بیزینس کوچینگ چیست ؟ یک بُرد دو طرفه!

بیزینس کوچینگ چیست ؟

دنیای کسب و کار و تجارت، دنیایی پر از ریسک و نیازمند تجربه است. با تمامی جذابیت های آن، می تواند تمامی سرمایه یک تاجر کم تجربه را بر باد بدهد. ترفندها و زیر و بم تجارت، با توانایی مدیریت کسب و کار متفاوت اما به هم مرتبط است. به همین دلیل در کشورهای توسعه یافته، برای مدیریت کسب و کار و جلوگیری از خطا و اشتباه از بیزینس کوچینگ استفاده می کنند. اما بیزینس کوچینگ چیست ؟ استفاده از بیزینس کوچینگ چه مزایایی دارد ؟ یک بیزینس کوچ چطور می تواند به درآمد برسد و دیگران را راهنمایی کند ؟ شاید این سوال ها شما را هم کنجکاو کرده باشد. پس اگر می خواهید بدانید بیزنیس کوچینگ چیست و چطور کسب درآمد می کند، با ما همراه باشید.

بیزینس کوچینگ یعنی چه؟

بیزینس کوچینگ Business Coaching و یا به فارسی مربی گری تجارت، علم نسبتا جدیدی است. همان طور که از آن نام پیداست، بیزنیس کوچ به صاحبان و علاقمندان بیزینس، راه و روشِ درستِ کسب و کار را آموزش می دهد. البته اگر شما هم قصد دارید یک بیزینس کوچ شوید یا برای کارتان، با یک بیزینس کوچ قرارداد ببندید، لازم است بیشتر بدانید بیزینس کوچینگ چیست و به چه کار می آید.

بیزینس کوچینگ به علمی گفته می شود که برنامه ریزی و مدیریت، شیوه های هدف گذاری و بودجه بندی، شناختن بازار و ریسک های آن، نرم افزارهای مورد نیاز، پیش بینی کسب سود و ضرر، آنالیزهای منطقی و ریاضی را آموزش می دهد. به همین دلیل می توان گفت که بسیار تخصصی و کاربردی است.

اگر بخواهیم با اصطلاحات حرفه ای تر تعریفی از بیزینس کوچینگ ارائه دهیم، باید بگوییم: رابطه ای حرفه ای بین صاحب یک بیزینس یا مدیر و مسئول یک کمپانی، با بیزینس کوچ است. به طوری که بیزینس کوچ استراتژی های هدف نهایی را که کسب سود بیشتر و موفقیت است، با مفاهیم دقیق و علمی آموزش دهد.

بیزینس کوچ چه کار می کند؟

حالا که می دانیم بیزنیس کوچینگ چیست ، می توانیم با کاری که یک مربی تجارت (بیزینس کوچ) می کند، آشنا شویم.

تمام شیوه های کسب و کار موفق را آموزش می دهد

بیزینس کوچینگ، تمامی نکات موفقیت در بازار را آموزش می دهد. یک بیزنیس کوچ می تواند قابلیت های بازار را بشناسد. آن ها را آنالیز و در نرم افزار پیاده کند. یک طراحی جامع برای هدف و مسیر داشته باشد و با روش های کوچینگ به متقاضی خود انتقال دهد. می توان گفت: بیزینس کوچینگ برای خود، یک پا تاجر موفق است. با این تفاوت که شیوه های پرورش تاجر را نیز می داند.

شناسایی بازار و رقبا

وقتی کسی عنوان یک تاجر، وارد بازار کاری می شود، با رقبای زیادی روبروست. بسیاری از این رقبا بسیار قَدَر، با تجربه و معتبرند. بیزینس کوچ باید بازار و رقبا را بشناسد و بتواند ارزشی را به بازار بیفزاید تا از رقبا پیشی بگیرید. یکی از دلایل مراجعه متقاضی به بیزینس کوچ، همین است. بیزنیس کوچ می تواند نقاط پوشش داده نشده توسط رقبا را شناسایی کند و متقاضی را با راهنمایی به آن سمت بفرستد.

آینده کسب و کار را آنالیز می کند

بیزینس کوچینگ، راهی است که می شود با آن برای آینده تجارت، طراحی مناسب کرد. بنابراین یک بیزینس کوچ باید بتواند آینده کسب و کار را از نقطه شروع تا هدف، آنالیز کند و طراحی مناسبی در نظر بگیرد.

ایجاد اعتماد به نفس و انگیزه

یکی از کاربردهای اصلی کوچینگ و به تبع آن بیزینس کوچینگ، حمایت عاطفی است. بیزینس کوچ، علم شناسایی خصوصیات فردی متقاضی‌اش و نقاط ضعف و قوت او را دارد. بنابراین می تواند با تکیه به نقاط قوت، فرد را از نظر روحی برای مواجهه با چالش های بازار آشنا کند و به او اعتماد به نفس ببخشد. هر جا که متقاضی دچار احساس یاس و ناتوانی شد، کوچینگ با اطلاعات شناختی خود، انگیزه لازم را ایجاد می کند و او را دوباره در مسیر پیشرفت قرار می دهد.

تغذیه با اطلاعات به روز

شاید تاجر به لحاظ گستردگی کار، وقت زیادی برای مطالعه و به روز کردن اطلاعات خود را نداشته باشد. بیزینس کوچ این کار را به عهده می گیرد و پیوسته متقاضی را با این اطلاعات آشنا می کند.

افزایش مهارت های فردی و ساختن توانایی مدیریت

شناسایی خصوصیت های فردی متقاضی به بیزینس کوچ این امکان را می دهد که روی نقاط قوت تمرکز کرده و متقاضی را وادار به یه پرورش مهارت های خود کند. از آنجایی که بیزینس کوچ به شیوه های مدیریت آگاهی دارد می تواند از یک تاجر، یک مدیر خوب برای اداره مجموعه خود بسازد.

بیزینس کوچینگ چیست

مزایای بیزینس کوچینگ چیست؟

در ابتدای مقاله گفتیم که یک برد دو طرفه. مزایای بیزینس کوچینگ را می توان از دو منظر بررسی کرد. در ادامه بررسی سوال بیزینس کوچینگ چیست ؟ به مزایای آن می پردازیم. دانستن این نکته ها می تواند به دانش ما درباره مفهوم بیزینس کوچینگ کمک کند.

مزایا برای صاحبان کسب و کار

مهم نیست که صاحب کسب و کار به دنبال برندسازی باشد یا تجارتی کوچک و خانگی داشته باشد. اهمیت ندارد که هدفش کارآفرینی یا استارت تاپی باشد یا فقط بخواهد بنگاه اقتصادی خود را رونق ببخشد. در هر صورت، کسب درآمد، سود و موفقیت به کوچینگ نیاز دارد. بیزینس کوچینگ با دانش کافی خود درباره تجارت و بازار و شناخت روحیات فردی متقاضی کوچینگ، می تواند برنامه ای برای کسب موفقیت طراحی کند. یک تاجر یا مدیر با کمک بیزینس کوچ می تواند:

  • دیدگاه و تفکر خود را مورد ارزیابی قرار دهد. مخصوصا وقتی شیوه های کسب و کار سنتی باشد، وجود بیزینس کوچ برای هماهنگی با بازار مدرن الزام است.
  • مشکلات را بشناسد و راه از میان برداشتن آن را بفهمد.
  • اولویت بندی اهداف، مسئله بسیار مهمی است که ممکن است تاجر نسبت به آن آگاهی نداشته باشد. برداشتن قدم های خیلی بزرگ می تواند به شکست منجر شود. بیزینس کوچ اطلاعات جامعی درباره اولویت بندی اهداف دارد و کمک می کند اهداف بزرگتر را به اهداف کوچک تقسیم کرد تا هدف نهایی حاصل بیاید.
  • اعتماد به نفس و انگیزه، عامل برقرار ماندن در یک هدف است. به کمک بیزینس کوچ این امر اتفاق می افتد.
  • شناخت بازار، مخصوصا وقتی تجارت نوپا باشد، مهم ترین دغدغه ای است که تاجر با آن روبرو می شود. بیزینس کوچ است که کمبود اطلاعات صاحب کسب و کار را جبران می کند.
  • خلاقیت و نوآوری مزیت دیگری است که با کمک بیزینس کوچینگ حاصل می آید. دلیل آن، استفاده از شیوه های کوچینگ است که بیزینس کوچ به آن اشراف دارد. نقاط قوت هر فرد می تواند شروعی برای خلاقیت باشد. با کمک بیزینس کوچ تاجر نقاط قوت خود را می شناسد و به کار می بندد.

مزایای بیزینس کوچینگ برای بیزینس کوچ

با حرکت و تغییرات سریع شیوه های مدیریتی و بازار تجارت، افراد بیشتری هر روز به آگاهی لازم می رسند که در هر کسب و کاری نیاز به بیزینس کوچ وجود دارد. بنابراین عرصه شغلی و کسب درآمد برای متخصص بیزینس کوچینگ زیاد است. این رابطه هم به سود بیزینس کوچ است و هم متقاضی بیزینس کوچینگ. بنابراین با آموزش دیدن بیزینس کوچینگ می توانید هم خود به درآمد برسید و هم در بازار تجارت سهیم باشید و به دیگران کمک کنید.

چگونه بیزینس کوچ شویم؟

برای بیزینس کوچ شدن، ابتدا باید خصوصیات خود را بشناسید. آیا به مدیریت و بازار تجارت علاقه دارید؟ آیا از چالش و مضوعات متنوع و هیجان انگیز خوشتان می آید؟ ریسک پذیری شما بالاست؟ هوش منطقی و هیجانی خوبی دارید؟ توانایی اقناع کردن و خوش صحبتی‌تان چقدر است؟

در واقع لازم نیست به تمام سوالات بالا پاسخ مثبت بدهید تا بتوانید بیزینس کوچ شوید. اگر یکی دو تا از این خصوصیات را هم داشته باشید، کافی‌ست تا شروع کنید. اما فکر می کنید نقطه شروع باید کجا باشد؟

هر چند که روش هایی مثل کتاب و خود آموز، فیلم ها و مطالب آموزشی در وب، ورکشاپ ها و از این دسته روش های آموزشی هم وجود دارد (و البته کمک کننده است) توصیه ما این است که حتما برای بیزینس کوچ شدن، دوره آموزشی ببینید.

مزایای دوره های آموزشی بیزینس کوچینگ

  • یادگیری بازار تجارت و ترفندها و چالش های آن
  • افزایش توانایی مدیریت درون سازمانی و بهینه سازی عملکرد کارکنان
  • آموزش روش های صحیح کوچینگ
  • بهبود توانایی سخن وری و اقناع کردن افراد
  • دانش ویژه در روانشناسی و شناخت شخصیت

اگر مدیر یا تاجر موفق هستید…

ممکن است در حال حاضر مدیر یک مجموعه موفق یا تاجری صاحب نام باشید. در این صورت شما به بخش دیگری از دانش بیزینس کوچینگ نیاز دارید که آن دانش کاربردی کوچینگ است. با گذراندن دوره های آموزشی کوچینگ می توانید مهارت یک کوچ حرفه ای را به دست بیاورید و آن را به دیگران انتقال دهید. برای افراد موفق توانایی کوچ کردن، علاوه بر ایجاد عرصه ای برای درآمد بیشتر، بسیار جذاب است.

از توانایی های مدیریتی غافل نشوید

یکی از پایه های اصلی بیزینس کوچینگ، بر مهارت های مدیریتی استوار است. بنابراین شما باید قابلیت های یک مدیر را دارا باشید. مخصوصا دانش مدیریت کسب و کار و مدیریت منابع انسانی، در بیزینس کوچینگ بسیار کاربردی است. اگر در خود ضعف مدیریتی را احساس می کنید، با گذراندن دوره های مناسب، در راه ارتقای مهارت های خود بکوشید.

روانشناسی کلید طلایی است

درب کوچینگ در هر گرایشی، با کلید طلایی روانشناسی باز می شود. بنابراین هر چقدر که می توانید روی آن کار کنید. مطالعه مستمر، گذراندن دوره های آموزشی روانشناسی می تواند گامی موثر در تبدیل شدن به یک بیزینس کوچ موفق باشد.

اطلاعاتتان را به روز نگه دارید

به روز نگه داشتن اطلاعات، در شناخت بازار و ریسک های آن مهم است. همچنین با پیشرفت روزانه مسائل مدیریتی، تجاری، نرم افزارها و… نیاز است که بیزینس کوچ موفق از تمامی آن ها مطلع باشد. پیگیری اخبار، دیدن دوره های جدید، مطالعه به شما می کند که به روز بمانید.

در آمد بیزینس کوچ چقدر است؟

برای بررسی میزان درآمد بیزینس کوچینگ، نخست باید بدانیم که تجربه، اعتبار و دانش بیزینس کوچ در مقدار درآمد موثر است. بدون شک هر چه این موارد بیشتر باشد، درآمد بیشتری هم حاصل می آید. سال گذشته آمریکا متوسط درآمد بیزینس کوچ را بیش 84 هزار دلار در سال، اعلام کرد. البته بدون شک این مبلغ در ایران کمتر است. با باز هم می توان با مراجعه به آمار اعلام شده، گفت که این شغل، جز شغل های پردرآمد به حساب می آید. به طور متوسط درآمد این شغل را برای افراد کم تجربه ماهانه بیش از 10 میلیون تومان اعلام می کنند. بدیهی است که با تلاش این شغل می تواند، به کسب و کاری ثروت ساز تبدیل شود.

حرف آخر

در این مقاله به شما گفتیم که بیزینس کوچینگ چیست و با مزایای آن آشنایتان کردیم. موسسه آموزش عالی خرد، سال ها تجربه در برگزاری دوره های مدیریت، روانشناسی و کوچینگ دارد. از مزایای مهم این موسسه استفاده از اساتید مجرب، مدرک رسمی وزارت علوم با قابلیت ترجمه و استعلام، برگزاری دوره های حضوری و غیرحضوری، پشتیبانی گسترده و… است. اگر مایلید به طور حرفه ای وارد بازار کوچینگ شوید، می توانید دوره آموزشی کوچینگ را در این موسسه بگذرانید.

در صورت نیاز به مشاوره یا داشتن پرسش، با مشاورین و کارشناسان موسسه خرد تماس بگیرید:

02146292405 – 09392031547

همچنین بخوانید:

تفاوت منتورینگ و کوچینگ

همه چیز درباره دوره کوچینگ

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *