تفاوت خلاقیت و نوآوری چیست و رابطه آن ها با کارآفرینی

واژه‌ی خلاقیت در بیشتر جملات با نوآوری همراه می شود. حتی ممکن است این دو واژه را هم معنی تصور کنیم. ولی در نگاه عمیق تر متوجه می شویم، خلاقیت با نوآوری فرق می کند. در این مقاله به موضوع تفاوت خلاقیت و نوآوری چیست می پردازیم. با این خواندن این مقاله پی به تفاوت خلاقیت و نوآوری و کارآفرینی خواهید برد و با روش های خلاقیت و نوآوری آشنا خواهید شد.

خلاقیت یعنی چه؟

خلاقیت (Creativity) از ریشه ی عربی خلق کردن، به معنی، گرفته شده است. با بررسی همین واژه پی به معنی ساده خلاقیت می بریم. خلاقیت یعنی توانایی آفرینندگی و خلق کردن. البته اگر به مفهوم علمی-روانشناسی این واژه نیاز داشته باشیم، دیگر مفهوم به این سادگی نیست.

تعریف دقیق تر و فراواژه‌ای برای خلاقیت وجود دارد. البته تعریف‌های زیادی برای خلاقیت ارائه شده. به صورت چکیده می‌توان گفت: خلاقیت، یعنی خلق کردن و ساختن چیزی نو و منحصر به فرد، یا تغییر ساختار مسائل به نفع بهتر شدن یا ارائه‌ی ایده‌های تازه و روش های حل مسئله، به صورت ابتکاری. شاید کمی طولانی به نظر بیاید. با چند کلمه هم می توان خلاقیت را تعریف کرد: به توانایی خلق ایده‌های تازه، راه حل‌های منحصر به فرد و ابتکار در برطرف کردن مشکلات خلاقیت می گویند.

نوآوری چیست؟

نورآوری (Innovare) نیز مانند خلاقیت، تعریف های متعددی دارد. به زبان ساده می توان گفت: نوآوری ساختن، آفریدن و جذب کردن شیوه های نو، برای ایجاد یک محصول یا خدمات، راه حلی کاربردی برای حل مسائل یا مشکلات است. شاید این تعریف، با مفهوم خلاقیت شباهت و هم پوشانی داشته باشد. اینجاست که باید بدانیم تفاوت خلاقیت و نوآوری چیست؟

خلاقیت با نوآوری چه تفاوت و شباهت‌هایی دارد؟

دوباره به تعاریفی که از خلاقیت و نوآوری ارائه کردیم، نگاهی بیندازید! به کمی دقت متوجه خواهید شد که تفاوت اصلی خلاقیت و نوآوری، در شیوه های کاربردی است. فرد خلاق، ایده ای جدید می آفریند، اگر بتوانیم این ایده را به بهترین شکل ممکن به کار بگیریم، دست به نوآوری زده ایم.

به بیان ساده تر، خلاقیت عبارت است از خلق ایده های جدید و منحصر به فرد که به شیوه ای نو تبدیل شود و اثر و خدمات را بهینه کند، نوآوری عبارت است از روش هایی که این شیوه ها را از حالت ذهنی خارج کرده و به صورت عملی پیاده کند.

بعد از این که متوجه شدیم، تفاوت خلاقیت و نوآوری چیست ، پی به ارتباط این دو نیز می بریم. خلاقیت و نوآوری تکمیل کننده هم هستند. اگر ایده خلق شود، بدون نوآوری اهمیتی ندارد. چرا که به صورت واقعی درنیامده و پا از ذهن یا روی کاغذ فراتر نمی گذارد. خلاقیت با نوآوری تکمیل می شود و به ثمر می رسد.

خلاقیت و نوآوری چه تفاوتی دارند؟

اهمیت خلاقیت در چیست؟

جهان امروز، جهانی رو به پیشرفت است. هر روز شیوه هایی عملی برای زندگی بهتر، سرعت بخشیدن به تولید، روش های کسب ثروت و درآمد و… آفریده و به کار گرفته می شوند. در نتیجه سبک های قدیمی تر را به دست فراموشی می سپارند یا بهبود می بخشند.

برای زندگی موفق، مخصوصا در محیط کسب و کار، نیاز به خلاقیت داریم. خلاقیت تنها به یک رشته یا شاخه ی هنری و علمی مربوط نمی شود. در واقع خلاقیت مجموعه ای از هم تنیده ی ایده هاست که در نهایت روی سبک زندگی تمامی مردم اثر می گذارد. اگر فرد، در هر رشته ای بخواهد به شیوه های قدیمی خود بچسبد، در نهایت از محیط کسب و کار محو خواهد شد.

چطور خلاقی نوآور باشیم؟

شاید فکر کنید که خلاقیت، ویژگی‌ای ذاتی است. نمی توان منکر شد! از این جهت که در وجود تمامی موجودات، توانایی خلاقیت به صورت غریزی وجود دارد. این امر را به راحتی می توان در حیوانات دید. در زندگی روزمره هم گاهی مجبور می شویم، بدون هیچ پیش زمینه قبلی، دست به خلاقیت و نوآوری بزنیم تا مشکلاتمان را حل کنیم. اما مهم این است که ما می توانیم با آموزش صحیح، این صفت ذاتی را پرورش دهیم.

سال هاست که روانشناسان و کارآفرینان و مدیران موفق، روی مباحث خلاقیت و نوآوری تفکر و تحقیق کرده اند. نتیجه ی این تحقیقات، به صورت علمی، در بسیاری از دانشگاه ها، مراکز و موسسه های آموزشی، در اختیار علاقمندان قرار گرفته و همه می توانند بیاموزند.

دوره آموزشی خلاقیت برای چه کسانی مناسب است؟

تمامی ما نیاز داریم که خلاقیت را بیاموزیم. از نوجوانی که مشغول به تحصیل است، بانوان خانه‌دار تا مدیران بزرگترین شرکت ها و کارخانجات در زندگی روزمره و حرفه ای خود نیاز به خلاقیت دارند. سرفصل هایی که در دوره ی خلاقیت آموزش داده می شود، بسیاری از گره های روانی و شیوه های روبرو شدن با مشکلات را باز می کند.

اگر بخواهیم فقط به صورت حرفه ای به خلاقیت و نوآوری بپردازیم باید بگویم که کارآفرینان، اولین گروهی هستند که نیاز به آموزش شیوه های خلاقیت دارند. بدون خلاقیت کارآفرینی معنایی ندارد. دسته ی دوم مدیران و علاقمند به مدیریت هستند. مدیران با آموختن خلاقیت به صورت علمی می توانند ارتباطی سازنده با مجموعه و کارکنان خود داشته باشند. خلاقیت به بهبود عملکرد سازمانی کمک می کند. آموزگاران نیز از مهم ترین گروه هایی هستند که نیاز به خلاقیت دارند. نگاه تازه به شیوه های تدریس و جذاب کردن آن، می تواند فارغ التحصیلانی موفق و دانا به جامعه هدیه دهد. هنرمندان نیز از گروه هایی هستند که با توجه به هنر خود نیاز به خلاقیت دارند. به طور کلی می توان گفت، هر صاحب کسب و کاری نیازمند خلاقیت است.

بهترین دوره ها برای آموزش خلاقیت کدام‌ند؟

برای آموزش خلاقیت، به سرفصل های موسسه ارائه دهنده دوره، توجه کنید. اگر مباحث مطرح شده، گستردگی لازم را داشته باشند، بدون شک، دوره بهتری را خواهید گذراند. دوره های آموزشی خلاقیت باید شامل مباحث تکنیک ها و مفاهیم مورد نیاز باشند. تکنیک هایی مثل: بارش فکری، استخوان ماهی PMI، شکوفه نیلوفر آبی و… این تکنیک ها با سال ها مطالعه ی دانشمندان این حوزه به دست آمده و بسیار کاربردی و ارزشمند است.

همچنین به اعتبار موسسه توجه کنید. موسسه های معتبر از اساتید مجرب و آگاه بهره می گیرند و در نهایت خروجی موفق دارند. همچنین مدرک معتبر هم اهمیت زیادی دارد. مدرک رزومه شما را قوی کرده و در محیط کسب و کار، به شما اعتبار بیشتری می بخشد.

کلام آخر

موسسه آموزش عالی خرد، با سال ها تجربه در زمینه های مختلف روانشناسی و مدیریتی، اقدام به برگزاری دوره آموزش خلاقیت و ایده پردازی کرده است. از مزایای مهم این دوره ها، اساتید مجرب و ارزشمندی هستند که کار آموزشی را به عهده گرفته اند. سرفصل های این دوره، گسترده و مبتنی بر آخرین تکنیک ها و مفاهیم ارائه شده در موضوع خلاقیت است. همچین در پایان این دوره، مدرک معتبر وزارت علوم که قابل استعلام و ترجمه نیز هست، اعطا می شود. دوره ها به صورت حضوری و غیرحضوری، در محیط آموزشی مناسب و پشتیبانی قوی برگزار می شود.

اگر باز هم در این زمینه سوال یا نیاز به مشاوره دارید، با مشاوران موسسه آموزش عالی خرد تماس بگیرید:

09934770149 – 02144202515

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *