با انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی منزل آشنا شوید

انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی منزل

حتما تا به حال به مکان ها یا منازلی وارد شده اید که به محض ورود تحت تاثیر زیبایی دکور آن قرار گرفته باشید. شاید بعد از دقایقی نگاه کردن به وسایل آن خانه متوجه شده اید که در عین سادگی زیبا هستند. یکی از المان های مهم معماری، انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی منزل است. نورپردازی‌ست که احساسات را تحریک می کند و باعث تغییر حال و هوا در نقاط مختلف منزل می شود. بنابراین چه علاقمند به رشته معماری دکوراسیون باشید و چه نباشید، آشنایی با انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی منزل به شما کمک می کند که محیط زندگی خود را به دلخواه خود تغییر دهید.

نورپردازی یعنی چه؟

نورپردازی Lighting یعنی به کارگیری هوشمندانه منابع نوری برای خلق زیبایی های بصری در کنار استفاده های کاربردی از نور. بررسی نور و منبع نوری، کار هنرمندانه و تخصصی معماری ست. چرا که یک معمار نسبت به عناصر و جزئیات هر فضا اطلاع دارد و می داند که برای هر قسمت از دکوراسیون باید چه نوع حس و حالی را انتقال بدهد.

اهمیت نورپردازی در دکوراسیون داخلی

نورپردازی به دکوراسیون حس زنده می بخشد. یک دکوراسیون خوب، بدون نورپردازی مناسب، جذابیت های لازم را ندارد و انگار به پایان نرسیده است. انجام نورپردازی درست، بر بزرگ یا کوچک به نظر آمدن منزل، آرامش روانی ساکنین و زیبایی های بصری دکوراسیون تاثیر مستقیم دارد. همچین کاربرد فضا مهم است. هر فضایی مقدار مشخصی را از مدار نوری طلب می کند. به عنوان مثال نور اتاق مطالعه با اتاق نشیمن یا آشپزخانه بر یک مدار نوری قرار نمی گیرد.

مفاهیم اصلی در نورپردازی کدام‌ند؟

انتخاب نور باید مطابق با کاربرد باشد. نور بیش از حد نیز به اندازه نور کم آزاردهنده است. ما در اتاق خواب به اندازه آشپزخانه نیاز به نور نداریم. بنابراین آشنایی با کاربرد نور در فضا، از گام های نخست آموختن نورپردازی است.

مفهوم دیگر با اهمیت، توهم فضاست. گفتیم که نورپردازی در بزرگ با کوچک دیده شدن فضا موثر است. فضاهای تاریک همیشه کوچک تر دیده می شوند. با انتخاب مقدار مناسب نور می توان باعث بزرگ دیده شدن فضا شد.

نقطه کانونی، کاری ست که در نورپردازی باید به آن توجه شود. در یک فضا، همیشه باید نقطه ای بیشترین مقدار نور را به خود اختصاص دهد. انتخاب این نقطه با کاربرد فضا رابطه مستقیم دارد. مثلا در اتاق غذاخوری، نقطه کانونی میز غذاخوری است و نور آن قسمت باید بیشتر از همه جا باشد.

نور طبیعی و نور مصنوعی، باید در کنار هم باشند. منظور از نور طبیعی، نور خورشید است. در جایگذاری پنجره ها و انتخاب پرده وابسته به کاربری فضا، می توان مقدار و جهت نور طبیعی را مشخص کرد. اما استفاده از نورهای مصنوعی هم در دکوراسیون لازم است.

ایجاد سایه هم از جمله مفاهیم مهم نورپردازی است. نورپردازی بدون ایجاد سایه، دید لازم و کافی را به دست نمی آورد. پس باید به قدر نیاز به سایه ها نیز توجه کرد.

انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی

نورپردازی بسته به مقدار و کاربرد، چند دسته کلی دارد. با دانستن این دسته ها می توانید مقدار نور را در هر طراحی تشخیص دهید. در این قسمت از مقاله به انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی می پردازیم.

نورپردازی عمومی:

وقتی یک منبع نوری برای کلیت فضا و به طور سراسری تعیین می کنیم، دست به نورپردازی عمومی زدیم. نورپردازی عمومی وارد جزئیات نمی شود. بلکه نور یک دستی برای تمامی محیط فراهم می آورد. نورپردازی عمومی، در روشن شدن فضا اهمیت بسیاری دارد. می توان با توجه به کاربرد فضا، مقدار نور را تعیین کرد. مثلا برای یک کافه یا رستوران، نور کمتری استفاده می شود تا فضایی دراماتیک ساخته شود ولی در یک سالن پذیرایی کوچک نیاز به نور بیشتری است تا فضا بزرگ و دلباز به نظر برسد.

نورپردازی وظیفه ای:

وقتی محیط برای یک کار خاص تعبیه شود، نورپردازی عمومی، کافی نیست. بلکه باید به طور تخصصی نورپردازی دیگری هم انجام شود که به آن نورپردازی وظیفه ای می گویند، در غیر این صورت فضا خسته کننده خواهد بود. به عنوان نمونه، جایی که میز کار قرارداده می شود، نورپردازی وظیفه ای اهمیت دارد. نورپردازی وظیفه ای از جمله نورپردازی ها مهم در محیط های کسب و کار مثل کارخانه، ادارات یا سالن های زیبایی‌ست.

نورپردازی تزئینی (دکوراتیو):

بیشترین نمود زیبایی در انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی منزل ، نورپردازی تزئینی است. این نورپردازی مهم ترین رکن در زیبا به نظر رسیدن محیط و ایجاد زیبایی های بصری محسوب می شود. کاربرد اصلی آن هم زیبایی و آراستن فضاست. استفاده از لوستر، دیوارکوب ها، آباژورها و لامپ های تزئینی از جمله ابزارهایی هستند که از آن ها در نورپردازی دکوراتیو استفاده می شود.

نورپردازی تاکیدی:

این نوع نورپردازی هم از انواع نورپردازی های زیبایی محسوب می شود. در این نورپردازی، با استفاده از ایجاد نور توسط یکی از ابزارها، تاکیدی نوری روی قسمتی از وسایل داخلی ایجاد می کنند. مثلا روی اشیا هنری و لوازم تزئینی نورپردازی انجام می گیرد. این نوع نورپردازی از انواع مدل ها و ابزارها برای خلق زیبایی استفاده می کند.

بهترین دوره آموزشی برای نورپردازی دکوراسیون

در دوره های آموزشی دکوراسیون، شما به طور گسترده با مبحث نورپردازی آشنا می شوید و راه های استفاده عملی از آن را می آموزید. در این دوره ها شما به خوبی پی به ارتباط عناصر دکوراتیو با طیف های نوری می برید و روش بهینه کردن آن را یاد می گیرید.

موسسه خرد، با سال ها تجربه در زمینه برگزاری دوره های مرتبط با معماری و هنرهای تجسمی، اقدام به برگزاری دوره آموزش جامع آموزش دکوراسیون داخلی کرده است. در این دوره ها تمامی سرفصل های مربوط به دکوراسیون، از جمله نورپردازی به طور کامل توسط اساتید مجرب آموزش داده می شود. از مزایای بسیار مهم این دوره ها، مدرک معتبر وزارت علوم (قابل استعلام و ترجمه) است که در پایان دوره به دانشجو اعطا می گردد.

اگر در زمینه دوره های معماری و دکوراسیون سوالی دارید، با مشاورین ما تماس بگیرید:

09934770149 – 02144202515

info@kherad.org

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *