شرح وظایف کارشناس امور قراردادها، چگونه یک کارشناس قرارداد پولساز باشیم؟

قراردادها، اموری هستند که دو یا نهاد تجاری یا خدماتی را به هم ارتباط می‌دهند. هدف اصلی قرارداد، کسب سود است. با توجه به پیچیدگی دنیای تجارت، قراردادنویسی به مهارتی تخصصی تبدیل شده است. در نتیجه وجود کارشناسی که به بهینه ساختن قرارداد واقف باشد، از نیازهای مبرم سازمان‌هاست. در این مقاله می‌خواهیم بدانیم که کارشناس امور قراردادها کیست و شرح وظایف کارشناس امور قراردادها را بررسی کنیم. جالب است بدانید که در کشورهای توسعه یافته و طی سال‌های اخیر در ایران، کارشناس امور قرارداد به شغلی پولساز و نیاز تمامی نهادها تبدیل شده است. پس برای این‌که با شرح وظایف کارشناس امور قراردادها، آشنا شوید و بدانید چگونه یک کارشناس قرارداد پولساز باشیم، تا آخر این مقاله را بخوانید.

کارشناس امور قراردادها کیست؟

کارشناس امور قراردادها (Contracts expert یاExpert of contract affaires) متخصصی است که از امور قانونی و حقوقی قراردادهای مختلف اطلاع دارد. علم و آگاهی کارشناس امور قرارداد به مسائل قانونی و حقوقی، باعث می‌شود که بتواند اطلاعات موجود در قرارداد را مورد بررسی قرار دهد و درباره ی بهینه و بصرفه بودن آن، تصمیم بگیرد. این کارشناس می‌تواند قراردادها را به بهترین شکل و بدون اشکالات حقوقی تنظیم کند. همچنین تخصص پیگیری، تمدید و فسخ قراردادها را نیز دارد. علاوه بر این‌ها، کارشناس امور قرارداد معمولا اموری مانند پیگیری یا شرکت در مزایده ها و مناقصه ها را نیز دنبال می کند.

شرح وظایف کارشناس امور حقوقی و قراردادها کدام است؟

به طور کلی کارشناسی امور قرارداد، وظایف گسترده ای دارد. وظیفه هر کارشناس، بسته به نهادی که در آن مشغول به کار است، تعیین می شود. مثلا کارشناس امور قراردادی که در یک هایپر مارکت زنجیره ای مشغول به کار است با کارشناسی که در یک بانک یا موسسه ی تجاری، کار می کند، وظایف متفاوتی دارند.

اما روی هم رفته، اصول جامعی برای تمامی کارشناس های امور قرارداد وجود دارد و یک دسته وظیفه کم و بیش به عهده ی همگی آنهاست. با توجه به این اصول کلی، شرح وظایف کارشناس امور قراردادها را بیان می کنیم:

  • کارشناس قرارداد در امور مختلف حقوقی و قانونی مشاوره می دهد
  • شرایط و قوانین موجود قراردادها را بررسی می کند
  • مختصاتی را که به بهینه ساختن قرارداد کمک می کند، در متن قرارداد بررسی می کند
  • قراردادها را تهیه و تنظیم می کند
  • مفاد مورد نظر طرفین قرارداد را بررسی حقوقی کرده و در قرارداد می گنجاند
  • ایرادات موجود در قراراداد را رفع می کند
  • با پیگیری مداوم از آیین نامه و دستورالعمل های جدید اطلاع دارد و در قرارداد مد نظر قرار می دهد
  • امور قانونی قرارداد را دنبال کرده و کارهای مربوط به ثبت را انجام می دهد
  • در صورت لزوم شکایت کرده یا به شکایت شاکی ها رسیدگی می کند

همان طور که در اول این بخش از مقاله گفتم، این ها در مورد تمامی گرایش های کارشناسی امور قرارداد جامعیت دارند ولی به هر حال، شرح دقیق وظایف با توجه به نیاز هر نهاد تعیین می شود.

فرصت های شغلی کارشناس امور قراردادها

کارشناسی امور قرارداد حوزه ی گسترده ای دارد. در تمامی سازمان ها و ادرات دولتی نیاز به این شغل از اولویت ها محسوب می شود. در بخش های خصوصی تمامی شاخه ها شغلی مثل صنعت، خدمات، هنر و کشاورزی نیز، نیاز روشنی به این شغل مشاهد می شود. در هر حوزه ای که چند نهاد با یکدیگر قرارداد می بندند، پیمانکار و کارمند و کارگر وجود دارد و چارت های مالی مورد توجه قرار می گیرد، فرصت شغلی‌ای برای کارشناس امور قرارداد است.

در استخدام کارشناس امور قراردادها، اولویت با چه رشته هایی‌ست؟

گفتیم که کارشناس امور قرارداد باید به مسائل حقوقی و قانون واقف باشد. بنابراین اولویت اول، با تحصیل کردگان رشته حقوق است. اما این حرف بدان معنی نیست که دیگر رشته ها نمی توانند وارد این دسته ی شغلی شوند. کارشناسان علوم اجتماعی و جامعه شناسی، حسابداری و انواع گرایش های مدیریت مخصوصا مدیریت بازرگانی و تمام شاخه های MBA می توانند به شغل کارشناسی امور قرارداد برسند. رشته های روانشناسی و امور تربیتی نیز از اولویت ها هستند. باز هم تاکید می کنیم که این رشته ها، تنها رشته های اولویت دار است و بقیه نیز در صورت داشتن تخصص و مدرک های مورد نیاز می توانند به شغل وارد شوند.

چگونه کارشناس امور قرارداد شویم؟

در ایران، رشته‌ی تحصیلی آکادمیک برای کارشناس امور قراردادها وجود ندارد! اما خوشبختانه بسیاری موسسه ها و مجموعه ها هستند که با توجه به نیاز جامعه‌ و بازار کسب و کار، دوره های آموزشی در این زمینه برگزار می کنند. فرد علاقمند و جویای شغل پردرآمد، می تواند با طی کردن دوره ها در موسسه ای مناسب، آموزش ببیند و وارد بازار کار شود.

بررسی درآمد کارشناس امور قراردادها در مراکز دولتی و خصوصی

هر چند که نمی توان مقدار دقیقی برای درآمد تعیین کرد، می توان گفت که در مراکز دولتی، درآمد و حقوق براساس مصوبه سالانه وزارت کار است. بدیهی‌ست که این مبلغ سالانه افزاریش پیدا کرده و مشمول قوانین اضافه کار و ماموریت و بیمه نیز می شود. اما در مراکز خصوصی این درآمد براساس توافق طرفین، اعتبار و بزرگی مرکز، حجم کاری و تعداد وظایف تعیین شده و درآمد مرکز، تعلق می گیرد. از سوی دیگر، با توجه به نیاز مراکز، معمولا این درآمد کم نیست.

بهترین موسسه برای گذراندن دوره آموزشی کارشناس امور قراردادها

گفتیم که در دانشگاه، این رشته تحصیلی وجود ندارد و فرد علاقمند باید به طور آزاد این دوره را بگذراند. در انتخاب موسسه دقت کنید که در پایان دوره، به شما مدرک معتبر اعطا کنند. داشتن مدرک، از مهم ترین شاخصه های داشتن یک رزومه‌ی برنده است. همچنین موسسه ی آموزش دهنده باید مجرب و صاحب اعتبار باشد. مخصوصا اگر تحصیل کرده رشته حقوق نیستید، اهمیت انتخاب موسسه بیشتر می شود. موسسه ای مناسب است که با داشتن سرفصل های جامع و استاتید باتجربه شما را به طور کامل با مسائل حقوقی آشنا کند. در غیر این صورت برای ورود به بازار کار آماده نمی شوید.

موسسه آموزش عالی خرد، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی کارشناسی امور قرارداد، با عنوان دوره آموزش مدیریت امور قراردادها کرده است. این موسسه با به کارگیری اساتید مجرب و پرمایه، در پایان دوره، مدرک معتبر آموزش عالی ارائه می دهد. با گذراندن این دوره در موسسه خرد، شما به طور تئوری و عملی با سرفصل های آموزشی کارشناس امور قراردادها آشنا می شوید و آمادگی کامل برای ورود به بازار کار پیدا می کند.

دوره های این موسسه به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار می شود و دانشجو می تواند با توجه به وقت و شرایط خود، نوع دوره را انتخاب کند. همچنین در هر دوره، امکان پشتیبانی گسترده وجود دارد. اگر در این زمینه سوال یا نیاز به مشاوره دارید، با مشاوران ما تماس بگیرید. آن‌ها شما را راهنمایی خواهند کرد:
09934770149 – 02144202515

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *