دوره های مورد نیاز کارشناس شبکه؛ از مقدماتی تا پیشرفته

تا به حال نام کارشناس شبکه به گوشتان خورده است؟ درباره‌ی این شغل و مزایای آن اطلاعاتی دارید؟ باید همین ابتدای صحبت بگویم که این شغل در ایران بسیار کم است و با طی کردن دوره های مورد نیاز کارشناس شبکه از مقدماتی تا پیشرفته به آسانی می‌توانید به درآمد بالا برسید. تا آخر این مقاله با من همراه شوید چون می‌خواهم شما را با دوره‌های جالب و پولسازی آشنا کنم.

کارشناس یا متخصص شبکه کیست؟

نخست باید مفهوم شبکه را بررسی کنیم. شبکه‌ها متشکل از گروهی از انسان‌ها یا اشیا هستند که با هم اطلاعاتی مشترک دارند و در با ارتباط با یکدیگر این اطلاعات را تبادل می‌کنند. بدون شک متوجه شدید که امنیت در شبکه بسیار مهم است. اطلاعات موجود در یک شبکه فقط باید بین اعضای همان شبکه، تبادل شود.

حالا اگر اطلاعات مشترکی را بین چند کامپیوتر بسط دهیم، به مفهوم شبکه کامپیوتر می‌رسیم. شبکه کامپیوتری مجموعه‌ای از کامپیوترها (سخت افزار) هستند که برای تبادل اطلاعات مختلف (نرم افزار) از طریق تجهیزات مثل کابل شبکه یا بی‌سیم، با هم ارتباط دارند. هدف نهایی از این ارتباط، تبادل ساده و امن اطلاعات، جلوگیری از خرابی سخت افزارها، استفاده از منابع مشترک و… است. بدیهی است که در یک شبکه کامپیوتری امنیت دغدغه‌ی اول است.

کارشناس شبکه فردی آشنا به مفهوم شبکه است که در قسمت‌های مختلف شبکه کار و آن ها را کنترل می‌کند. وظایف کارشناس شبکه زیاد است و هر وظیفه نیازمند مهارت‌های مخصوص به خود است. در ادامه به شرح وظایف کارشناس شبکه بیشتر می‌پردازیم.

شرح وظایف کارشناس شبکه‌های کامپیوتری

به طور کلی با گذراندن دوره های مورد نیاز کارشناس شبکه از مقدماتی تا پیشرفته ؛ فرد علاقمند به کارشناسی شبکه شرح وظایف را به خوبی یاد می‌گیرد. اما به طور مختصر می‌توان گفت:

  • مسئولیت راه‌اندازی شبکه
  • پشتیبانی انواع کامپیوترهای شبکه
  • بررسی امنیت شبکه
  • پیشگیری از نفود هک در شبکه
  • ایجاد دسترسی‌ برای اعضای شبکه (با توجه به نیاز یا هدف شبکه)
  • به روزرسانی نرم افزاری و سخت افزاری شبکه
  • و…

شرح وظایف و حوزه‌های فعالیتی کارشناسان شبکه بسیار زیاد است. در ادامه به بررسی چند تخصص در کارشناسی شبکه می‌پردازیم و بعد از آن شما می‌توانید تخصص مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنید.

چگونه کارشناس شبکه شویم؟ از کجا شروع کنیم؟

کارشناس شبکه کیست

گفتیم که کارشناسی شبکه تخصص‌های مختلفی دارد. در ابتدا شما باید با مطالعه‌ی دقیق در این مورد و استفاده از کمک کارشناسان و مشاوران، تخصص مورد علاقه‌ی خود را پیدا کنید. بعضی از تخصص‌ها از لحاظ رزومه قوی‌تر هم هستند.

بدیهی است که هر رشته‌ای از جمله کارشناسی شبکه، تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی دارد و افراد می‌توانند با شرکت در کنکور و یا بدون آن، به تحصیلات دانشگاهی بپردازد. اما اگر به این تخصص علاقه دارید ولی در رشته‌ی دیگری تحصیل کرده‌اید نگران نباشد. موسسه‌ها و مجتمع‌های فنی‌ای هستند که دوره های مورد نیاز کارشناس شبکه از مقدماتی تا پیشرفته را برگزار می‌کنند. بنابراین شما می‌توانید در این موسسات دوره‌های لازم را بگذرانید و گواهینامه‌ی حرفه‌ای بگیرید. اما قبل از انتخاب موسسه توجه داشته باشید که کارشناسی شبکه هم مهارت محور است و هم مدرک محور. موسسه‌ای دارای اعتبار را انتخاب کنید که آموزش درست بدهد و در پایان دوره به شما مدرک معتبر ارائه دهد.

آموزش نیازمند فعالیت عملی است. موسسه باید به شما، نه فقط به صورت تئوری، بلکه به صورت عملی نیز آموزش دهد. به شما توصیه می‌کنیم که خودتان هم با تلاش، سعی کنید که تجربه عملی به دست بیاورید. در صورت داشتن تجربه‌ی عملی، آمادگی لازم را برا مصاحبه خواهید داشت. مطمئن باشید که با انتخاب درست و تلاش، به یکی از پولسازترین شغل‌های مورد نیاز ایران دست خواهید یافت.

مهارت‌های لازم کارشناس شبکه

برای کارشناس شبکه شدن، باید به مهارت‌های IT مسلط باشد. تحصیل کردن در یکی از شاخه‌های رشته‌ی کامپیوتر، سیستم‌های اطلاعاتی یا MBA به شما کمک می‌کند. اگر در هیچ کدام از این رشته‌ها تحصیل نکرده‌اید، می‌توانید در موسسه‌های آموزش عالی و آموزشکده‌های فنی معتبر، دوره بگذرانید و مهارت‌های مورد نیاز کارشناس شبکه را به دست بیاورید.

همان‌طور که گفتیم، برای کارشناس شبکه شدن تجربه عملی بسیار مهم است. می‌توانید برای به دست آوردن این تجربه مدتی را کارآموزی کنید. از کار کردن رایگان، برای شروع ابا نداشته باشید. در نهایت همه‌چیز به سود شما خواهد بود. به هر طریقی تلاش کنید که مهارت‌های عملی خود را تقویت کنید.

شما باید روش‌های به روز کردن اطلاعات را نیز بیاموزید. یک کارشناس شبکه باید پیوسته اطلاعات تازه کسب و خود را به روز کند. اخبار اطلاعات و فناوری را دنبال کنید. سعی کنید هر پیشرفت و نرم افزار جدیدی را در این زمینه بشناسید و روش به کارگیری آن را بیاموزید.

دوره‌های مورد نیاز کارشناس شبکه

با توجه به عنوان مقاله، متوجه شدید که این مطلب درباره‌ی دوره های مورد نیاز کارشناس شبکه از مقدماتی تا پیشرفته است. پس متوجه می‌شویم یک کارشناس شبکه می‌توان در دارای سطوح مبتدی تا پیشرفته باشد. در ادامه نظر شما را به چند عنوان از این دوره‌ها جلب می‌کنم:

دوره‌ی آموزشی نتورک+

دوره‌ی آموزشی نتورک+ پایه‌ای‌ترین دوره برای ورود به دنیای شبکه است. Network plus را اولین دوره‌ی کارشناسی شبکه می‌دانند. در این دوره شما با انواع شبکه های کامپیوتری مثل دامین و ورک گروپ، توپولوژ‌های شبکه، انواع اتصالات و انواع مدیاهای ارتباطی و همچنین نحوه اتصال از راه دور، آشنا خواهید شد. در کنار این‌ سرفصل‌ها با آدرس‌دهی منطقی، انواع تجهیزات فیزیکی شبکه، لایه‌های شبکه و انواع ارتباط مجازی نیز وجود دارد.

تمامی این مفاهیم، الفبای ورود به دنیای شبکه و کارشناس شبکه شدن است. بنابراین اگر می‌خواهید به طور آزاد کارشناسی شبکه را بیاموزید، حتما باید از نتورک پلاس، شروع کنید. حتی اگر نخواهید از این سطح بالاتر بروید، داشتن گواهینامه‌ی نتورک پلاس، برای شما رزومه‌ی معتبر و موقعیت‌های مناسب شغلی ایجاد خواهد کرد.

دوره‌ی آموزشی مایکروسافت شبکه

دوره‌های آموزشی مایکروسافت شبکه معمولاً به مجموعه‌ای از دوره‌های آموزشی ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت اشاره دارند که به موضوعات مرتبط با شبکه‌های کامپیوتری و فناوری اطلاعات می‌پردازند. این دوره‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

مقدمه ای بر مفاهیم اساسی شبکه: این دوره‌ها شما را با مفاهیم ابتدایی انواع شبکه‌، مدل OSI (مدل Open Systems Interconnection)، پروتکل‌های شبکه و اصول اساسی شبکه‌ ها آشنا می‌کنند.

مدیریت و پیکربندی شبکه: آموزش‌های مرتبط با مدیریت، پیکربندی و نگهداری شبکه‌ها با استفاده از ابزارها و تکنولوژی‌های مایکروسافت مانند Windows Server، Active Directory و System Center .

امنیت شبکه: آموزش‌های مرتبط با امنیت شبکه از جمله موضوعاتی مانند اصول امنیت شبکه، مدیریت حقوق دسترسی، رمزنگاری، و دفاع در برابر تهاجم‌های سایبری را شامل می‌شوند.

مهارت‌های ابری: دوره‌های مرتبط با مهارت‌های ابری و خدمات ابری ارائه شده توسط مایکروسافت، از جمله Microsoft Azure، به شما کمک می‌کنند تا برای مدیریت و پیکربندی بسترهای ابری آمادگی داشته باشید.

گواهینامه‌های شبکه مایکروسافت: مایکروسافت نیز از طریق برنامه‌های گواهینامه‌دهی امکان اخذ گواهینامه‌های مرتبط با شبکه مانند MCSA (Microsoft Certified Solutions Associate) و MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) فراهم می‌کند. برای کسب این گواهینامه‌ها، شما باید دوره‌های مشخصی را با موفقیت پشت سر بگذارید و آزمون‌های مرتبط با آن‌ها را قبول کنید.

دوره های سیسکو

دوره‌ آموزشی CCNA یکی از مهم‌ترین و قوی‌ترین و البته با اعتبارترین دوره‌های کارشناس شبکه است. این دوره و سطح، از سطوح معرفی شده‌ی کمپانی سیسکو است. سیسکو کمپانی‌ست که مهم‌ترین تجهیزات و دستگاه‌ها را در زمینه‌ی شبکه ارائه می‌دهد. بنابراین دوره‌ها و سطوحی که توسط کمپانی سیسکو معرفی و ارائه می‌شوند از اعتبار زیادی برخوردارند. در دوره‌ی CCNA دانشجو دوره نصب کردن و پیکربندی اولیه سوئیچ‌ها و روترهای سیسکو را می‌آموزد. بخشی از سرفصل‌های این دوره به کنترل کننده‌های وایرلس اختصاص دارد. همچنین انواع شبکه‌های بی‌سیم (وایرلس) و طرز استفاده از کنترلگرهای بی‌سیم (LAN) مورد بررسی قرار خواهد گرفت. CCNA تا حدی به حوزه‌های مدیریت نیز وارد می‌شود. در این دوره مدیریت تجهیزات شبکه و افزایش دادن امنیت را مورد آموزش قرار می‌گیرد و در نهایت دانشجو و با برنامه‌نویسیِ تحت شبکه هم آشنا خواهد شد.

با توجه به پیچیده و تخصصی بودن دامنه‌ی آموزشی CCNA مشاغل پردرآمد و گسترده‌ای را هم شامل می‌شود. به عنوان نمونه چند شغل از این دسته، عبارت‌ند از: کارشناس پشتیبانی فنی، مدیریت شبکه، متخصص امنیت و فن‌آوری اطلاعات، متخصص تحلیل‌گری اطلاعات، مهندسی مخابرات و…

دوره مدیریت شبکه

مدیریت شبکه به طور خلاصه می‌توان گفت که کار اصلی مدیر شبکه، مانیتورینگ و چک کردن مدام شبکه است. به طوری که اگر اختلالی در شبکه به وجود آمد، در سریع‌ترین زمان متوجه شود و این اختلال را رفع کند. در واقع مدیر شبکه، علاوه بر تخصص مانیتورینگ باید توانایی رفع اختلال را هم داشته و بتواند از آسیب و اختلال به دیگر بخش‌های شبکه جلوگیری کند. به همین دلیل، یکی از پرکاربردترین مهارت‌ها در سازمان‌های مختلف، مدیریت شبکه است. به دلیل تخصصی و حساس بودن، این شغل بسیار مورد نیاز و پردرآمد است.

دوره کابل کشی شبکه

مهارت های مورد نیاز کارشناس شبکه: کابل کشی شبکه

در ابتدای مقاله گفتیم که بخشی از کارشناسی شبکه، به کابل کشی بین سیستم‌های شبکه برای ارتباط اختصاص دارد. در دوره آموزشی کابل کشی شبکه Passive دانشجویان طراحی سیم‌بندی شبکه، ابزار و تجهیزات کابل‌کشی انواع کابل‌ها و کانکتورها، کانال‌های کابل کشی، شیوه‌ی نصب شبکه و… را می‌شناسند و می‌آموزند. از آن‌جایی که این دوره بسیار فعالیت عملی دارد، برای علاقمندان به مشاغل پرچالش و متنوع بسیار جذاب است. همچنین با توسعه‌ی روزافزون سیستم‌های شبکه، یکی از درآمدزاترین تخصص‌های کارشناسی شبکه، دوره پسیو شبکه است.

سخن پایانی

با دوره های مورد نیاز کارشناسان شبکه از مقدماتی تا پیشرفته آشنا شدیم. به بررسی مهارت‌ها و تخصص‌های مربوط به آن نیز پرداختیم. در میانه‌ی مقاله گفتیم که کارشناس شبکه، مهارت محور و مدرک محور است. بنابراین باید برای گذراندن دوره‌ها، موسسه‌ی بااعتباری را انتخاب کنید.

موسسه آموزش عالی خرد، با سال‌ها تجربه در علوم مختلف کامپیوتری و مدیریتی، فرهیخته و کارآموزده‌ترین اساتید را در این زمینه به کار گرفته است. به همین دلیل پاسخگوی جامعی برای شیوه‌ی تدریس و نیاز دانشجویان به مهارت است. از سوی دیگر این موسسه مدرک مورد تایید و با مهر وزارت علوم اعطا می‌کند. دانشجویان بعد از اتمام دوره می‌توانند مدرکی معتبر و قابل استعلام از وزارت علوم و قابل ترجمه دریافت کنند.

اگر در زمینه‌ی کارشناسی شبکه و دیگر دوره‌های این موسسه نیاز به مشاوره دارید، می‌توانید با مشاوران ما تماس بگیرید:

09934770149 – 02144202515

همچنین بخوانید: بهترین دوره های آموزشی کامپیوتر

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *