چگونه یک مدیر عامل موفق باشیم؟ مهم ترین ویژگی ها و مهارت ها

مدیریت درست، نقش بسیار مهمی در موفقیت یک شرکت یا سازمان دارد. به همین دلیل است که انتخاب یک مدیر عامل موفق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یک مدیر خوب باید توانایی ها و ویژگی های شخصیتی منحصر به فردی داشته باشد. از مهم ترین آن ها می توان به تصمیم گیری در شرایط سخت، مدیریت زمان و هدایت درست کارمندان در جهت دستیابی به اهداف مشترک اشاره کرد. هوش و استعداد، بخش مهمی از تبدیل شدن به یک مدیر موفق را تشکیل می دهند. با این وجود، هر فردی با کمی تمرین می تواند به اهداف مدیریتی خود دست پیدا کند.

مدیر عامل موفق چه کسی است؟

یک شرکت یا سازمان برای دستیابی به اهداف خود به یک مدیر عامل خوب نیاز دارد. مدیر عامل موفق، کسی است که اهداف شرکت را بر اهداف شخصی خود ترجیح می دهد و تمام تلاش خود را برای دستیابی به موفقیت می کند. در این راستا، مدیر عامل باید بتواند شرکت یا سازمان مورد نظر را در مسیر درست به سمت اهداف از پیش تعیین شده هدایت کند. این کار نیاز به رهبری درست دارد. به طور کلی، افرادی در جایگاه مدیریت موفق هستند که رهبری شرکت را بر عهده می گیرند و در شرایط سخت و دشوار تسلیم نمی شوند.

ویژگی های شخصیتی یک مدیر عامل موفق

ویژگی های شخصیتی یک مدیر عامل موفق

یک مدیر عامل موفق، مسئولیت های بسیار زیادی بر عهده دارد. در واقع، مدیریت به عنوان یکی از سخت ترین و پراسترس ترین مشاغل در جهان در نظر گرفته می شود. مسئولیت تمام موفقیت ها و شکست های یک شرکت بر عهده  شخص مدیر عامل است. به عبارت دیگر، اعتبار موفقیت ها به مدیر بر می گردد اما این فرد باید در قبال عملکرد ضعیف و شکست های تک تک کارمندان خود پاسخگو باشد. به همین دلیل است که مدیریت یک سازمان یا شرکت بدون داشتن ویژگی های شخصیتی مشخص امکان پذیر نخواهد بود. در این بخش، به معرفی برخی از مهم ترین ویژگی های شخصیتی یک مدیر عامل موفق می پردازیم.

برخورداری از مهارت برقراری ارتباط موثر

یک مدیر عامل خوب و موفق باید بتواند با کارمندان، مشتریان و مدیران سایر شرکت ها ارتباط موثر برقرار کند. مهارت های ارتباطی ازجمله مهارت هایی به حساب می آیند که معمولاً نادیده گرفته می شوند اما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. یک ارتباط موثر موجب برقراری ارتباط درست و حرفه ای میان اعضای مختلف یک شرکت می شود. این شکل از ارتباط تضمین کننده موفقیت و دستیابی به اهداف شرکتی است.

توانایی خود انگیختگی

از مهم ترین ویژگی های شخصیت یک مدیر عامل موفق، توانایی خود انگیختگی به شمار می رود. یک مدیر خوب مسئول ایجاد انگیزه در تک تک کارمندان خود است. این کار زمانی امکان پذیر خواهد بود که مدیر خود انگیزه کافی داشته باشد. در مجموع، توانایی خود انگیختگی به فرد کمک می کند تا خود را به چالش بکشد و با انگیزه به سمت اهداف مشخص حرکت کند.

داشتن اعتماد به نفس سازنده

برخورداری از اعتماد به نفس، بخش مهمی از شخصیت یک مدیر را تشکیل می دهد. این مهارت باعث می شود تا دیگران ازجمله: تک تک کارمندان به تصمیمات شما اعتماد کنند و احترام بگذارند. به این ترتیب، نظم و انضباط در شرکت برقرار می شود و کارمندان با مدیریت به مشکل برخورد نمی کنند. البته، اعتماد به نفس کاذب به عنوان یک ویژگی مخرب در نظر گرفته می شود. افرادی که تکبر و غرور بیش از اندازه دارند، هرگز مورد احترام نیستند و به مدیران موفق تبدیل نمی شوند.

مهارت خود مدیریتی

یک مدیر عامل زمانی موفق است که بتواند امور مربوط به خود را به درستی مدیریت کند. این کار نیازمند برخورداری از مهارت خود مدیریتی است. منظور از مهارت خود مدیریتی، توانایی اولویت بندی اهداف و بر عهده گرفتن مسئولیت رسیدن به آن ها است. یک مدیر عامل خوب با چالش ها و شرایط سخت بسیار زیادی مواجه می شود. به همین دلیل است که باید زمان، احساسات و تصمیمات خود را به درستی مدیریت کند. علاوه بر این، برخورداری از مهارت خود مدیریتی باعث ایجاد تعادل میان زندگی کاری و زندگی شخصی هر فرد می شود.

داشتن تفکر استراتژیک

داشتن تفکر روشنفکرانه و آینده نگر، مسیر موفقیت را هموارتر می کند. یک مدیر عامل موفق باید بتواند از فرصت های غیر منتظره نهایت استفاده را ببرد. به همین دلیل است که مدیران باید به روش های مختلف، تفکر استراتژیک خود را تقویت کنند. از مهم ترین روش های تقویت این نوع تفکر می توان به برنامه ریزی درست، تمرکز بر آینده، امتحان کردن ایده های جدید، انعطاف پذیری و تقویت کنجکاوی اشاره کرد.

همدلی و توجه به اعضای شرکت

شرکت یا سازمان زمانی به موفقیت دست پیدا می کند که همدلی میان کارمندان وجود داشته باشد. به همین دلیل است که یک مدیر عامل موفق باید از مهارت همدلی برخوردار باشد. چنین مدیرانی می توانند احساسات کارمندان خود به درستی درک کنند و ارتباط موثری با آن ها برقرار نمایند. به این طریق، احترام کارمندان نسبت به مدیران خود افزایش می یابد و این موضوع موجب بهبود بهره وری آن ها می شود.

تصمیم گیری و مسئولیت پذیری

چگونه یک مدیر عامل موفق شویم

یکی از مهم ترین ویژگی های شخصیتی یک مدیر موفق، مسئولیت پذیری است. تصمیم گیری در شرایط سخت و آسان بر عهده مدیریت است. یک مدیر عامل موفق باید مسئولیت تصمیمات اشتباه خود را بر عهده بگیرد. در غیر اینصورت، انسجام تیمی از بین می رود و بهره وری کاهش می یابد.

توانایی تقسیم وظایف میان کارمندان

یک مدیر خوب باید به توانایی کارمندان خود ایمان داشته باشد. این اعتماد به کارمندان فرصت توسعه مهارت های جدید و برطرف کردن نقاط ضعف را می دهد. مدیر باید توانایی ها، نقاط قوت و نقاط ضعف هر یک از کارمندان خود را به طور دقیق بشناسد و وظایف را بر این اساس به آن ها محول کند. به این ترتیب، هر فرد بهترین عملکرد را از خود نشان می دهد.

مهارت حل مسئله

یک مدیر عامل خوب بدون برخورداری از مهارت حل مسئله به موفقیت چندان مهمی دست پیدا نخواهد کرد. مهارت حل مسئله از مهم ترین مهارت ها در حوزه مدیریت و رهبری به شمار می رود. مدیر عامل باید بتواند شرکت را با تصمیمات درست از بحران های کوچک و بزرگ خارج کند. به این نکته توجه داشته باشید که مدیر با کارمندان همفکری می کند ولی تصمیم نهایی بر عهده خود اوست. در نتیجه، باید مسئولیت تصمیمات خود را بر عهده بگیرد.

مهارت های شغلی یک مدیر عامل موفق چیست؟

یک مدیر عامل موفق باید از مهارت های شغلی مشخصی برخوردار باشد. از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دقت و توجه بسیار زیاد
  • توانایی مدیریت
  • توانایی تجزیه و تحلیل مسائل مختلف
  • ارزیابی عوامل موثر بر بهره وری
  • مهارت پیش بردن گفتگوهای تجاری
  • تفکر منطقی و لجستیک
  • سخنرانی عمومی
  • مذاکره
  • هوش هیجانی
  • ثبات و قابلیت اطمینان
  • مهارت حل تعارض
  • ارائه راه حل های جدید
  • ارزش نهادن به وقت
  • قاطع بودن
  • گوش دادن به انتقادات

به طور کلی، مدیر عامل باید از دانش فنی خوبی برخوردار باشد. علاوه بر این، با فناوری های روز دنیا در حوزه کاری خود آشنایی کامل داشته باشد. در غیر اینصورت، احتمال موفقیت به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

چگونه یک مدیر عامل موفق باشیم؟

چگونه مدیر عامل موفقی باشیم

برخلاف تصور عموم، تبدیل شدن به یک رهبر یا مدیر عامل خوب نیازی به استعداد ذاتی ندارد. در واقع، مدیریت به عنوان یک مهارت اکتسابی در نظر گرفته می شود که با کمی تلاش و تمرین به دست می آید. خوشبختانه، اطلاعات بسیار زیادی در رابطه با نحوه تبدیل شده به یک مدیر عامل موفق در اینترنت و کتاب های مرجع وجود دارند.

البته، دانستن تئوری مدیریت درست نمی تواند موفقیت شما در عمل را تضمین کند. شما به عنوان یک مدیر عامل باید با قوانینی ازقبیل: قانون کار، آزار و اذیت جنسی در محیط کار، توهین به کارمندان و غیره آشنایی کامل داشته باشید. علاوه بر این، برخورداری از دانش فنی به گرفتن تصمیمات مهم در شرایط بحرانی کمک بسیار زیادی می کند.

سخن پایانی

مدیریت، کاری دشوار، طاقت فرسا و پراسترس است. مسئولیت یک شرکت یا سازمان بر عهده مدیر عامل آن است. در نتیجه، تصمیمات اتخاذ شده توسط وی تاثیر مستقیمی بر موفقیت یا شکست یک شرکت یا سازمان می گذارد. به طور کلی، یک مدیر عامل موفق باید از ویژگی های اخلاقی ازقبیل: حفظ آرامش، اعتماد به نفس، نگرش مثبت، صداقت و انعطاف پذیری برخوردار باشد. علاوه بر این، مدیر عامل باید برای تک تک کارمندانش الگو باشد. در چنین شرایطی، دستیابی به اهداف مشترک شرکت یا سازمان چندان دشوار نخواهد بود.

شما می توانید مهارت های مدیریتی خود را با شرکت در دوره های آموزشی مناسب برای مدیران ارتقا ببخشید. برخی از دوره هایی که به عنوان یک مدیر عامل پیشنهاد می کنیم در آن ها شرکت کنید در زیر لیست شده است:

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *