چگونه مشاوره تحصیلی شویم؟ نکاتی برای شروع

تحصیل و کسب علم، مهم ترین دغدغه ی دولت هاست. به طبع برای خانواده ها و دانش آموزان نیز، موفقیت در زمینه تحصیل، بزرگترین دغدغه است. به خصوص که در همه جای دنیا، انتخاب رشته تحصیلی در سنین نوجوانی اتفاق می افتد و این سن چالش های مخصوص به خود را دارد. بنابراین مشاور تحصیلی در نظام های آموزشی به اندازه و شاید حتی بیشتر از معلم بودن اهمیت دارند. ممکن است شما به مشاوره بودن علاقمند باشید یا بدانید که کسب درآمد از مشاوره بازار کار خوبی دارد. در این مقاله می خواهیم بدانیم که چگونه مشاوره تحصیلی شویم، از کجا شروع کنیم و چه مواردی را برای یک مشاوره تحصیلی موفق بودن باید رعایت کنیم، همچنین به آینده شغلی این رشته نگاهی خواهیم انداخت.

مشاوره تحصیلی کیست؟

مشاوره از زیرشاخه های روانشناسی است. مشاوران، با انتخاب گرایش روانشناسی در زمینه های مختلف به تحصیل و مهارت آموزی می پردازند و قادر به ارائه خدمات مشاوره می شوند. مشاور تحصیلی هم در زمینه تحصیل، اطلاعات و مهارت دارد و می تواند دانش آموزان و خانواده ها را در حوزه تحصیلات راهنمایی کند. بنابراین پایه مشاوره تحصیلی بر اصول کلی علم روانشناسی‌ست و مشاور تحصیلی در زمینه کسب علم و تحصیل، مهارت تخصصی دارد.

مشاوره تحصیلی چه حوزه هایی را در برمی گیرد؟

حوزه هایی که مشاور تحصیلی با آن روبروست گسترده است. اگر چه تمامی این حوزه ها به هدفی واحد که موفقیت در تحصیل است، می رسد. اما یک مشاور تحصیلی برای به موفقیت رساندن دانش آموزان و دانشجویانی که با آن ها در ارتباط است با چالش های زیادی روبرو می شود. می توان با توجه به هدف نهایی مشاور تحصیلی به این حوزه ها اشاره کرد:

  • برنامه ریزی و جدول بندی برای ساعات درس خواندن مثمر ثمر
  • بررسی خصوصیات فردی و روحی دانش آموزان و دانشجویان و راهنمایی در زمینه انتخاب رشته
  • دانستن روش های صحیح درس خواندن و آموزش به دانش آموزان و دانشجویان
  • اطلاع داشتن آینده ی شغلی هر رشته و اطلاع دادن به دانش آموز و خانواده ها
  • راهنمایی خانواده ها و کمک به آن ها برای فراهم کردن زمینه تحصیلی فرزندان
  • کمک به روش های درس خواندن و موفقیت در کنکور
  • حل مشکلات فردی و خانوادگی مراجعین به طوری که تحصیل لطمه نزند.
چگونه مشاوره تحصیلی شویم

مشاوره تحصیلی به چه اطلاعات و مهارت هایی نیاز دارد؟

با توجه به آن چه درباره حوزه کاری مشاوره تحصیلی گفتیم، پیداست که این نوع مشاوره، نیازمند مهارت های زیاد و اطلاعات تخصصی است. مهمترین اطلاعاتی که یک مشاور تحصیلی به طور تخصصی به آن نیازمند است اطلاعاتی بر پایه روانشناسی است. مشاور تحصیلی باید بتواند مثل یک پزشک تشخیص دهد و مانند یک آموزگار، راهنمایی کند. به همین دلیل شناخت فرآیندهای روانشناسی و روانکاوی درجه اهمیت بالایی دارد.

آشنایی با رشته های تحصیلی و قوانین حاکم بر نظام آموزشی، مهارت دیگری است که مشاور تحصیلی به آن نیاز دارد. این دانسته ها، در راهنمایی مراجعینی که به مشاور تحصیلی رجوع می کنند، بسیار مهم است.

شیوه های صحیح مطالعه و درس خواندن، به روزترین این روش ها و نحوه به کارگیری آن ها توسط دانشجویان و دانش آموزان، نیز مهارت مهمی محسوب می شود. مشاوره تحصیلی علاوه بر اطلاع داشتن از این شیوه باید توانایی انتقالشان را هم به مراجعین داشته باشد.

تشخیص اختلالات یادگیری مهارت دیگری است که مشاور تحصیلی باید کسب کند. همچنین بداند که از چه راهی می توان این اختلالات را برطرف کرد.

آشنایی با روش های کاهش اضطراب، روش های هدف سازی و ایجاد رغبت تحصیلی، مقابله با هیجانات منفی از دیگر مهارت های مورد نیاز است.

توانایی ارتباط صحیح با دانش آموزان و دانشجویان و خانواده ها، ایجاد محیطی امن برای مشاوره و اعتمادسازی بین طرفین از مهمترین چالش های مهارتی‌ست که مشاوران تحصیلی با آن روبرو می شوند.

در نهایت یک مشاور تحصیلی باید توانایی بررسی عملکرد دانش آموز را داشته و بتواند آن را تحلیل کند. تحلیل برای جلوگیری از اشتباهات توسط مراجعین دیگر و به کارگیری روش های درست اهمیت دارد.

فرصت های شغلی مشاوره تحصیلی کدام‌ند؟

از آنجایی که تحصیل بزرگترین دغدغه دولت ها و خانواده هاست، نیاز به مشاور تحصیلی نیز زیاد احساس می شود. بنابراین فرصت های شغلی برای این دانش آموختگان زیاد است. در تمامی مدارس چه دولتی و چه غیر دولتی، نیازمند مشاورانی متخصص هستند که در زمینه تحصیلی دانش آموزان را راهنمایی کنند. موسسات کنکور، آموزش های کمک درسی و آمادگی پیش از ورود به دانشگاه به جذب مشاور تحصیلی می پردازند. دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی نیز دفترهای مشاوره برای راهنمایی های تحصیلی دایر می کنند. همچنین مراکز مشاوره و روانشناسی، نیازمند بخش مشاوره تحصیلی نیز هستند.

در کنار این ها، مشاوران تحصیلی می توانند به صورت شخصی برای خود کار کنند. با توجه به این که در جهان ارتباطات، شناخته شدن، آسان تر شده، مشاوران تحصیلی می توانند در محیط های مجازی یا اپلیکیشن های روانشناسی و مشاوره به فعالیت بپردازند و کسب درآمد کنند.

چگونه یک مشاوره تحصیلی شویم ؟

بدون شک برای ورود به هر شغلی، نیازمند گذراندن دوره هایی هستیم که ما را به مهارت های لازم برساند. برای دانستن این که چگونه مشاوره تحصیلی شویم، داشتن آگاهی و مهارت الزامی است. مشاور تحصیلی هم با توجه به پیچیدگی و حساسیت زیادی که دارد، از این قاعده مستثنی نیست. برای مشاور تحصیلی شدن، می توان به تحصیلات آکادمیک در دانشگاه ها پرداخت یا به صورت آزاد دوره های مربوطه را گذراند. توجه داشته باشید که تجربه در این موفقیت به اندازه داشتن اطلاعات و مهارت اهمیت دارد. بنابراین طی کردن دوره های کارآموزی برای موفقیت لازم است.

رشته مشاوره تحصیلی برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که توانایی خوب گوش کردن، صبر و حوصله بالا، به حل مسائل علاقه و حس همدلی دارند بسیار می توانند در این رشته موفق باشند. بنابراین اگر این خصوصیات را در خود می‌بینید می ‌توانید به این رشته وارد شوید. این رشته برای فارغ التحصیلان گرایش های مختلف روانشناسی، مدیریت، جامعه شناسی، علوم تربیتی بسیار مناسب است.

چرا برای دوره آموزشی مشاور تحصیلی موسسه خرد را انتخاب کنیم؟

موسسه آموزشی عالی خرد، با سابقه ای درخشان در زمینه برگزاری دوره مختلف روانشناسی، دوره آموزشی مشاوره تحصیلی نیز برگزار می کند. این دوره با استفاده از استاتید مجرب، با سرفصل های جامع و گسترده، زمینه ساز آموزش مهارت های لازم به علاقمندان به این رشته است. همچنین در پایان دوره، مدرک معتبر وزارت علوم به دانش آموختگان اعطا می شود. این مدرک قابلیت ترجمه و استعلام دارد. موسسه خرد، با توجه به زمان بندی و وضعیت شغلی افراد، دوره های خود را به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار می کند که تمامی دوره ها پشتیبانی قوی دارند.

اگر باز هم در این زمینه سوالی دارید با مشاورین ما، تماس بگیرید:

09934770149 – 02144202515

info@kherad.org

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *