود را بهبود بخشید

زبان بدن چیزی به جز ارتباط غیرکلامی نیست که شامل ژست ها و حرکات فرد می باشد. تحقیقات ثابت کرده اند که زبان بدن درست می تواند به برقراری ارتباط درست با دیگران کمک کند و پیام شما را به صورت کارآمدتر منتقل کند. زبان بدن قاطعیت، اعتماد به نفس و پشتکار شما را نشان می دهد. در واقع، وضعیت های خاص بدن می تواند به شما کمک کند تا عملکرد خود را بهبود بخشید.

برای شرکت در دوره آموزشی زبان بدن روی لینک زیر کلیک کنید:

6. با دیگران کنار بیایید

شما باید همیشه به دنبال وسیله ای برای ایجاد رابطه با اعضای تیم یا سایر افراد باشید. با این وجود، شما باید صادق باشید و هدف اصلی شما نباید فریب دادن دیگران باشد، بلکه باید شیوه ای برای برقراری ارتباط با دیگران و کنار آمدن با دیگران پیدا کنید.

7. با خود کنار بیایید

کنار آمدن و پذیرفتن خود پیش زمینه ای برای کنار آمدن با دیگران است. شما باید یاد بگیرید که مهارت ها، تجربه، فلسفه، آرزوها و محدودیت های خود را بپذیرید و قدردان آن ها باشید. این تمرکز سالم برای شما الهام بخش خواهد بود.

8. اهمال کاری را متوقف کنید

شما باید درک کنید که به تعویق انداختن کارها و اهمال کاری یک ویژگی شخصیتی نیست، بلکه یک عادت است. از آنجایی که یک عادت است، 100% امکان دارد که آن را کنار بگذارید. سعی کنید از زمان به بهترین نحو استفاده کنید و از به تعویق انداختن به هر شکلی اجتناب کنید.

9. صبح زود بیدار شوید

عادت زود بیدار شدن را در خود به وجود آورید. ضرب المثل قدیمی می گوید: «زود خوابیدن و صبح زود بیدار شدن، انسان را سالم، ثروتمند و عاقل می سازد!» این ضرب المثل فواید مختلف زود بیدار شدن را بازگو می کند.

برخی از آن ها عبارتند از تماشا کردن و لذت بردن از طلوع آفتاب، انجام ورزش صبحگاهی برای حفظ تناسب اندام، توانایی کار بر روی یک پروژه مهم قبل از شروع روز و موارد دیگر. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که افرادی که مدیریت زمان بهتری دارند، نسبت به همتایان خود شادتر، سالم تر و کارامدتر هستند.

برای شرکت در دوره آموزشی مدیریت زمان روی لینک زیر کلیک کنید:

10. فعال تر شوید

عادت فعال بودن را در خود پرورش دهید. برخی از ویژگی های افراد فعال عبارتند از:

  • آن ها خود را خالق زندگی می دانند.
  • آن ها خود را قربانیان فاکتورها و شرایط بیرونی در نظر نمی گیرند.
  • آن ها اجازه نمی دهند دیگران برایشان تصمیم گیری کنند.
  • آن ها مسئولیت کارها و نتایج را برعهده می گیرند.

11. هنر حل تعارض را یاد بگیرید

تعارض بخشی از زندگی است. کلید موفقیت توسعه مهارت حل تعارض است. اگر شما توانایی حل منطقی تعارضات و برطرف کردن مسالمت آمیز اختلافات را داشته باشید، به طور قطع شادتر و موفق تر خواهید بود.

12. گذشته را رها کنید

یکی از بزرگ ترین موانع رشد حرفه ای، رها نکردن گذشته است. به منظور این که به معنی واقعی کلمه خوشحال و شاد باشید، بسیار مهم است که در زمان حال زندگی کنید. بنابراین، باید یاد بگیرید که ارواح گذشته را رها کنید و وقایع را پشت سر بگذارید.

13. مطالعه کنید

هیچ چیز قدرتمندتر از گنجینه دانش نیست و بهترین روش برای به دست آوردن این دانش مطالعه کردن است. تحقطقات ثابت کرده اند که کسب دانش جدید عطش فرد برای صلاحیت را برطرف می کند، درنتیجه شادتر می شود. شما باید عادت مطالعه کتاب را در خود ایجاد کنید. این کار به شما کمک می کند مهارت های جدید بیاموزید و نیز مهارت های قبلی خود را بهبود بخشید.

14. انعطاف پذیر باشید

انعطاف پذیری یا به عبارتی تاب آوری، توانایی ذاتی فرد در رویارویی با هر مشکلی است. این تفاوت بین احساس درماندگی و مواجهه با مشکلات با شجاعت و اعتماد به نفس است. شما باید همیشه بدانید که چگونه از شر مشکلات خلاص شوید. این کار به شما کمک می کند تا فرد قوی تری باشید.

15. استرس را به صورت کارآمد مدیریت کنید

استرس بیش از حد می تواند موجب پریشانی شما شود. استرس نه تنها بر سلامتی فیزیکی شما، بلکه بر سلامت روانی و عاطفی شما نیز تاثیر می گذارد. شما باید روش های مدیریت کارآمد استرس را بدانید. امروزه، تکنیک های مدیریت استرس بسیار زیادی وجود دارند. بنابراین، تنها چیزی که به آن نیاز دارید تمایل به مقابله با استرس است. یافتن روش هایی برای رویارویی با استرس دیگر یک چالش به حساب نمی آید.

16. محدودیت های خود را نادیده بگیرید

محدود کردن باورها مانع از پیشرفت شما می شود، زیرا شما را در منطقه آسایش خود نگه می دارد و شما را از تجربه چیزهای جدید بازمی دارد. درنتیجه، به دلیل ترس از شکست و آسیب دیدن در طی فرآیند ریسک نمی کنید. شما می توانید باورهای محدودکننده ای در مورد همه چیز داشته باشید، از پول و روابط گرفته تا موفقیت. این لیست همچنان ادامه دارد. بسیار مهم است که باورهای محدودکننده خود را شناسایی کنید و آن ها را با باورهای مثبت و سازنده که شما را قادر می سازند به رویاهای خود دست یابید، جایگزین کنید.

17. اشتراک گذاری

معلم شوید و زمان، بازخوردها و دانش و مهارت های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. انتقال دانش و مهارت ها نه تنها به سود دیگران است، بلکه خود این فرآیند دانش شما را تقویت کرده و موجب می شود بر آن موضوع تسلط پیدا کنید.

18. قدرت اراده خود را افزایش دهید

داشتن اراده قوی به بهبود وضعیت مالی، سلامت، روابط، رشد و توسعه فردی، موفقیت حرفه ای و تمام جنبه های مختلف زندگی کمک می کند. صرف نظر از اهداف شخصیتی که برای خود تعیین کرده اید، زمینه هایی را برای توسعه فردی بیابید و برای دستیابی به اهداف از قدرت اراده خود کمک بگیرید.

19. خودشناسی و خودآگاهی را تمرین کنید

تلاش کنید تا هوشیارتر باشید. این کار به شما کمک می کند تا قدردان آنچه در زندگی خود دارید باشید. به جای این که وقت خود را با فکر کردن به گذشته که دیگر هیچ منفعتی برای شما ندارد تلف کنید یا نگران آینده ای باشید که از آن هیچ اطلاعی ندارید، با افزایش مهارت خودآگاهی در زمان حال زندگی کنید و از لحظات نهایت لذت را ببرید.

مقاله پیشنهادی: خودشناسی را از کجا شروع کنیم

20. تصمیمات بهتری بگیرید

عادت تصمیم گیری بهتر را در زندگی خود تمرین کنید. انتخاب ها و تصمیماتی که می گیرید در نهایت تکلیف زندگی شما را مشخص می کنند. تصمیمات شکل زندگی شما را مشخص می کنند، بنابراین بسیار مهم است که تصمیمات بهتری در زندگی خود بگیرید تا در نهایت زندگی بهتری داشته باشید.

21. بر روی ذهنیت رشد خود تمرکز کنید

علاوه بر مطالعه اهداف توسعه فردی، باید نگرش خود را در مورد این که چه کسی هستید و چه طرز فکری دارید مشخص کنید. شما باید به صورت مستمر بر نگرش خود کار کنید و در جهت رشد قدم بردارید. یک نگرش ذهنی مثبت می تواند کوه ها را جابجا کند. این نوع نگرش به شما کمک می کند تا به آنچه در زندگی می خواهید دست یابید.

22. هوش هیجانی خود را تقویت کنید

هوش هیجانی به معنی شناخت و کنترل عواطف و هیجانات خود و دیگران است. 5 مفهوم مهم در هوش هیجانی عبارتند از: خودآگاهی، خودمدیریتی، خودانگیزشی، دیگرآگاهی و دیگر مدیریتی. برای تقویت هوش هیجانی باید این مفهوم را در خود تقویت کنیم.

برای شرکت در دوره آموزشی هوش هیجانی روی لینک زیر کلیک کنید:

23. برای خلاق تر شدن تلاش کنید

یکی از پایه ای ترین مهارت های توسعه فردی خلاقیت است، در واقع خلاقیت به ما کمک می کند راحتتر محدوده امن خود را ترک کرده و راه های جدید را امتحان کنیم. روش های زیادی برای پرورش خلاقیت وجود دارد که به راحتی قابل انجام هستند. لیستی از کارهای ساده برای تقویت خلاقیت را در نظر داشته باشید و هر روز به آن ها عمل کنید.

برای شرکت در دوره آموزشی خلاقیت و ایده پردازی روی لینک زیر کلیک کنید:

24. برای خود عادت های مثبت ایجاد کنید

مهارت های توسعه فردی عادت های مثبت ایجاد کنید

اگر کارهای خوب را به طور مداوم انجام دهید تبدیل به عادت می شوند. به عنوان مثال اگر یک ماه هر روز ساعت مشخصی بیدار شوید و ساعت مشخصی بخوابید تبدیل به عادت می شود و به راحتی نمی توانید آن را ترک کنید. بسیاری از عادت های مثبت مانند سالم غذا خوردن، ورزش روزانه، مراقبه روزانه و غیره برخی از مثال هایی هستند که می توانید با تکرار آن ها را تبدیل به عادت کنید.

25. اقدام گرایی را تمرین کنید

هر برنامه ای بدون عمل به آن کاملا بی ارزش است. اگر مدام برنامه ریزی می کنید یا به دلیل کمال گرایی افراطی یا ترس از شکست یا اینکه دوست ندارید منطقه امن خود را ترک کنید مدام برنامه هایتان را به تعویق می اندازید شما نیاز به تقویت مهارت اقدام گرایی دارید. برای شروع عملی کردن ایده های کوچک را تمرین کنید.

26. حل مسئله و تصمیم گیری

مهارت حل مسئله و تصمیم گیری یکی از مهارت های مهمی است که باید در فهرست مهارت های توسعه فردی گنجانده شود. مهارت حل مسئله گاهی اوقات بسیار حیاتی است و اگر به آن مجهز نباشید می تواند مشکلات مهمی ایجاد کند. مهارت حل مسئله با فرآیند تصمیم گیری مرتبط است و در واقع تصمیم گیری آخرین مرحله از فرایند حل مسئله است، بنابراین، اگر قادر به تصمیم گیری مناسب در زمان مناسب نباشید، نمی توانید به راحتی کل فرآیند را به پایان برسانید.

سخن پایانی

سرمایه گذاری بر روی رشد و توسعه فردی یکی از مفیدترین اقداماتی است که هر فردی باید در نظر داشته باشد. لیست مهارت های توسعه فردی در این مقاله معرفی شد. برای شروع ابتدا باید چشم انداز شخصی خود را مشخص کنید تا هدف شما از توسعه فردی دقیقا مشخص شود. قدم بعدی برنامه ریزی است و در این مرحله باید برای رسیدن به اهداف خود نقشه راه داشته باشید. سپس آغاز کنید و به طور مداوم اهداف توسعه فردی خود را بازنگری کنید تا از میزان پیشرفت خود باخبر شوید.

نمونه های ذکر شده در این مقاله از مهارت های توسعه فردی به شما کمک می کنند تا با تعیین اهداف فردی دست یافتنی، زندگی رویایی خود را بسازید. هیچ وقت برای شروع دیر نیست!

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *