انواع کوچینگ، 10 نوع اصلی کوچینگ و زیرشاخه های آن

همه ما به دنبال یافتن روش هایی برای رشد شخصی و حرفه ای خود هستیم. اینجاست که کوچینگ وارد عمل می شود! اگر بخواهیم در یک جمله بگوییم کوچینگ چیست باید بگوییم کوچینگ یک ابزار پویا برای رشد، تغییر و موفقیت است. با این وجود، کوچینگ یک راه حل یکسان برای همه افراد نیست. انواع مختلفی از کوچینگ وجود دارند که هر یک برای نیازها و اهداف مختلف طراحی شده اند.

به منظور کمک به شما در بازار کوچینگ، ما این راهنما را تهیه کرده ایم تا با انواع مختلف کوچینگ بهتر آشنا شوید. همچنین، به شما کمک می کنیم بهترین نوع کوچینگ را بر اساس مهارت ها و خواسته های خود انتخاب کنید.

بنابراین، فرقی نمی کند که یک کوچ باتجربه هستید یا در این زمینه تازه کار می باشید یا در مورد قدرت شگفت انگیز کوچینگ کنجکاو شده اید، این راهنما در آشنایی با انواع کوچینگ به شما کمک خواهد کرد.

بیایید شروع کنیم!

10 نوع اصلی کوچینگ: مرور کلی

بیایید قبل از بررسی انواع کوچینگ و زیرشاخه های آن، به تصویر کلی تری از انواع مختلف کوچینگ بپردازیم. در اینجا فهرستی از انواع محبوب کوچینگ برای شما آورده شده است:

  • کوچینگ کسب و کار
  • کوچینگ شغلی
  • کوچینگ عملکرد
  • کوچینگ اجرایی
  • کوچینگ زندگی
  • کوچینگ مالی
  • کوچینگ ورزشی
  • کوچینگ سلامت
  • کوچینگ آموزشی
  • کوچینگ والدین

انواع کوچینگ در محیط کار

در مقایسه با سایر موارد، انواع کوچینگ در محیط کار سودآورتر است زیرا وظیفه شما بهبود یک یا چند جنبه از فرآیندهای تجاری است. مخاطبان هدف شما، صاحبان کسب و کار، کارآفرینان، شرکت ها، کسب و کارهای کوچک یا حتی شرکت های بزرگ هستند. در کوچینگ محیط کار، یک رویکرد همه جانبه وجود ندارد. شما باید کسب و کار، تیم یا دپارتمان را در نظر بگیرید یا درک بهتری از کشمکش های فردی مرتبط با کسب و کار داشته باشید. همه این ها به نوع کوچینگی که می خواهید در آن تخصص پیدا کنید، بستگی دارند.

بیایید با واضح ترین کوچینگ محیط کار یعنی کوچینگ کسب و کار شروع کنیم.

کوچینگ کسب و کار (Business Coaching)

کوچینگ کسب و کار

کوچینگ کسب و کار یا بیزینس کوچینگ یک منبع ارزشمند برای کارآفرینان، صاحبان کسب و کار و رهبران است. کوچ های فعال در این زمینه، راهنمایی را در مورد استراتژی کسب و کار، مدیریت تیم، حل مسئله و برنامه ریزی رشد و توسعه ارائه می دهند. آن ها به رشد کسب و کار و سازش با بازارهای در حال تغییر کمک می کنند.

مهارت ها و تجربیات کوچ های کسب و کار چیست؟

کوچ های کسب و کار باید درک عمیقی از اصول تجاری ازجمله استراتژی، امور مالی، بازاریابی، عملیات و رهبری داشته باشد. شما باید در پویایی صنایع مختلف به خوبی مشارکت داشته باشید. بسیاری از کوچ های کسب و کار تجربه رهبری زیادی در حرفه خود دارند. این سابقه به آن ها اجازه می دهد با تمام چالش هایی که مشتریان با آن مواجه می شوند ارتباط برقرار کنند؛ فرقی نمی کند رهبری یک تیم باشد یا مدیریت پروژه ها یا تصمیم گیری های حیاتی در کسب و کار.

کوچینگ کسب و کار انواع مختلفی دارد که برخی از محبوب ترین آن ها عبارتند از:

کوچینگ اجرایی (Executive Coaching)

یک شرکت Fortune 500 را با یک مدیرعامل جدید تصور کنید که سکان هدایت سازمان را برعهده گرفته است. مدیرعامل باسابقه است، اما با چالش های زیادی ازجمله رهبری یک تیم به شدت متنوع و پراکنده از نظر جغرافیایی، هدایت بازار صنعتی در حال رشد و تضمین ثبات بلندمدت شرکت مواجه است.

در این سناریو، هیئت مدیره شرکت تصمیم می گیرند تا یک کوچ اجرایی را برای حمایت از انتصاب موفق آمیز مدیرعامل به سمت جدید استخدام کنند. کوچ اجرایی یک فرد با تخصص در کوچینگ و رهبری اجرایی است که کار خود را با مدیرعامل شروع می کند.

به عنوان یک کوچ اجرایی، وظیفه شماست که شرایط را ارزیابی کنید، KPIها را مشخص کنید، ارزیابی و فیدبک را راه اندازی کنید، یک برنامه کوچینگ سفارشی ایجاد کنید، بر رشد و پیشرفت نظارت کنید، پشتیبانی ارائه دهید و به نتایج قابل سنجش دست یابید.

کوچینگ کارآفرینی (entrepreneurial coaching)

کوچینگ کارآفرینی یکی از انواع کوچینگ کسب و کار است که به طور خاص بر کارآفرینان و صاحبان کسب و کار تمرکز دارد. به عنوان یک کوچ کارآفرینی، شما می توانید افرادی که می خواهند کارآفرین شوند یا مورد هدف قرار دهید یا افرادی که با جنبه های مختلف از کسب و کار دچار مشکل شده اند. بیایید با یک مثال کوچینگ کارآفرینی و فرصت های آن را بیشتر بررسی کنیم.

یک کارآفرین به نام سارا را در نظر بگیرید که چشم اندازی از راه اندازی کسب و کار زیبایی خود دارد. او در مورد تمام محصولات زیبایی مشتاق است و می خواهد یک سالن زیبایی را اداره کند. با این وجود، سارا در زمینه کارآفرینی تازه کار است و با چالش های زیادی ازجمله تعریف بیزینس پلن سالن زیبایی خود، راه اندازی نرم افزار رزرو سالن و ایجاد یک استراتژی بازاریابی موثر روبرو شده است.

سارا تصمیم می گیرد از کمک یک کوچ کارآفرینی برای تحقق رویای خود بهره مند شود. او یک کوچ کارآفرینی باتجربه در صنعت زیبایی و توسعه کسب و کارهای کوچک را استخدام می کند. به عنوان یک کوچ کارآفرینی، می توانید به سارا در شفاف سازی چشم انداز خود، ایجاد یک بیزینس پلن و مارکتینگ پلن، تحقیق بازار و انجام سایر کارهای مهم کسب و کار کمک کنید.

کوچینگ فروش (Sales Coaching)

کوچینگ فروش یکی از انواع تخصصی کوچینگ کسب و کار است که به طور خاص برای بهبود عملکرد متخصصان فروش طراحی شده است. بعد از کار با یک کوچ فروش، فروشنده مهارت های خود را اصلاح می کند، بر چالش ها غلبه می کند و به صورت کارآمد به اهداف فروش خود دست می یابد. علاوه بر متخصصان فروش، کوچینگ فروش برای دپارتمان های فروش هر کسب و کاری سودمند هستند و فرصت عالی برای ایجاد شغل در این زمینه را فراهم می کنند.

کوچینگ تیم (Time Coach)

کوچینگ تیم شامل کار با گروهی از افراد است که در یک هدف مشترک با هم همکاری می کنند، مانند تیم پروژه، دپارتمان یا تیم رهبری اجرایی. هدف از این نوع کوچینگ، بهبود کارایی، ارتباطات و به طور کلی عملکرد تیمی است.

یک تیم بازاریابی بزرگ را در یک شرکت تکنولوژی در نظر بگیرید. این تیم با مشکلاتی در زمینه ارتباطات و همکاری متقابل مواجه است. علیرغم وجود افراد با استعداد در تیم، پروژه های آن ها اغلب با تاخیر مواجه می شوند و با اهداف استراتژیک همراستا نیستند. شرکت یک کوچ تیمی را به منظور غلبه بر این چالش ها استخدام می کند.

کوچ تیمی جلسات منظم تیم را تسهیل می کند، ارزیابی انجام می دهد و از تکنیک های متنوع کوچینگ با هدف بهبود ارتباطات، مشخص کردن نقش ها و مسئولیت ها، تعیین اهداف روشن و تقویت همکاری استفاده می کند.

در نتیجه کوچینگ تیمی، تیم بازاریابی منسجم تر، موثرتر و همسوتر می شود. این امر در بهبود نتایج پروژه و عملکرد کلی تیم نقش به سزایی دارد.

کوچینگ شغلی (Career coaching)

کوچینگ شغلی یکی دیگر از انواع کوچینگ است که برای کمک به افراد در زندگی حرفه ای طراحی شده است. به عنوان یک کوچ شغلی، شما می توانید در تعیین و دستیابی به اهداف شغلی، بهبود عملکرد شغلی، تغییر مسیرهای شغلی و فراهم کردن بینش و استراتژی های ارزشمند برای رشد شغلی به فرد کمک کنید. اگر یک کوچ شغلی هستید، می توانید در زمینه های مختلف کوچینگ شغلی تخصص داشته باشید، ازجمله:

کوچینگ رزومه و مصاحبه (Resume and interview coaching)

کوچینگ رزومه و مصاحبه یکی از انواع کوچینگ است که کمتر شناخته شده می باشد و برای کمک به افراد در آماده سازی درخواست های کاری، مصاحبه ها و به طور کلی پیشرفت شغلی طراحی شده است. کوچ های شغلی در این زمینه به مشتریان در ایجاد رزومه های شغلی تاثیرگذار، کاور لترها و تسلط بر هنر مصاحبه موفقیت آمیز کمک می کنند.

به عنوان یک کوچ شغلی که در رزومه و مصاحبه تخصص دارد، شما به مشتریان خود در طول کل فرآیند کمک می کنید. وظیفه شما این است که نقاط قوت و ضعف مشتری خود را شناسایی کنید و در طول مسیر با هم همکاری کنید. علاوه بر مراحل مشخصی که باید به مشتری خود کمک کنید، باید در بهبود اعتماد به نفس مشتری و برندینگ شخصی با هدف جذب نقش رویایی خود راهنمایی دهید.

کوچینگ شبکه سازی (Networking coaching)

کوچینگ شبکه سازی یک نوع خاص از کوچینگ شغلی است که نه تنها به صاحبان کسب و کار، بلکه به کارمندان و سایر متخصصان کمک می کند تا شبکه حرفه ای خود را بهبود بخشند و فرصت های شغلی جدید را به دست آورند. در نتیجه کوچینگ شبکه سازی، مشتریان شما باید شبکه ارتباطات خود را گسترش دهند و به اهداف خود دست یابند، فرقی نمی کند این اهداف فرصت های شغلی جدید باشد یا مشتریان و همکاری های جدید.

کوچینگ انتقال مسیر شغلی (Career transition coaching)

کوچینگ انتقال مسیر شغلی به افرادی کمک می کند که تغییرات قابل توجهی را در زمینه حرفه خود متحمل شده اند. این تغییرات می تواند شامل تغییر شغل، ورود دوباره به بازار کار یا پیشرفت در سمت کنونی باشد. کوچ های انتقال مسیر شغلی به مشتریان خود کمک می کنند مسیرهای شغلی جدید را کاوش کنند، استراتژی های جستجو شغلی را توسعه دهند و چالش های انتقال به یک شغل یا صنعت جدید را بررسی کنند. وظیفه اصلی شما به عنوان یک کوچ این است که مشخص کنید کدام مهارت های مشتری در یک شغل جدید سودمند خواهند بود.

کوچینگ برندینگ شخصی (Personal branding coaching)

کوچینگ برندینگ شخصی یکی از انواع کوچینگ است که به صورت تخصصی بر کمک به افراد در توسعه و بهبود برند شخصی خود تمرکز دارد. این نوع کوچینگ شامل ایجاد یک تصویر متمایز و معتبر و حضور آنلاین است که با اهداف، ارزش ها و تخصص مشتری شما همراستا می باشد. کوچینگ برندینگ شخصی می تواند برای افراد حرفه ای، کارآفرینان یا هر کسی که به دنبال دیده شدن در یک صنعت است، مفید باشد. به همین دلیل، به طور قطع یک نوع کوچینگ است که باید آن را دنبال کنید.

کوچینگ عملکرد (Performance Coaching)

انواع کوچینگ: کوچینگ زندگی

کوچینگ عملکرد یک نوع تخصصی از کوچینگ است که با تمرکز بر کمک به تیم ها و افراد در به حداکثر رساندن عملکرد خود و استفاده بهینه از پتانسیل خود در زمینه های مختلف ازجمله ورزش، کسب و کار و هنر طراحی شده است.

این نوع تخصص کوچینگ به نیازهای خاص افراد در زمینه های خلاقیت، ارتباطات و انگیزه رسیدگی می کند. کوچ ها در این زمینه ها راهنما و پشتیبانی برای کمک به حوزه های انتخابی فرد را ارائه می دهند؛ فرقی نمی کند که این حوزه انتخابی ایجاد هنر، ارائه سخنرانی های قدرتمند، اجرا بر روی صحنه نمایش، نگارش یک محتوا متقاعدکننده یا حفظ انگیزه برای رسیدن به آرزوهای بزرگ باشد.

تمرکز اصلی کوچینگ عملکرد بر بهبود مهارت ها، نتایج و دستیابی به اهداف خاص است.

کوچینگ هنری (Artistic coaching)

کوچینگ هنری نیز یکی از انواع کوچینگ است که با هدف حمایت از افراد در زمینه هنرهای خلاقانه مانند هنرهای تجسمی، موسیقی، رقص و غیره طراحی شده است. کوچ ها در این زمینه کاری با هنرمندان همکاری می کنند تا مهارت های هنری آن ها را افزایش دهند، خلاقیت آن ها را بهبود بخشند، بر بلوک های خلاقیت غلبه کنند و در زمینه شغلی پیشرفت کنند. به طور معمول، آن ها خود هنرمند هستند. بنابراین اگر هنرمند هستید، ایده خوبی است که به هنرمندان دیگر در پیشرفت شغلی شان کمک کنید.

کوچینگ سخنرانی در جمع (Public speaking coaching)

کوچینگ سخنرانی در جمع در مورد کمک به افراد در تقویت ارتباطات و مهارت های ارائه است. کوچ های فعال در این زمینه به مشتریان در بهبود مهارت سخنرانی در جمع، غلبه بر ترس از صحنه، ارائه سخنرانی های معنادار و تقویت ارتباطات کلامی و غیرکلامی خود کمک می کنند.

کوچینگ بازیگری (Acting coaching)

کوچینگ بازیگری مختص بازیگران و اجراکنندگان است. کوچ های بازیگری به بازیگران در اصلاح تکنیک های بازیگری خود، ابراز احساسات به صورت واقعی، آمادگی برای تست بازیگری و پرورش شخصیت هایی برای تئاتر، فیلم و تلویزیون کمک می کنند.

کوچینگ نویسندگی (Writing coaching)

کوچینگ نویسندگی تمام نویسندگان شامل نویسندگان کتاب، روزنامه نگارها و تولیدکنندگان محتوا را هدف قرار می دهد. کوچ های این زمینه تخصصی راهنمایی هایی در مورد مهارت های نگارش، خلاقیت، داستان سرایی و فرآیند نشر ارائه می دهند. آن ها به مشتریان در دستیابی به اهداف نگارشی خود، از به پایان رساندن یک رمان گرفته تا تبدیل شدن به یک وبلاگ نویس کارآمدتر، کمک می کنند. کوچ های نویسندگی خود نویسندگان مشهوری هستند که این شهرت اعتبار لازم برای راهنمایی سایر نویسندگان برای پیشرفت شغلی را در اختیارشان قرار می دهد.

کوچینگ انگیزشی (Motivational coaching)

کوچینگ انگیزشی برای الهام بخشی و توانمندسازی افراد در دستیابی به اهداف شخصی و حرفه ای خود به وجود آمده است. کوچ های انگیزشی از تکنیک ها و استراتژی های انگیزشی برای کمک به مشتریان در یافتن انگیزه درونی خود، تعیین اهداف جاه طلبانه و توسعه انعطاف پذیری و انگیزه برای غلبه بر موانع استفاده می کنند.

کوچینگ اجرایی (Executive coaching)

مدیران اجرایی و رهبران ارشد اغلب به دنبال کوچینگ اجرایی برای بهبود مهارت های رهبری، تصمیم گیری و غلبه بر چالش های خاص در زمینه شغلی خود هستند. همانطور که ذکر کردیم، کوچینگ اجرایی برای رهبران و مدیران اجرایی سطح بالا طراحی شده است. این واقعا یک زیرمجموعه از کوچینگ کسب و کار است، اما خود شامل زیر گروه هایی می شود.

کوچ های اجرایی بر بهبود مهارت های رهبری، تصمیم گیری و غلبه بر چالش های خاص در محیط شرکت تمرکز دارند. هدف اصلی شما به عنوان یک کوچ اجرایی باید استفاده از پتانسیل کامل مشتری در محیط کار باشد. به عنوان یک کوچ اجرایی، تخصص های زیادی وجود دارند که می توانید بر آن ها تمرکز کنید ازجمله:

کوچینگ رهبری (Leadership coaching)

کوچینگ رهبری بر کمک به افراد در سمت های رهبری مانند مدیران، مدیران اجرایی و رهبران کسب و کار تمرکز دارد. این نوع کوچینگ به آن ها کمک می کند تا مهارت های رهبری، تصمیم گیری و به طور کلی کارایی خود را بهبود بخشند. این یک نوع کوچینگ اجرایی است، اما تمرکز دقیق آن بر توسعه مهارت های رهبری می باشد.

کوچینگ حل تعارض (Conflict resolution coaching)

کوچینگ حل تعارض بر کمک به مدیران اجرایی و تیم ها در مدیریت و حل کارآمد تعارض تمرکز دارد. کوچ های فعال در این زمینه، استراتژی هایی را برای شناسایی دلایل اصلی تعارض ها، بهبود ارتباطات و یافتن راه حل های سودمند متقابل ارائه می دهند. این کوچینگ به مشتریان کمک می کند تا اختلافات را هم در زمینه شخصی و هم حرفه ای حل کنند.

کوچینگ مدیریت تغییر (Change management coaching)

کوچینگ مدیریت تغییر به مدیران اجرایی و سازمان ها در یافتن تغییرات و دگرگونی های مثبت کمک می کند. کوچ های متخصص در این زمینه، مشتریان را در برنامه ریزی، برقراری ارتباط و پیاده سازی تغییرات به شیوه ای ساختاریافته و حمایتی هدایت می کنند. این می تواند شامل تغییرات در رهبری، فرآیندها، تکنولوژی یا فرهنگ سازمانی باشد.

کوچینگ ارتباطات (Communication coaching)

یکی از انواع بسیار مفید کوچینگ است، کوچینگ ارتباطات برای کمک به افراد در بهبود مهارت های برقراری ارتباط هم در زمینه شخصی و هم حرفه ای طراحی شده است. کوچ های فعال در این نوع کوچینگ، راهنمایی را برای گوش دادن فعال، ارتباط کلامی و غیرکلامی موثر، حل تعارض و به طور کلی بهبود ارتباطات بین فردی ارائه می دهند؛ به خصوص وقتی صحبت از ارتباط بین مدیران اجرایی و سایر اعضای تیم باشد.

کوچینگ مدیریت زمان (Time management coaching)

کوچینگ مدیریت زمان یک نوع خاص از کوچینگ اجرایی است که برای کمک به مدیران اجرایی در بهبود توانایی خود در مدیریت موثر و کارآمد زمان به وجود آمده است. نحوه مدیریت زمان تاثیر قابل توجهی بر بهره وری، تعادل بین کار و زندگی و به طور کلی سلامتی شما می گذارد. مدیریت زمان ضعیف به طرز چشمگیری تاثیر منفی بر تمام جنبه های زندگی شما دارد.

مدیریت زمان برای هر کسب و کاری ضروری است و به عنوان یک کوچ مدیریت زمان، شما به مشتریان خود کمک می کنید تا استراتژی های مدیریت زمان درست را به کار گیرند. به عنوان مثال، ماتریس مدیریت زمان و تکنیک پومودورو. در نتیجه، مشتریان شما اولویت های خود را مشخص کرده و زمان بیشتری برای دستیابی به تعادل بین کار و زندگی در اختیار خواهند داشت.

انواع کوچینگ خارج از محیط کار

کار همه چیز نیست، درست است؟ افراد به دریافت کمک در سایر جنبه های زندگی نیز نیاز دارند. برخی از انواع کوچینگ در خارج از محیط کار چه هستند؟

کوچینگ زندگی (Life coaching)

انواع مختلف کوچینگ

کوچینگ زندگی یک رویکرد جامع برای توسعه و رشد شخصی است. کوچ ها در این نوع خاص از کوچینگ با مشتریان خود کار می کنند تا اهداف آن ها را مشخص کنند، موانع را شناسایی کنند و برنامه های قابل اجرایی برای دستیابی به رضایت در زندگی ایجاد کنند. فرقی نمی کند که در حوزه ارتباطات است یا رشد شخصی، کوچینگ زندگی به افراد کمک می کند تا تغییرات مثبت به وجود آورند و به سعادت و تعادل دست یابند. بیایید با یک مثال کوچینگ زندگی را بیشتر توضیح دهیم!

با لیزا، یک جوان که احساس می کند در زندگی شخصی و حرفه ای خود گیر افتاده است، آشنا شوید. او در مورد اهداف بلندمدت خود تردید دارد و همین امر اعتماد به نفس او را کاهش داده است. لیزا تصمیم می گیرد برای حل این موضوع از یک کوچ زندگی کمک بگیرد در جلسات کوچینگ زندگی با تعیین اهداف، ایجاد اعتماد به نفس و ذهنیت مثبت، کشف خود، شفاف سازی ارزش ها و بهبود میزان رضایت از زندگی با آموزش تکنیک های مختلف قابل اجرا به افراد کمک می شود تا حس بهتری نسبت به زندگی خود داشته باشند.

برخی از محبوب ترین انواع کوچینگ زندگی عبارتند از:

کوچینگ رابطه (Relationship coaching)

کوچینگ رابطه با هدف کمک به افراد و زوج ها در ایجاد رابطه ای سالم و رضایت بخش به وجود آمده است. کوچ های رابطه راهنماهایی را در مورد بهبود برقراری ارتباط، حل تعارض ها، تقویت صمیمیت و توسعه ارتباطات پایدار و طولانی و قوی ارائه می دهند.

کوچینگ ذهنیت یا طرز فکر (Mindset coaching)

کوچینگ ذهنیت بر تغییر الگوها و باورهای فکری برای دستیابی به اهداف شخصی و حرفه ای تمرکز دارد. کوچ های فعال در این زمینه با مشتریان خود برای شناسایی و تغییر باورهای محدودکننده، ایجاد ذهنیت رشد و غلبه بر موانع ذهنی که مانع پیشرفت می شوند، همکاری می کنند.

کوچینگ اعتماد به نفس (Confidence coaching)

کوچینگ اعتماد به نفس برای کمک به افراد در تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس خود طراحی شده است. کوچ های اعتماد به نفس تکنیک ها و استراتژی هایی را برای بهبود تصویر کلی از خود، افزایش اعتماد به نفس و غلبه بر شک و تردید نسبت به خود ارائه می دهند. همین امر مشتریان را قادر می سازد تا با اعتماد به نفس بیشتری بر چالش ها غلبه کنند.

کوچینگ ذهن آگاهی (Mindfulness coaching)

کوچینگ ذهن آگاهی، اصول ذهن آگاهی و کوچینگ را با هم ترکیب می کند تا در کاهش استرس، افزایش آگاهی از خود و توسعه تعادل عاطفی و ذهنی به افراد کمک کند. کوچ ها مشتریان را در تمرین تکنیک های ذهن آگاهی و ادغام ذهن آگاهی در زندگی روزمره خود با هدف بهبود تندرستی هدایت می کنند.

کوچینگ مالی (Financial coaching)

کوچینگ مالی یکی از انواع کوچینگ است که عمدتا بر کمک به افراد در مدیریت موثر امور مالی خود تمرکز دارد. کوچ ها راهنمایی هایی را در مورد بودجه بندی، کاهش بدهی، استراتژی های سرمایه گذاری و برنامه ریزی مالی بلندمدت ارائه می دهند. به عنوان یک کوچ مالی، شما باید مشتریان خود را برای دستیابی به ثبات مالی و رسیدن به اهداف مالی توانمند سازید. انواع مختلفی از کوچ در زمینه کوچینگ مالی بر موارد زیر تمرکز می کنند:

کوچینگ سرمایه گذاری (Investment coaching)

کوچینگ سرمایه گذاری یک نوع از کوچینگ مالی با تمرکز بر کمک به افراد در اتخاذ تصمیمات مالی آگاهانه است. کوچ های سرمایه گذاری راهنمایی را در مورد گزینه های سرمایه گذاری مختلف، ازجمله مدیریت ریسک و تنوع پورتفولیو ارائه می دهند. آن ها به مشتریان کمک می کنند تا استراتژی های سرمایه گذاری خود را با اهداف مالی همراستا کنند.

کوچینگ برنامه ریزی بازنشستگی (Retirement planning coaching)

کوچینگ برنامه ریزی بازنشستگی بر کمک به افراد در آمادگی از نظر مالی برای دوران بازنشستگی تمرکز دارد. کوچ های دارای این تخصص به مشتریان در تعیین اهداف بازنشستگی، ایجاد برنامه های پس انداز بازنشستگی و درک منابع درآمد بازنشستگی مانند حقوق بازنشستگی، تامین اجتماعی و  401(k) کمک می کنند.

کوچینگ مدیریت بدهی (Debt management coaching)

کوچینگ مدیریت بدهی برای کمک به افراد در کنترل بدهی های خود طراحی شده است. کوچ های فعال در این زمینه استراتژی هایی را برای پرداخت بدهی ها، بودجه بندی و تصمیم گیری های مالی آگاهانه با هدف کاهش بار بدهی و دستیابی به ثبات مالی ارائه می دهند.

کوچینگ بودجه بندی (Budgeting coaching)

کوچینگ بودجه بندی حول ایجاد و مدیریت یک بودجه به وجود آمده است که با اهداف مالی افراد همراستا است. کوچ ها به مشتریان در ایجاد بودجه، هزینه های پیگیری و اصلاحات با هدف بهینه سازی هزینه ها و پس اندازها کمک می کنند.

کوچینگ سلامت مالی (Financial wellness coaching)

کوچینگ سلامت مالی یک رویکرد جامع را برای سلامت مالی به کار می گیرد. کوچ های فعال در این زمینه به جنبه های مختلف زندگی مالی یک فرد، ازجمله بودجه بندی، پس اندازها، مدیریت بدهی، سرمایه گذاری ها و برنامه ریزی بازنشستگی رسیدگی می کنند. آن ها به مشتریان کمک می کنند تا به سلامت مالی کلی و آرامش خاطر دست یابند.

کوچینگ ورزشی (Sports coaching)

کوچینگ ورزشی یکی دیگر از انواع کوچینگ است که برای ورزشکارانی که به دنبال موفقیت در رشته ورزشی انتخابی خود هستند، ضروری است. کوچ های ورزشی آموزش فنی، آماده سازی ذهنی و استراتژی های بهینه سازی عملکرد را ارائه می دهند. آن ها به ورزشکاران کمک می کنند تا به اوج عملکرد فیزیکی و ذهنی خود در داخل و خارج از زمین دست یابند. تعداد مختلفی کوچینگ ورزشی وجود دارد.

کوچینگ سلامت (Health coaching)

افرادی که به دنبال بهبود سلامت ذهنی و فیزیکی خود هستند، می توانند از راهنمایی های یک کوچ سلامت و تندرستی نهایت بهره را ببرند. کوچینگ سلامت و تندرستی با تمرکز بر بهبود سلامت کلی فرد انجام می شود. این کوچ ها به مشتریان خود کمک می کنند به اهداف مرتبط با سلامت دست یابند، ازجمله تناسب اندام، تغذیه، مدیریت استرس و سلامت روان. آن ها راهنمایی برای یک سبک زندگی سالم تر و متعادل تر ارائه می دهند.

کوچینگ تغذیه (Nutrition coaching)

کوچینگ تغذیه بر کمک به افراد در انتخاب رژیم غذایی سالم تر و بهبود تغذیه کلی تمرکز دارد. کوچ های تغذیه با مشتریان در زمینه ارزیابی عادت های غذایی کنونی، تعیین اهداف تغذیه ای و ایجاد برنامه های غذایی شخصی سازی شده همکاری می کنند. آن ها راهنمایی هایی را در مورد کنترل مقدار هر وعده غذایی، انتخاب غذا و نحوه حفظ یک رژیم غذایی متعادل برای بهبود سلامت و تندرست ارائه می دهند.

کوچینگ کاهش وزن (Weight loss coaching)

کوچینگ کاهش وزن به افرادی اختصاص یافته است که به دنبال کاهش وزن و اتخاذ یک سبک زندگی سالم تر هستند. کوچ ها به مشتریان در تعیین اهداف کاهش وزن، ایجاد برنامه های تغذیه و ورزش پایدار و رسیدگی به فاکتورهای روانی و عاطفی که در افزایش وزن موثر هستند، کمک می کنند.

کوچینگ تناسب اندام (Fitness coaching)

کوچینگ تناسب اندام برای کمک به افراد در بهبود تناسب اندام فیزیکی و سلامت کلی طراحی شده است. کوچ هایی با این تخصص برنامه های تناسب اندام شخصی سازی شده، راهنمایی ورزشی و نظارت بر پیشرفت کار را ارائه می دهند. آن ها به مشتریان در تعیین اهداف، انگیزه و حفظ یک روتین تناسب اندام منظم کمک می کنند.

کوچینگ سلامت روان (Mental health coaching)

کوچینگ سلامت روان بر تقویت سلامت روان و عاطفی فرد تمرکز دارد. کوچ های حاضر در این زمینه در توسعه استراتژی های مقابله، مدیریت استرس و رسیدگی به مشکلات سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی و اعتماد به نفس با مشتریان خود کار می کنند. کوچ های سلامت روان حمایت و راهنمایی را برای رویارویی با شرایط چالش برانگیز عاطفی در اختیار مشتریان خود قرار می دهند.

کوچینگ یوگا (Yoga coaching)

کوچینگ یوگا برای افرادی طراحی شده است که به دنبال تقویت تمرین های یوگا یا گنجاندن یوگا در زندگی روزمره خود هستند. کوچ های دارای این تخصص، دستورالعمل ها و راهنمایی هایی در مورد یوگا ارائه می دهند. علاوه بر این، به مشتریان خود کمک می کنند تا یک روتین یوگا را متناسب با نیازهای فیزیکی و ذهنی خود توسعه دهند. کوچ های یوگا همچنین از تکنیک های ذهن آگاهی و آرام سازی در رویکرد کوچینگ خود استفاده می کنند.

کوچینگ آموزشی (Educational coaching)

کوچینگ آموزشی شامل کمک به دانش آموزان و یادگیرندگانی است که به دنبال موفقیت آکادمیک هستند. کوچ های آموزشی در مهارت های مطالعه، مدیریت زمان، آمادگی برای تست و برنامه ریزی برای شغل آینده به آن ها کمک می کنند. اگر یک کوچ آموزشی هستید، وظیفه اصلی شما توانمندسازی افراد در رسیدن به آرزوهای تحصیلی و شغلی آن هاست. روش های زیادی برای انجام این کار وجود دارد.

کوچینگ آکادمیک (Academic coaching)

کوچینگ آکادمیک نوعی کوچینگ است که دانش آموزان از تمام سنین، از ابتدایی گرفته تا تحصیلات تکمیلی را شامل می شود. کوچ ها با دانش آموزان در جهت بهبود عادت های مطالعه، مهارت های مدیریت زمان و به طور کلی عملکرد تحصیلی کار می کنند. آن ها به دانش آموزان کمک می کنند تا اهداف آکادمیک خود را تعیین کرده و به آن ها دست یابند، منظم بمانند و استراتژی های یادگیری موثر را توسعه دهند.

کوچینگ آمادگی برای تست (Test preparation coaching)

کوچینگ آمادگی برای تست بر کمک به افراد برای رسیدن به آمادگی برای تست ها و آزمون های استاندارد تمرکز دارد. کوچ های فعال در این زمینه استراتژی هایی را برای تست زدن، مدیریت زمان در طول تست و مرور محتوا ارائه می دهند. آن ها قصد دارند اضطراب تست را کاهش دهند و عملکرد دانش آموزان را در آزمون هایی مانند SAT، ACT، GRE، GMAT و سایر آزمون‌های استاندارد بهبود بخشند.

کوچینگ زبان (Language coaching)

کوچینگ زبان برای کمک به یادگیری و بهبود مهارت فرد در یک زبان جدید طراحی شده است. کوچ های دارای این تخصص، آموزش شخصی زبان با تمرکز بر مهارت های صحبت کردن، گوش دادن، خواندن و نگارش را ارائه می دهند. کوچ های زبان ممکن است با مشتریانی کار کنند که می خواهند یک زبان جدید را برای سفر، کسب و کار یا علایق شخصی یاد بگیرند.

کوچینگ مهارت های مطالعه (Study skills coaching)

کوچینگ مهارت های مطالعه با تمرکز بر کمک به توسعه تکنیک ها و استراتژی های مطالعه موثر برای دانش آموزان و یادگیرندگان به وجود آمده است. این کوچ ها با مشتریان در زمینه بهبود یادداشت برداری، مدیریت زمان، سازمان دهی و مهارت های تفکر انتقادی همکاری می کنند. این کوچینگ به طور خاص برای دانش آموزانی سودمند است که با چالش های آکادمیک روبرو هستند یا می خواهند عملکرد تحصیلی خود را بهبود بخشند.

کوچینگ والدین (Parenting coaching)

کوچینگ والدین برای حمایت از والدین در انجام وظایف خود به عنوان مراقب طراحی شده است. کوچ ها توصیه هایی را در مورد تکنیک های فرزندپروری موثر، رشد کودک و مدیریت چالش های رایج بین والدین ارائه می دهند. آن ها به والدین در ایجاد یک ارتباط قوی و در حال رشد با فرزندانشان کمک می کنند.

والدین جدید و نیز والدینی که در پرورش کودکان خود با مشکل مواجه شده اند، از این کوچ ها برای استراتژی های فرزندپروری موثر و رشد کودک کمک می گیرند. با این وجود، تخصص های فرعی در کوچینگ والدین وجود دارند که هر یک بر چالش های خاص فرزندپروری متمرکز می باشند.

کوچینگ والدین جدید (New parent coaching)

کوچینگ والدین جدید برای حمایت از افراد یا زوج هایی طراحی شده است که به تازگی صاحب فرزند شده اند یا منتظر تولد او هستند. کوچ هایی با این تخصص راهنمایی و کمک را در مراحل اولیه والدین شدن ارائه می دهند. آن ها به والدین جدید کمک می کنند تا چالش های مراقبت از فرزندان ازجمله موضوعاتی مانند برنامه خواب، تغذیه، پیوند خانوادگی و سازگاری با نقش جدید خود به عنوان والدین را پشت سر بگذارند.

کوچینگ والدین نوجوانان (Teen parent coaching)

کوچینگ والدین نوجوانان، والدین جوان اغلب نوجوانان یا بزرگسالان کم سن و سال را هدف قرار می دهد. کوچ های فعال در این زمینه راهنمایی هایی را در مورد مهارت های فرزندپروری، ارتباط موثر با نوجوانان و ایجاد تعادل بین مسئولیت های والدین با رشد شخصی و تحصیلات ارائه می دهند.

کوچینگ والدین با نیازهای ویژه (Special needs parent coaching)

کوچینگ والدین با نیازهای ویژه بر حمایت از والدینی تمرکز دارد که از فرزندانی با معلولیت یا نیازهای ویژه مراقبت و نگهداری می کنند. کوچ های دارای این تخصص، منابع، استراتژی ها و حمایت عاطفی را برای حمایت از والدین در یافتن روش های منحصر به فرد پرورش کودکان با نیازهای ویژه ارائه می دهند. این می تواند شامل توصیه در مورد مشاوره، دسترسی به خدمات و تقویت پرورش کودکان دارای معلولیت باشد.

کوچینگ خانواده های ناتنی (Blended family coaching)

کوچینگ خانواده های ناتنی به زوج هایی کمک می کند که ازطریق ازدواج مجدد یا تحت شرایط دیگر یک خانواده جدید به وجود آورده اند. این کوچ ها به والدین اصلی و ناتنی کمک می کنند تا پیچیدگی های موجود در چنین خانواده هایی را درک کنند؛ ازجمله والدین مشترک بودن، ایجاد یک ارتباط قوی یا فرزندان ناتنی و مدیریت تعارض ها.

کوچینگ انضباط مثبت (Positive discipline coaching)

کوچینگ انضباط مثبت بر کمک به والدین در ایجاد نظم و انضباط موثر و تکنیک های فرزندپروری که موجب رشد سالم کودک و در عین حال حفظ محیطی مثبت و پرورش دهنده می شود،‌ تمرکز دارد. کوچ های فعال در این زمینه استراتژی هایی را برای تعیین مرزها، مدیریت رفتار و پرورش احترام متقابل بین والدین و فرزندان آموزش می دهند.

چگونه نوع کوچینگ خود را انتخاب کنید؟ راهنمای گام به گام

همانطور که مشاهده می کنید، تمایز و تفاوت بسیاری از انواع کوچینگ چندان قابل تشخیص نیست. انتخاب یک یا چند نوع تخصص کوچینگ به عنوان یک کوچ، یک تصمیم گیری مهم است که مسیر شغلی شما را شکل می دهد و بر مشتریانی که با آن ها کار می کنید تاثیرگذار است. در اینجا، یک راهنمای گام به گام به کمک به شما در اتخاذ یک تصمیم آگاهانه آورده شده است:

  1. نقاط قوت، علایق و تجربیات خود را بشناسید. در مورد چه چیزی اشتیاق دارید؟ چه دانش یا تخصصی در اختیار دارید که می تواند برای سایرین ارزشمند باشد؟
  2. حوزه یا بازار هدف خود را مشخص کنید. می خواهید به چه کسانی آموزش دهید؟ آن ها می توانند مدیران اجرایی، کارآفرینان، ورزشکاران، والدین، دانش آموزان یا افرادی باشند که به دنبال توسعه شخصی می گردند.
  3. برای درک تقاضا برای انواع مختلف کوچینگ، تحقیق بازار را انجام دهید. به دنبال شکاف هایی در بازار بگردید که همسو با علایق و مهارت های شما هستند.
  4. در مورد ارزش های شخصی خود و این که چه نوع کوچینگ با آن ها همراستا است، فکر کنید. کوچینگ وقتی موثرتر است که با باورها و اصول شما همراستا باشد.
  5. مهارت های خود را در حوزه های مختلف کوچینگ ارزیابی کنید. در چه زمینه هایی برتری دارید و در چه زمینه هایی به رشد و توسعه بیشتر نیاز دارید؟
  6. در صورت نیاز، بر روی یادگیری و گرفتن گواهینامه در یک تخصص کوچینگ سرمایه گذاری کنید. این کار اعتبار و تخصص شما در آن زمینه خاص را افزایش خواهد داد.
  7. با کوچ های باتجربه در تخصص انتخابی خود ارتباط برقرار کنید. از افرادی که در آن حوزه به موفقیت دست یافته اند، راهنمایی بخواهید. پیوستن به یک انجمن را در نظر بگیرید. در چنین انجمن هایی می توانید ابزارهایی که استفاده می کنید را به اشتراک بگذارید، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره های عالی دریافت کنید.
  8. مشخص کنید که چه ویژگی هایی شما را از سایر کوچ های فعال در این نوع از کوچینگ متمایز می کنند. چه ارزش منحصر به فردی را به مشتریان خود ارائه خواهید کرد؟
  9. یک برند شخصی قوی ایجاد کنید که نمایانگر تخصص کوچینگ شما باشد. این برندینگ می تواند شامل وبسایت، حضور در رسانه های اجتماعی و موضوعات بازاریابی باشد.
  10. با افراد حرفه ای در این حوزه یک شبکه ایجاد کنید. همکاری با سازمان ها یا کسب و کارهای مرتبط به تخصص شما می تواند موجب افزایش شهرت شما شود.
  11. ابتدا کوچینگ مشتریان در حوزه کاری خود را در مقیاس کوچک شروع کنید تا بتوانید اعتبار و جایگاه خود را به دست آورید. این کار به شما اجازه می دهد مهارت های کوچینگ خود را اصلاح کنید.
  12. به طور پیوسته نتایج و خروجی هایی که مشتریان ازطریق کوچینگ شما به دست آورده اند را ارزیابی کنید. از این فیدبک برای اصلاح روش های کوچینگ خود استفاده کنید.
  13. در مورد ترندها و پیشرفت های صورت گرفته در حوزه تخصصی خود به روز باشید. از رسانه های اجتماعی برای برای برقراری ارتباط استفاده کنید و موفق ترین کوچ ها را دنبال کنید. در انجمن های کوچینگ فعال باشید.

به یاد داشته باشید که دستیابی به یک کسب و کار کوچینک موفق،‌ زمان بر است و نیاز به تعهد دارد. به تخصصی که انتخاب کردید حتی در شرایط سخت و چالش برانگیز، متعهد بمانید.

افراد به دنبال چه نوع کوچینگی هستند؟

پاسخ دادن به این سوال کمی دشوار است. خبر خوب این است که تقاضا برای کوچینگ در حال افزایش است. ارزش بازار کوچینگ آنلاین جهانی به حدود 2.19 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است و پیش بینی می شود که تا سال 2031 این رقم به 6.79 میلیارد دلار برسد. CAGR در طول سال های 2023 تا 2031 حدود 13.4% افزایش خواهد یافت. این تنها داده های کوچینگ آنلاین است. بقیه چی؟

انواع مختلف کوچینگ به لطف گسترش اینترنت و این حقیقت که هر روز افراد بیشتری نیاز به کمک گرفتن در زمینه های مختلف زندگی را درک کرده اند، رشد کرده اند و این رشد همچنان ادامه دارد.

به عنوان مثال، اندازه بازار صنعت کوچینگ کسب و کار در سال 2022، 15.2 میلیارد دلار بود. همین تحقیقات نشان می دهند که اندازه بازار برای صنعت کوچینگ کسب و کار در ایالات متحده آمریکا سریع تر از اقتصاد کلی رشد کرده است. یک خبر خوب دیگر این است که پیش بینی می شود اندازه بازار طی پنج سال آینده به رشد خود ادامه دهد. بنابراین، به طور قطع تقاضا برای کوچینگ کسب و کار وجود خواهد داشت!

از انواع دیگر کوچینگ محبوب طبق آمار فوربز می توان به کوچینگ مالی، ذهنیت، اعتماد به نفس، سلامت و اجرایی اشاره کرد.

همانطور که مشاهده می کنید، تقریبا تقاضا برای تمام انواع کوچینگ وجود دارد. هدف یافتن تخصصی است که در آن مهارت دارید و می توانید با اشتراک گذاشتن دانش و تخصص خود به افراد در غلبه بر مشکلات کمک کنید.

دوره کوچینگ با مدرک وزارت علوم

موسسه خرد اقدام به برگزاری دوره آموزشی کوچینگ نموده است. در این دوره معتبر با سرفصل هایی همچون انواع کوچینگ، مدل های کوچینگ، مهارت های کوچینگ، تفاوت کوچینگ و منتورینگ، مزیت های کوچینگ، کوچینگ در سازمان و غیره به طور کامل آشنا می شوید. نکته مهم در مورد دوره کوچینگ موسسه آموزش عالی آزاد خرد این است که در پایان دوره می توانید مدرک کوچینگ با مهر وزارت علوم بگیرید. که این مدرک قابل ترجمه و استعلام است.

بیشتر بخوانید: فواید کوچینگ

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *