چگونه مشاوره خانواده شویم؟ رشته و مهارت مورد نیاز

امروزه شرایط زندگی کمی سخت شده است و لازم است برخی افراد برای بهتر شدن وضعیت زندگی با مشاوران خانواده مشورت نموده و از آن ها کمک و راهنمایی دریافت نمایند. جالب است بدانید با توجه به این موضوع موقعیت شغلی و درآمد مشاور خانواده ارتقا یافته است و به این ترتیب یکی از گزینه های اشتغال، مشاور خانواده شدن است. در ادامه اطلاعات کاملی درباره اینکه چگونه مشاوره خانواده شویم ارائه می دهیم تا بتوانید در ساده ترین روش ممکن مشاوره خانواده باشید و کسب در آمد نمایید.

مشاور خانواده کیست؟

مشاور خانواده یا مشاور خانوادگی، فردی است که دارای تخصص در زمینه روانشناسی و روانپزشکی خانواده است و به افراد و خانواده‌ ها کمک می‌ کند تا در مواجهه با مشکلات و چالش‌ های مرتبط با روابط خانوادگی و اعضای خانواده‌ شان راه‌ حل‌ های موثری پیدا کنند. این مشاوران می‌ توانند در امور مختلفی از جمله مشکلات ازدواج و زناشویی، مشکلات والدینی و فرزندپروری، مشکلات ارتباطی و اختلافات خانوادگی، اعتیاد، افسردگی و اضطراب خانوادگی و … کمک کنند.

بدون وجود مشاور خانواده طیف گسترده ای از مشکلات خانوادگی به همان شکل نافرجام می ماند و موجب برهم خوردگی زندگی ها می گردید. به همین دلیل می توان گفت مشاوره خانواده نقش حیاتی در حفظ برخی زندگی ها را ایفا می کند و به این ترتیب اگر شما مشاوره خانواده شوید هیچوقت بیکار نشده و همواره درآمد عالی خواهید داشت. هر مشاوره خانواده می تواند به انتخاب خودش در حیطه متفاوتی از مشکلات خانوادگی فعالیت نماید.

وظایف مشاور خانواده

مشاور خانواده وظیفه های متعددی در جهت بهبود روابط خانوادگی دارد. با وجود مشاوره خانواده مشکلات خانوادگی در سریع ترین زمان ممکن برطرف شده و اعضای خانواده می توانند کنش های بین خودشان را حل نمایند. در ادامه وظایف مشاور خانواده را ارائه می دهیم :

  • ارزیابی مشکلات خانوادگی
  • ارائه مشاوره و راهکارهای موثر
  • ارتقاء ارتباطات خانوادگی
  • کمک به حل اختلافات خانوادگی
  • پشتیبانی از افراد در مواجهه با چالش‌ های خانوادگی
  • کمک به تربیت فرزندان
  • ارائه مشاوره در زمینه‌ های ازدواج
  • پیگیری و ارزیابی پیشرفت درمانی
  • ارائه راهکارهایی برای مدیریت استرس
  • کمک به معتادان برای ترک اعتیاد
  • بهبود سلامت روانی در اعضای خانواده
  • افزایش درک و همدلی
  • کمک به شناخت بهتر یکدیگر در خانواده
  • جلوگیری از مشکلات خانوادگی

چگونه مشاوره خانواده شویم؟

چگونه مشاوره خانواده شویم

برای اینکه یک مشاور خانواده شوید باید ابتدا دانش کافی در حوزه مشکلات خانوادگی و نحوه رسیدگی و حل آن ها را کسب نمایید. این دانش از طریق تحصیلات دانشگاهی و شرکت در دوره های آموزشی مرتبط با مشاور خانواده حاصل می شود. با کسب این دانش شما می توانید بدون تاسیس مطب به مشاوره در امور خانواده بپردازید. اما برای راه اندازی یک کلینیک مشاوره خانوده باید در آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده شرکت کنید تا به یک مشاور خانواده موفق و پردرآمد تبدیل شوید. شرایط و نحوه شرکت در این آزمون در ادامه آورده شده است.

برای مشاور خانواده شدن چه رشته ای باید خواند

شما می توانید رشته مشاوره و رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی را انتخاب نمایید. این دو شته رشته های دانشگاهی مرتبط با مشاور خانواده هستند. توجه کنید که رشته مشاوره تنها از طریق رشته انسانی پذیرفته می شود و رشته روانشناسی از رشته تجربی نیز قابل تحصیل است. همچنین رشته مددکار اجتماعی نیز رشته ای مرتبط با مشاور خانواده می باشد. لازم به ذکر است که رشته مشاوره دارای گرایش مشاور خانواده در مقطع کارشناسی ارشد می باشد.

برای مشاور خانواده شدن بهتر است این دوره ها را بگذرانید

همانطور که عنوان نمودیم شما با گذراندن برخی دوره های آموزشی مرتبط با مشاور خانواده می توانید به یک مشاور خانواده موفق تبدیل شوید. موسسه خرد برخی دوره های آموزشی در این مورد برگذار می کند که در ادامه دوره های لازم برای مشاور خانواده شدن را معرفی نموده و لینک ثبت نام را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

دوره آموزشی زوج درمانی

زوج درمانی یکی از موضوعات اصلی در حوزه مشاوره خانواده می باشد. یک مشاور خانواده باید بلد باشد مشکلات بین زوج ها را درمان نماید. همچنین شناخت ریشه مشکلات، بررسی باورها، مرزگزاری بین زوجین و… مواردی هستند که از وظایف مشاور خانواده به شمار می روند و در دوره آموزشی زوج درمانی که توسط موسسه خرد ارائه می شود، وجود دارند. دوره آموزشی زوج درمانی هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی برگزار می شود.

دوره mba روانشناسی

درک رفتارهای افراد و مدیریت رفتارهای اعضای خانواده از کارهایی است که لازم است مشاور خانواده انجام دهد. همچنین مشاور خانواده بیشترین کمک کننده برای بهبود عملکرد اعضای خانواده در هر زمینه ای می باشد. دوره mba روانشناسی دوره ای که با کمک آن افراد می توانند به یک مشاور و روانشناس خوب در هر زمینه ای و به ویژه مشکلات خانوادگی شوند. این دوره روانشناسی که موسسه خرد ارائه می دهد، دارای مدرک معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.

دوره آموزش داروشناسی عصبی

ممکن است مشکلات در خانواده آنقدر پیشرفت کرده باشد که نیاز به تجویز دارو برای مشکلات اعصاب در اعضای خانواده شود. برخی از مشکلات اعصاب با خوردن دارو های اعصاب قابل درمان هستند. از آنجایی که داروهای اعصاب دارو های مهم و حساسی هستند، مشاور خانواده نمی تواند بدون داشتن اطلاعات کافی در این زمینه، دارویی را برای بیمار تجویز نماید. از این رو دوره آموزش داروشناسی عصبی یکی از دوره های مهم برای مشاوره خانواده می باشد. موسسه خرد دقیق ترین و کامل ترین دوره آموزشی داروشناسی عصبی را ارائه داده است.

دوره آموزش فرزند پروری

مباحثی که در دوره آموزش فرزندپروری ارائه می شود، کمک شایانی به مشاوره خانواده می کند تا بتواند در زمینه موضوعات مربوط به فرزندان نیز نقش موثری داشته باشد. گاهی اوقات مهمترین موضوع در مسائل مربوط به خانواده روش های اشتباه فرزند پروری است یا والدین نمی دانند روش درست تربیت چگونه است. در همه این موارد مشاور خانواده که به این امور آگاه باشد، کمک کننده خواهد بود. در دوره آموزش فرزندپروری موسسه خرد تمامی مسائل مربوط به فرزندران آموزش داده می شود تا مشاور خانواده بتواند در این زمینه نیز موثر واقع شود.

اطلاعات آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده

اطلاعات آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده

بعد از اینکه دوره های لازم را پشت سر گذاشتید و قصد شروع کسب و کار خود را دارید، لازم است در آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده شرکت نمایید تا بتوانید شغل داشته و همچنین با کمک پروانه مشاوره خانواده، مطب بزنید. این آزمون توسط قوه قضاییه و زیر نظر سازمان سنجش برگذار می شود. توجه نمایید که لازم است رشته دانشگاهی شما مطابق با شرایط اختصاصی آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده باشد. در ادامه شرایط اخذ پروانه و همچنین مواد آزمون را معرفی می نماییم.

شرایط اخذ پروانه مشاوره خانواده

آزمون اخذ پروانه مشاور خانواده دارای شرایط اختصاصی و عمومی می باشد و لازم است افراد آن ها را دارا باشند. در ادامه شرایط عمومی و اختصاصی را به صورت جداگانه توضیح می دهیم.

شرایط عمومی آزمون اخذ پروانه مشاور خانواده :

شرایط عمومی شرایطی است که دراکثر آزمون ها وجود دارد و افراد د ر هر آزمونی موظف به رعایت آن ها هستند. این شرایط عمومی آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده عبارتند از :

  • سن اگر 40 سال است، داشتن 5 سال سابقه کار مرتبط و اگر 35 سال است، داشتن 8 سال سابقه کار
  • داشتن تابعیت ایرانی
  • محروم نشدن از خدمات دولتی
  • برای آقایان : داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
  • محروم نبودن از حقوق اجتماعی
  • عدم سابقه کیفری
  • نداشتن اعتیاد با تایید مرجع معتبر
  • تعهد داشتن به قانون اساسی و اصل نظام
  • نداشتن سوء شهرت
  • عدم سابقه انجام گناه در ملا عام
  • عدم اشتغال در دادگستری و شورای حل اختلاف
  • شغل نداشتن در وکالت، سردفتری اسناد رسمی، ازدواج و طلاق

شرایط اختصاصی آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده :

علاوه بر شرایط عمومی برخی شرایط اختصاصی وجود دارد که مختص آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده می باشد. این شرایط اختصاصی شامل موارد زیر است :

  • متاهل بودن و ازدواج دائم داشتن
  • دارا بودن مدرک کارشناسی در یکی از رشته های زیر:
    • روان پزشکی، مشاوره گرایش خانواده، مددکاری اجتماعی گرایش خانواده، خدمات اجتماعی، سطح دو حوزه علمیه و بالاتر، مطالعات خانواده، اجتماعی و تربیتی، روان شناسی گرایش های عمومی، فقه و مبانی حقوق اسلامی و رشته حقوق

مواد آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده

مواد آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده

مواد آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده دارای مواد آزمون عمومی و اختصاصی می باشد. مواد آزمون عمومی هیچ ربطی به رشته شما ندارد و با هر رشته ای در این آزمون شرکت نمایید، لازم است این مواد آزمون را بلد باشید. مواد آزمون اختصاصی نیز مواردی است که برای هر رشته متفاوت می باشد. به طور کلی مواد آزمون عمومی و اختصاصی در دفترچه ای که زمان ثبت نام آزمون منتشر می شود موجود است.

به طور مثال احکام اسلام در امور خانواده، آشنایی با مباحث پیشگیری از جرائم و آسیب‌های اجتماعی با اولویت ناهنجاری‌ های حوزه خانواده و آشنایی با قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ و آئین‌ نامه اجرایی مربوطه و دستورالعمل تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده مواد عمومی آزمون هستند. همچنین آشنایی با اخلاق حرفه‌ ای، آئین دادرسی مدنی، منابع اجتماعی و روش های مددکار اجتماعی چند مورد از منایع اختصاصی مربوط به رشته های متفاوت هستند.

سخن پایانی

اگر به مشاوره در حوزه خانواده علاقه دارید اما نمی دانید برای مشاوره خانواده شدن چه مسیری را باید طی کنید خواندن راهنمای ما به شما کمک می کند پاسخ خود را بیابید. برای تاسیس یک کلینیک مشاوره خانواده باید تحصیلات مرتبط داشته باشید تا بتوانید در آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده شرکت کرده و مجوز آن را دریافت کنید. اما اگر تحصیلات دانشگاهی مرتبط با مشاوره خانواده ندارید و می خواهید بدون راه اندازی مطب به مشاوره در امور خانواده بپردازید می توانید در دوره های روانشناسی با مدرک که مهارت های مشاوره خانواده را توسعه می دهند شرکت کنید. برخی از دوره های روانشناسی موسسه خرد که می تواند برای مشاوراین خانواده مفید باشد در این مقاله معرفی شد. با شرکت در این دوره ها می توانید مدرک معتبر با مهر وزارت علوم بگیرید.

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *