رشته فنی حرفه ای چه شغل هایی دارد؟ (مشاغل گروههای مختلف)

در رشته های فنی حرفه ای، تخصص های لازم هر رشته از همان ابتدا به صورت تئوری و عملی آموزش داده می شوند و از این رو دانش آموزان مهارت های لازم برای ورود به بازار کار را در همان دوران تحصیل کسب می کنند و می توانند سریعتر وارد بازار کار شوند. به همین دلیل رشته فنی و حرفه ای یکی از رشته های محبوب بین دانش آموزان دختر و پسر است. اما رشته فنی حرفه ای چه شغل هایی دارد؟ در ادامه شغل های رشته فنی حرفه ای در گروه های مختلف (کشاورزی، هنر، صنعت و مدیریت و خدمات) را به شما معرفی می کنیم.

کسانی که در یکی از رشته های فنی حرفه ای تحصیل کرده اند همواره در بازار کار با تجربه تر و موفق تر عمل می کنند. به طور کلی فنی حرفه ای رشته های زیادی دارد و تنوع شغل ها در رشته فنی حرفه ای بالاست. به این ترتیب شما می توانید شغل مناسب برای دختران و پسران را در رشته فنی حرفه ای بیابید. رشته فنی حرفه ای 4 زیرشاخه دارد که عبارتند از: کشاورزی، هنر، صنعت و مدیریت و خدمات. ما قصد داریم شغل های رشته فنی حرفه ای در هر یک از این 4 گروه را معرفی کنیم تا ببینید در صورت تحصیل در این رشته ها چه آینده کاری در انتظار شما است.

شما لازم است با توجه به علاقه و همچنین هدف خود و نیز در نظر گرفتن نیاز جامعه یکی از این رشته های فنی حرفه ای را انتخاب نمایید. رشته های فنی حرفه ای تقریبا اکثر مهارت های مهم جامعه را آموزش می دهند. در این مقاله قرار است زیر شاخه ها و همچنین شغل های رشته فنی حرفه ای را به شما معرفی کنیم تا انتخاب راحت تری داشته باشید.

مشاغل رشته فنی حرفه ای کشاورزی

دامداریپرورش زنبور عسلپرورش گیاهان زینتی
پرورش گیاهان خوراکی و زراعتتعمیر ماشین های کشاورزیپرورش دهنده ماهیان گرمابی
پیوندکار درختانتولید کننده عرقیات گیاهیپرورش گیاهان جالیزی

کشاورزی در هر برهه از زمان کاربرد ویژه ای در زندگی بشر و برنامه غذایی او دارد. فنی حرفه ای نیز در لیست رشته های خود، رشته های مرتبط با کشاورزی دارد که موجب می شود افراد بتوانند در این رشته ها تحصیل کرده و در زمینه کشاورزی مهارت های دلخواه را کسب کنند. رشته های زیر شاخه کشاورزی در فنی حرفه ای به شرح زیر است:

1. امور دامی

امور دامی رشته ای که شما را با پرورش انواع دام، حشرات و آبزیان آشنا می کند. همچنین شما با تحصیل در رشته امور دامی در فنی حرفه ای می توانید تولید فرآورده های جانوری را نیز بیاموزید. امور دامی برای افرادی که به حیوانات اهلی علاقه مند هستند و می خواهند شغل مرتبط با آن داشته باشند، عالی است.

2. امور باغی

همانطور که از نام این رشته پیداست، شما با تحصیل در امور باغی یک باغبان بی همتا خواهید شد. علاوه بر امور مربوط به کاشت و برداشت انواع گیاهان، شما با نحوه تجارت گیاهان نیز آشنا می شوید. اگر عاشق طبیعت و شغلی مرتبط با گیاهان هستید، این رشته را از دست ندهید.

3. ماشین های کشاورزی

ماشین های کشاورزی به همه قطعات مورد نیاز در صنعت کشاورزی گفته می شود که موجب سهولت در کارها می گردد. برای کارکرد بهتر این دستگاه های مهم لازم است افراد ماهری تربیت شوند. فنی حرفه ای این لطف را در حق افراد کرده و رشته ماشین های کشاورزی را ارئه داده است.

4. امور زراعتی

زراعت مسئله مرتبط دیگر با کشاورزی می باشد. شما لازم است با تغذیه انسان ها و همچنین نحوه پرورش، تغذیه و کشت گیاهان مختلف آشنا شوید تا بتوانید به یک زارع عالی تبدیل شوید. رشته امور زراعتی رشته ای محبوب بین همگان است که هنرستان های فنی حرفه ای آموزش های لازم در این زمینه را به دانش آموختگان رشته امور زراعتی ارائه می کنند.

5. صنایع غذایی

رشته دیگری که در زیرشاخه کشاورزی از فنی حرفه ای قرار دارد، رشته صنایع غذایی است. در رشته صنایع غذایی روش های تولید مواد غذایی خام گیاهی و دامی آموزش داده می شود. همه علاقه مندان به تولید و مدیریت مواد غذایی می توانند در رشته صنایع غذایی موفق شوند.

شغل های رشته هنر فنی حرفه ای

زیر شاخه دیگری که جزو رشته های فنی حرفه ای محسوب می شود، گروه هنر است. رشته های گروه هنر تنوع بالایی دارند و همانطور که از نام این زیر شاخه پیداست تمام رشته های هنری در این زیر شاخه قرار دارند. در پاسخ به این سوال که رشته فنی حرفه ای چه شغل هایی دارد، لازم می دانیم رشته های گروه هنر را نیز عنوان نماییم:

1. معماری داخلی

یکی از شغل های موفق که امروزه بسیار متداول گشته است، معماری داخلی است. معماری داخلی از رشته های فنی حرفه ای است که همه ساله دانش آموزان زیادی اقدام به انتخاب این رشته می نمایند. با تحصیل در این رشته مبانی چیدمان خانه و محیط داخلی را به صورت ماهر می آموزید.

2. طراحی دوخت

رشته ای که تنها مختص خانم ها می باشد و در هنرستان های فنی حرفه ای ارائه می شود، رشته طراحی دوخت است. در رشته طراحی دوخت بخش مهمی از خیاطی که شامل طراحی لباس و دوخت آن می شود را می آموزید. این رشته همچنین رشته ای مناسب برای اپلای و مهاجرت می باشد.

3. پشتیبانی صحنه

پشتیبان صحنه به شخصی گفته می شود که صحنه نمایش را از جنبه ابزار، دکوراسیون و نور به بهترین شکل در می آورد. پشتیبانی صحنه بدون کسب مهارت، ساده نیست و به همین تریتب رشته فنی حرفه ای مهارت های لازم برای پشتیبانی صحنه را در یکی از زیر شاخه های فنی حرفه ای آموزش می دهد.

4. گرافیک

گرافیک به رشته ای گفته می شود که شامل طراحی تصاویر بر سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار و بوم می شود. تمام تبلیغات و بنرهایی که مشاهده می کنید نیز توسط طراحان گرافیک طراحی شده است. مهارت لازم برای یک طراح گرافیک شدن مواردی است که در هنرستان های فنی حرفه ای آموزش داده می شود.

5. تولید برنامه تلویزیونی

برنامه های تلویزیونی اصلی ترین سرگرمی برای مردم محسوب می شوند. اما چه کسی این برنامه ها را تولید می کند؟ موضوع جالب اینکه شما نیز می توانید به یک طراح برنامه های تلویزیونی تبدیل شوید و کافیست رشته تولید برنامه های تلویزیونی در فنی حرفه ای را انتخاب کرده و در این رشته تحصیل نمایید.

6. فتوگرافیک

فتوگرافیک در اصل تلفیقی از عکاسی و طراحی می باشد. شما با تحصیل در رشته فتوگرافیک در فنی حرفه ای علاوه بر آموزش مهارت های عکاسی، مهارت های طراحی را نیز می آموزید. یکی از رشته های پرطرفدار بین دانش آموران سال دهم تحصیلی، همین فتوگرافیک می باشد که از پرستیژ شغلی بالایی نیز برخوردار است.

7. صنایع دستی

زمانی که هنر و خلاقیت و قدرت دستان بشر دست به دست هم بدهد، صنایع دستی شکل می گیرد. صنایع دستی اشیائی نیستند که بتوان بدون کسب آموزش ها و مهارت های لازم تولید کرد. برای یادگیری رشته صنایع دستی لازم است به هنرستان های فنی حرفه ای مراجعه نمایید و این رشته از زیر شاخه هنر را برگزینید.

8. طراحی زبان بصری

دروس این رشته فنی حرفه ای به آموزش اصولی طراحی و همچنین به توضیح معنای تشکیل آثار هنری قابل رویت می پردازد. طراحی زبان بصری رشته ای جذاب از بین رشته های فنی حرفه ای می باشد. اگر به طراحی و به طور کلی ایجاد طرح با قلم علاقه مند هستید، طراحی زبان بصری می تواند بهترین رشته برای شما باشد.

9. نوازندگی ساز جهانی

قوانین موسیقی در برخی کشور ها دارای تفاوت هایی جرئی است. به طور کلی در جهان موسیقی دارای قوانینی به نام قوانین موسیقی جهانی می باشد. افرادی که موسیقی را با توجه به این قوانین موسیقی جهانی می نوازند مورد توجه افراد زیادی قرار می گیرند. نوازندگی ساز جهانی، رشته ای است که در هنرستان های فنی حرفه ای آموزش داده می شود.

10. نقاشی

نقاشی رشته ای که اکثر افراد دوست دارند و آثار هنری آن بین همگان محبوب و چشم نواز است. درست است که نقاشی در آموزشگاه های زیادی آموزش داده می شود ولی لازم است بدانید که مهارت های جامع تر در رابطه با نقاشی از طریق هنرستان های فنی حرفه ای آموزش داده می شود.

11. نقشه کشی معماری

نقشه کشی مهمترین مرحله در ساخت هر ملک و ساختمان است. نقشه کشی معماری رشته ای است که شما از طریق رشته ریاضی نیز می توانید به تحصیل آن بپردازید. البته مهترین مزیت تحصیل در رشته نقشه کشی معماری این است که شما در مدت زمان کمتری به یک نقشه کش معماری تبدیل می شوید.

12. مرمت آثار فرهنگی

آثار فرهنگی همواره نماد اصالت و فرهنگ یک کشور هستند. در گذر زمان آثار فرهنگی دچار زیان می شوند و از این رو لازم است این آثار مرمت شوند. از آنجایی که آثار فرهنگی مهم هستند، لازم است مرمت آن ها به دست افراد ماهر باشد. در هنرستان فنی حرفه ای رشته مرمت آثار فرهنگی وجود دارد که به شما اصول مرمت را آموزش می دهند.

13. انیمیشن و پویانمایی

جزء جدانشدنی زندگی کودکان انیمیشن می باشد. این انیمیشن ها توسط افراد سازنده انیمیشن تولید می شوند. شما با تحصیل در رشته انیمیشن و پویانمایی در فنی حرفه ای می توانید به یک انیمیشن ساز ماهر تبدیل شوید. البته توجه کنید موفقیت شما در گرو تلاش و تمرین خودتان است و لازم است تمام تلاش خود را به کار ببندید.

14. موسیقی مبانی آهنگ سازی

رشته موسیقی؛ رشته ای جامع در رابطه با تمام ساز ها و نوازندگی. حتما می پرسید که تفاوت تحصیل در رشته موسیقی مبانی آهنگ سازی و همچنین کسب مهارت موسیقی در آموزشگاه ها چیست. توجه کنید که آموزش تخصصی و جامع در رابطه با موسیقی تنها در هنرستان های فنی حرفه ای ارائه می شود.

15. نمایش

نمایش به هر اجرایی که موجب شود از نظر افراد دیگر تماشایی باشید، مربوط می شود. به طور مثال مهارت های خلق آثار در صحنه ها(بازیگری)، کارگردانی و.. برخی از موقعیت های شغلی رشته نمایش هستند. رشته نمایش در هنرستان های فنی حرفه ای آموزش داده می شود و تمامی نکات مربوطه توضیح داده می شود.

16. نوازندگی ساز ایران

نوازندگی در ایران بسیار دیرینه است و همچنین سازهای سنتی ایران معروف هستند. شما می توانید با تحصیل در رشته نوازندگی ساز ایران تمامی مطالب مربوط به نوازندگی ساز های سنتی و اصیل ایرانی را بیاموزید. نوازندگی ساز ایران رشته ای است که تنها در فنی حرفه ای آموزش داده می شود.

17. سینما

سینما رشته ای در فنی حرفه ای است که مهارت های ساخت فیلم ها را به شما آموزش می دهد. ساخت فیلم کار ساده ای نیست و نیاز به مهارت و تلاش های زیادی دارد. شما می توانید این مهارت ها را در 3 سال دبیرستان دریافت کرده و در دوره دانشگاه نیز مهارت های مربوط به سینما را ارتقا ببخشید.

18. چاپ دستی

صنعت چاپ امروزه پیشرفت زیادی کرده است و همواره در همه شهرها نیاز به افرادی دارای مهارت چاپ دستی حس می شود. چاپ دستی رشته ای تقریبا آسان است که شما می توانید در هنرستان فنی حرفه ای مطالعه نمایید. لازم به ذکر است که چاپ دستی از رشته های کاربردی و مهم می باشد.

شغل های فنی حرفه ای صنعت

گروه صنعت محبوب ترین رشته ها بین رشته های فنی حرفه ای را دارد. گروه صنعت کمک می کند افراد صنایع مهم و تاثیر گذار بر زندگی را بیاموزند و بتوانند از مهارت های کسب کرده خودشان در مسیر بهبود نقص های زندگی افراد دیگر بهره ببرند. گروه صنعت 5 زیر شاخه دارد که در هر زیر شاخه تعدادی رشته قرار دارد.

1. زیر شاخه مواد و فناوری

سرامیکمتالوژی
صنایع شیمیاییصنایع نساجی
معدن

2. زیر مجموعه تعمیر و نگهداری ماشین آلات دریایی

مکانیک موتورهای دریایی

3. زیر شاخه مکانیک

ابزارصنایع فلزی
تاسیسات مکانیکیمکانیک خودرو
صنایع چوب و مبلمانماشین ابزار
مکاترونیک

4. گروه معماری ساختمان

معماری

5. زیر شاخه برق و رایانه

الکترونیکالکترونیک و مخابرات دریایی
شبکه و نرم افزارالکتروتکنیک

شغل های رشته مدیریت و خدمات فنی حرفه ای

رشته های گروه مدیریت و خدمات شامل رشته هایی می باشد که کاربرد زیادی داشته و شما می توانید در مراکز مهمی کار کرده و به این ترتیب کسب در آمد نمایید. گروه مدیریت خدمات تنوع کمتری نسبت به گروه صنعت دارد. این زیرشاخه مدیریت و خدمات شامل 3 زیر شاخه می باشد که عبارتند از:

1. گروه خدمات

  • ناوبری
  • حمل و نقل

2. گروه بازرگانی و امور اداری

  • حسابداری

3. گروه سلامت و بهداشت

  • تربیت کودک
  • تربیت بدنی

پردرآمدترین شغل های فنی حرفه ای

از بین همه رشته های فنی حرفه ای برخی از این رشته ها دارای شغل هایی با درآمد بیشتر هستند و ما این شغل ها را لیست نموده ایم:

  • تعمیرکار موبایل
  • متخصص پکیج و رادیاتور
  • تعمیرکار برد الکترونیکی
  • مکانیک
  • برق کار
  • تعمیر کار کولر
  • حسابدار
  • نصاب دوربین مداربسته
  • مهندس رباتیک
  • نقشه کش ساختمان
  • متخصص پی ال سی
  • کابینت کار
  • مهندس کامپیوتر
  • هوشمند ساز ساختمان

شغل های رشته فنی حرفه ای برای خانم ها

برخی از شغل های فنی حرفه ای با روحیه خانم ها سازگار تر هستند و به همین دلیل تصمیم گرفتیم لیستی از مشاغل فنی حرفه ای برای خانم ها را در ادامه بیان نماییم.

  • سازنده صنایع دستی
  • طراح دوخت
  • نقاش و طراح چهره
  • کودک یار
  • حسابدار
  • مربی تربیت بدنی
  • نقشه کش ساختمان
  • برنامه نویس
  • نوازنده
  • پرورش دهنده گل و گیاه رینتی
  • بازیگر و کارگردان

شغل های رشته فنی حرفه ای برای آقایان

آقایان از طریق فنی حرفه ای می توانند بهترین مشاغل را داشته باشند و همچنین در آمد خوبی کسب کنند. لیست تعدادی از شغل های رشته فنی حرفه ای برای آقایان:

  • کشاورز
  • مربی ورزشی
  • پرورش دهنده زبور عسل
  • کارگر معدن
  • حسابرس
  • بازیگر
  • طراح کابینت و کابینت کار
  • متخصص برق
  • تعمیرکار کولر و پکیج
  • تعمیر کار لوازم الکترونیکی
  • مکانیک خودرو
  • مکانیک موتورهای دریایی
  • کارگردان
  • تعمیر کار موبایل
  • سازنده مبلمان
  • برنامه نویس و بازی ساز
  • تعمیرکارو نصاب دوربین امنیتی
  • مهندس معمار

همچنین بخوانید: رشته های آسان و پردرآمد

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *