خصوصیات افراد درونگرا (صفات مهم، نقاط قوت و ضعف)

در دنیای پر جنب و جوش امروزی که اغلب ارزش‌ ها و ایده‌ آل‌ ها بر پایه برونگرایی شکل گرفته‌ اند، درک و قدردانی از ویژگی‌ ها و مشخصات افراد درونگرا که تقریباً نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌ دهند اغلب نادیده گرفته می‌ شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق و عمیق خصوصیات و ویژگی های افراد درونگرا بپردازیم. خواندن این مطالب نه تنها به درونگرا ها کمک می‌ کند تا بهتر خود را بشناسند، بلکه به برونگرا ها نیز این فرصت را می‌ دهد که درک بهتری از همکاران، دوستان و عزیزان درونگرای خود داشته باشند. در نهایت، هدف این است که برای تفاوت‌ ها ارزش قائل شویم و بپذیریم که هر دو سبک شخصیتی (درونگرایی و برونگرایی) نقش حیاتی در غنی‌ سازی تجربیات و تعاملات انسانی دارند.

تعریف درونگرایی

قبل از هر چیز ببینیم درونگرا کیست؟ مفاهیم درون‌ گرایی و برون‌ گرایی برای اولین بار در قرن بیستم توسط کارل یونگ، روان‌ پزشک و روان‌ کاو سوئیسی معرفی شد. طبق تعریف یونگ، درونگرا شخصی است که انرژی خود را از دنیای درونی خود می گیرد و بر افکار، احساسات و ایده ها تمرکز می کند و به دنبال تحریک از محیط بیرونی نیست. به گفته یونگ یک فرد درونگرا برای شارژ مجدد به ذهن خود روی می‌ آورد، در حالی که برون‌ گرا ها برای دریافت انرژی به دنبال افراد دیگر هستند. به عبارت دیگر برونگرا ها از تعامل اجتماعی انرژی می گیرند، در حالی که درونگرا ها انرژی خود را در موقعیت های اجتماعی خرج می کنند و پس از شرکت در یک مهمانی یا گذراندن وقت در گروه بزرگی از مردم، احساس می‌ کنند که نیاز به «شارژ شدن» در تنهایی دارند.»

به این نکته توجه داشته باشید که برونگرایی یا درونگرایی 2 سوی یک طیف بوده و به خودی خود یک ویژگی شخصیتی قابل اندازه گیری نیستند. بسیاری از ما این ظرفیت را داریم که جایی در وسط این طیف قرار بگیریم و در لحظات مختلف درون گرا و یا برون گرا باشیم!

نشانه های شخصیت درونگرا

علائمی که نشان می دهد شما ممکن است شخصیتی درونگرا داشته باشید عبارتند از:

  • وقتی در جمع هستید احساس خستگی و تخلیه انرژی می کنید.
  • در تنهایی شادتر هستید و احساس آرامش بیشتری می کنید.
  • گفتگوی درونی زیادی با خود انجام می دهید.
  • دایره دوستان نزدیک شما محدود اما بسیار محکم است.
  • یادگیری از طریق مشاهده را به تجربه عملی ترجیح می دهید.
  • معمولا غرق در افکار خود هستید.
  • شناخت شما برای دیگران دشوار است.
  • دوست ندارید در مرکز توجه باشید و ترجیح می دهید در حاشیه حرکت کنید.
  • در هیاهو نمی توانید تمرکز کنید و برای تمرکز نیاز به سکوت دارید.
  • میزان خودآگاهی در افراد درونگرا بالاست.
  • معمولا به زمان زیادی برای تصمیم گیری نیاز دارید.
  • کار انفرادی را به کار گروهی ترجیح می دهید.
  • نوشتن را به صحبت کردن ترجیح می دهید.
  • وقتی خسته هستید تمایل دارید به ذهن خود پناه ببرید.

این ها برخی از نشانه های افراد درونگرا است. برای تشخیص درونگرایی می توانید تست شخصیت شناسی مایرز بریگز (MBTI) را انجام دهید.

مهمترین ویژگی های افراد درونگرا

ویژگی های افراد درونگرا

همانطور که گفته شد، درونگراها و برونگراها اغلب در دو نقطه متضاد در نظر گرفته می شوند، اما حقیقت این است که بیشتر مردم جایی در وسط قرار می گیرند. همچنین توجه داشته باشید که درونگرا بودن به این معنی نیست که شما از نظر اجتماعی مضطرب یا خجالتی هستید.

اگر مطمئن نیستید که درون گرا هستید یا برون گرا یا هر دو، انجام تست درون گرا بودن یا برون گرا بودن ممکن است به شما کمک کند اما با خواندن ادامه مطلب نیز می توانید درک عمیق تری از خصوصیات افراد درونگرا به دست آورید.

تفکر عمیق

افراد درونگرا معمولا تمایل دارند در مورد موضوعات مختلف عمیقا فکر کنند، آن ها به جای تفکرات سطحی می توانند ساعت ها به یک موضوع فکر کنند تا جوانب مختلف آن را بسنجند و بهترین تصمیم را بگیرند.

مکالمات عمیق را به گفتگوهای سطحی ترجیح می دهند

درونگراها معمولاً از مکالمات عمیق و معنادار لذت می‌ برند و برعکس گفتگوهای سطحی و بدون هدف را کمتر جذاب می دانند.

کارایی بیشتر در محیط‌ های خلوت

افراد درونگرا در محیط‌ های آرام و خلوت عملکرد بهتری دارند و کارایی آن ها بیشتر است زیرا آنها به طور طبیعی تمایل به تمرکز بر تفکرات و ایده‌های درونی خود دارند. از آن جایی که محیط‌ های خلوت از محرک‌ های بیرونی کمتری برخوردار هستند، به درونگرا ها کمک می‌ کند تا بدون حواس‌ پرتی و تداخلات خارجی بر روی کار خود تمرکز کنند. همچنین، آنها در محیط‌ های خلوت می‌ توانند بهتر از انرژی درونی خود استفاده کرده و از خستگی ناشی از تعاملات اجتماعی طولانی‌ مدت و پی‌ در‌ پی اجتناب کنند.

دقت در پردازش اطلاعات

افراد درونگرا قبل از آنکه در مورد چیزی اظهار نظر کنند یا تصمیمی بگیرند اطلاعات را به دقت پردازش می کنند. این امر به آنها اجازه می‌ دهد تا جزئیات را به دقت بررسی کرده و اطلاعات را از منظرهای مختلف بسنجند.

مستقل تر عمل می کند

یک فرد درونگرا در کارهای تیمی کمتر تحت تأثیر فشار همگروهی های خود قرار گرفته و مستقل‌ تر عمل می‌ کند زیرا تمایل دارد بر ایده‌ ها و انگیزه‌ های درونی خود تکیه کند و از وابستگی زیاد به تأیید و تشویق دیگران اجتناب کند. این استقلال فکری به آن‌ ها امکان می‌ دهد تا با اعتماد به نفس بیشتری بر اساس قضاوت و ارزیابی‌ های خودشان عمل کنند بدون اینکه تحت تأثیر نظرات یا فشارهای اجتماعی دیگران قرار بگیرند. در واقع یکی از خصوصیات افراد درونگرا این است که تنهایی کار کردن را ترجیح می دهند.

توانایی خلاقیت و نوآوری

تمایل به تفکر مستقل و عمیق در افراد درونگرا منجر به خلاقیت و نوآوری در این افراد می شود.

یک درونگرا بودن در مرکز توجه را دوست ندارد

اگر همیشه نقش‌ های پشت صحنه را انتخاب می‌ کنید به احتمال زیاد شما یک درونگرا هستید. به عنوان مثال در یک کار گروهی دانشگاهی شما ترجیح می دهید تحقیق را انجام دهید و گزارش را بنویسید و ارائه آن را به شخص دیگری واگذار کنید.

تمایل به تنهایی

یکی از نشانه‌ های بارز یک فرد درون‌ گرا این است که تنهایی یا حداقل شرکت در یک حلقه کوچک و نزدیک را به یک فعالیت گروهی بزرگ ترجیح می‌ دهد. آنها معاشرت با افراد انفرادی را به معاشرت گروهی ترجیح می دهند و برای احساس “شارژ شدن” به زمان زیادی برای تنهایی نیاز دارند.

احساس تخلیه انرژی در جمع های شلوغ

یکی از خصوصیات درونگرایی این است که صرف وقت زیاد برای معاشرت شما را خسته می کند و بعد از گذراندن وقت در شلوغی احساس تخلیه انرژی می کنید. البته، همه ما تا حدی یک «باتری اجتماعی» داریم، اما اگر باتری شما به سرعت تخلیه می شود، احتمالاً درونگرا هستید. این بدان معنا نیست که افراد درونگرا به کلی از تعاملات اجتماعی اجتناب می کنند. بسیاری از درونگراها در واقع از گذراندن وقت در کنار دیگران لذت می برند با این تفاوت که در حالی که یک فرد برونگرا ممکن است با هدف ملاقات با افراد جدید به یک مهمانی برود، یک درونگرا قصد دارد زمانی را صرف صحبت با دوستان خوب خود کند.

بیزاری از محرک های بیرونی

درونگراها معمولاً محیط‌ های آرام و «سرد» را ترجیح می‌ دهند و از محرک‌ های بیرونی زیادی بیزار هستند. چیزهایی مانند بازارهای شلوغ، خیابان‌ های شلوغ و گروه‌های پر سر و صدا، برای افراد درون‌ گرا آزاردهنده است.

برای استراحت به ذهن خود پناه می برند

یکی از ویژگی های مهم درونگرا بودن است که این افراد ظرفیت زیادی برای رفتن به درون ذهن خود دارند و اغلب زمانی که نیاز به استراحت دارند به تنهایی درونی خود عقب‌ نشینی می‌کنند. آنها ترجیح می دهند برای آرامش به این تنهایی درونی تکیه کنند، در حالی که برون گراها این کار را با افراد دیگر انجام می دهند.

تفریحات افراد درونگرا

تفریحات و سرگرمی های یک درونگرا معمولا به صورت انفرادی هستند. این فعالیت‌ ها می‌ توانند شامل خواندن کتاب، نوشتن، نقاشی کردن، پیاده‌ روی در طبیعت، عکاسی، گوش دادن به موسیقی، مدیتیشن، یوگا، تماشای فیلم یا سریال در خانه، پخت و پز، باغبانی، ساخت و ساز مدل‌ ها یا سرگرمی‌ های دستی و بازی‌ های رایانه‌ای یا تخته‌ ای فردی باشند. این فعالیت‌ ها به آنها امکان می‌ دهد تا از محرک‌ های بیرونی دور شوند، به اندیشه‌ ورزی بپردازند و انرژی خود را بازیابند.

درونگراها همچنین ممکن است از گذراندن زمان با دوستان نزدیک در فضایی آرام و صمیمی لذت ببرند، جایی که مکالمات عمیق‌تر و معنادارتر امکان‌ پذیر باشد.

یک گروه کوچک از دوستان نزدیک دارند

این تصور غلطی است که درونگراها از مردم فراری هستند، گرچه افراد درونگرا از معاشرت زیاد لذت نمی برند اما آن ها معمولا گروه کوچکی از دوستان صمیمی دارند و از گذراندن وقت با آن ها لذت می برند. از خصوصیات درونگراها این است که به جای داشتن یک دایره اجتماعی بزرگ از افرادی که آنها را فقط در سطح سطحی می شناسند، ترجیح می دهند با افرادی که آن ها را به خوبی می شناسند روابط عمیق و طولانی مدتی داشته باشند.

شناختن شما برای مردم دشوار است

دیگران نمی توانند شما را به سادگی بشناسند، در واقع شناخت افراد درونگرا برای دیگرانی که تعامل زیادی با آن ها ندارند مشکل است و معمولا آن ها برداشت های درستی از یک فرد درونگرا ندارند.

دیگران شما را خجالتی می دانند

درونگراها اغلب با ویژگی هایی مانند ساکت، محجوب و ملایم توصیف می شوند و گاهی به آن ها برچسب خجالتی بودن زده می شود در صورتی که اشتباه است. در حالی که برخی از درونگراها قطعا خجالتی هستند، در بسیاری از موارد این طور نیست. افراد با این تیپ شخصیتی ترجیح می دهند کلمات خود را با دقت انتخاب کنند و وقت یا انرژی خود را برای گفتگوهای بی مورد تلف نکنند.

ساکت و کمی محجوب

اگر ساکت و کمی محجوب هستید، احتمالا درونگرا هستید. گرچه درونگراها الزاما خجالتی نیستند اما آن ها اغلب پرحرفی را دست ندارند و ترجیح می دهند در زمان مناسب صحبت کنند.

راحت حواستان پرت می شود

محرک های اطراف به راحتی حواس شما را پرت می کنند. وقتی افراد درونگرا مجبورند زمانی را در فعالیت‌ ها یا محیط‌ هایی بگذرانند که بسیار شلوغ هستند، ممکن است در نهایت احساس عدم تمرکز و کلافگی کنند. از سوی دیگر، برون گراها در موقعیت های اینچنینی معمولا رشد می کنند.

بسیار خودآگاه

یکی از خصوصیات افراد درونگرا خودآگاهی است. از آنجایی که درونگراها تمایل به درون گرایی دارند، زمان زیادی را صرف بررسی تجربیات درونی خود می کنند. اگر احساس می کنید دانش و بینش خوبی نسبت به خود، انگیزه ها و احساسات خود دارید، ممکن است بیشتر یک درونگرا باشید تا برونگرا. در واقع می توان گفت خودآگاهی یکی از نقاط قوت افراد درونگرا است.

یادگیری از طریق مشاهده را به تجربه عملی ترجیح می دهند

درونگرا ترجیح می دهد با تماشا کردن یاد بگیرد در حالی که برون گراها ترجیح می دهند مستقیما به وسط ماجرا بپرند و از طریق تجربه عملی یاد بگیرند، درونگراها معمولاً یادگیری از طریق مشاهده را ترجیح می دهند. برون‌ گراها از طریق آزمون و خطا یاد می‌ گیرند، در حالی که درون‌ گراها ترجیح می‌ دهند قبل از انجام کاری جدید، مشاهده کنند.

مشاغل مورد علاقه افراد درونگرا

افراد درونگرا به سمت مشاغلی جذب می شوند که در آن ها می توانند مستقل عمل کنند. همانطور که ممکن است تصور کنید، مشاغلی که نیاز به تعامل اجتماعی زیادی دارند، معمولاً برای افراد دارای درونگرا جذابیت چندانی ندارند. از سوی دیگر، مشاغلی که مستلزم کار مستقل هستند، اغلب یک انتخاب عالی برای افراد درونگرا هستند. برای مثال، یک فرد درونگرا ممکن است از کار به عنوان نویسنده، حسابدار، برنامه نویس کامپیوتر، طراح گرافیک، داروساز یا هنرمند لذت ببرد.

شونده ای همدل

از آنجایی که درونگرا ها به احساسات آگاه هستند می توانند شنونده های فوق العاده همدل و خوبی باشند. با توجه به این خصوصیت، تحقیقات نشان می‌ دهد که درونگراها می توانند در محیط‌ های گروهی که ایده‌ ها باید به اشتراک گذاشته شوند، به خوبی می دخشند، زیرا آنها در عین استقلال، کمتر به ایده‌ های خود وابسته هستند و تمایل بیشتری به شنیدن و در نظر گرفتن دیدگاه‌ های دیگر دارند.

همدلی یک درونگرا می‌تواند به روابط معنادار منجر شود و اگرچه درونگراها معمولا محتاط هستند، اما معمولاً احساسات خود را با کسانی که عمیقاً به آنها اعتماد دارند در میان می‌ گذارند.

به کیفیت روابط اهمیت می دهند نه کمیت آن ها

درونگراها به جای کمیت روابط، به کیفیت آنها اهمیت می دهند. معاشرت می تواند برای آنها خسته کننده باشد به همین دلیل، آنها تمایل دارند انرژی خود را بر ایجاد ارتباطات معنادار با افراد همفکری متمرکز کنند که نیاز آنها به فضای درون نگر را درک کرده و به آنها احترام می گذارند. در حالی که آنها ممکن است هوس مشارکت اجتماعی دائمی نداشته باشند، برای ارتباطات نزدیک و معتبری که بر اساس علایق مشترک و درک متقابل بنا شده اند ارزش قائل هستند.

ویژگی های رهبری در افراد درون گرا

در حالی که افراد درونگرا ممکن است همیشه به دنبال نقش های رهبری نباشند، بسیاری از آنها دارای ویژگی های رهبری طبیعی هستند، مانند توانمندسازی دیگران و نشان دادن مهارت های حل مسئله. آنها در رهبری با الگوبرداری، تفویض کارآمد وظایف و ایجاد یک محیط مشارکتی که در آن اعضای تیم احساس ارزشمندی و شنیده شدن می‌کنند، عالی هستند.

فواید درونگرا بودن

بر خلاف تصور عمومی، درونگرا بودن چندین مزیت دارد. برخی از نقاط قوت درونگرا ها عبارتند از: خلاقیت، حل مسئله، گوش دادن، همدلی، تمرکز و پشتکار.

در اینجا برخی از ویژگی های مثبت مرتبط با درونگرایی آورده شده است:

خودکفایی: ویژگی های استقلال و خودکفایی در افراد درونگرا به آن ها کمک می کند در مواقع بحران انعطاف پذیرتر باشند. به عنوان مثال طبق تحقیقات در دوران کرونا درون‌ گراها بدون توسل به روش‌ های خود ویرانگر، مانند نوشیدن بیش از حد الکل و مصرف مواد در برابر چالش های این دوران مقاومتر بودند.

روابط با کیفیت بالا: درونگرایی می تواند به شما کمک کند شنونده صبورتری باشید، مکالمات عمیق تری را شروع کنید و با افرادی که به آنها اهمیت می دهید همدلی بیشتری داشته باشید.

خودآگاهی: درونگراها اغلب عمیقاً در «دنیای» درونی خود غوطه ور هستند. این می تواند به آنها کمک کند تا خودآگاهی بیشتری داشته باشند و به درون گراها این امکان را می دهد تا در مورد اینکه چگونه می توانند در آینده رشد کنند و پیشرفت کنند فکر کنند.

تکانشگری کمتر: رفتارهای بی پروا مانند قمار و اعتیاد در افراد درونگرا نسبت به افراد برونگرا کمتر دیده می شود.

تمرکز بیشتر: درونگراها اغلب قادرند تمام تلاش خود را بدون پرت شدن بر روی کار مورد نظر متمرکز کنند. این ممکن است به این دلیل باشد که آنها تمایل دارند قبل از اقدام یا صحبت عمیق تر فکر کنند.

معایب درونگرا بودن

درونگرا بودن با برخی مبارزات منحصر به فرد نیز همراه است. در اینجا برخی از چالش هایی که ممکن است به عنوان یک درونگرا با آن روبرو شوید آورده شده است:

احساس تنهایی: تحقیقات نشان می دهد که افراد درونگرا به طور قابل توجهی بیشتر از برونگراها احساس تنهایی می کنند. تنهایی می تواند تعدادی از اثرات منفی بر سلامت روحی و جسمی شما داشته باشد. در حالی که لذت بردن از تنهایی خوب است، سعی کنید خود را از دنیای بیرون جدا نکنید. فراموش نکنید که به طور منظم زمان با کیفیتی را با خانواده و دوستان بگذرانید.

احساسات منفی: مطالعات نشان داده اند که درونگرایی به طور کلی با احساسات منفی بیشتری از جمله غم و اندوه، بدبینی و کنترل هیجانی کمتر مرتبط است.

ریسک پذیری کمتر: در مقایسه با افراد برون گرا، درون گراها معمولاً محتاط تر هستند و ریسک کمتری می کنند. ایمن ماندن در شرایط خاص ایده خوبی است. در برخی دیگر، ممکن است باعث شود فرصت های ارزشمند را از دست بدهید. سعی کنید خود را به چالش بکشید تا ریسک های حساب شده را بپذیرید تا بتوانید پتانسیل واقعی خود را برآورده کنید.

فقدان قاطعیت: یکی از خصوصیات اشخاص درونگرا این است که قاطعیت لازم را ندارند داشتن انعطاف در برابر دیگران می تواند باعث شود که آنها احساس کنند گاهی از آنها سوء استفاده شده یا دست کم گرفته شده اند.

انواع درونگراها چه خصوصیاتی دارند

درونگراهای اجتماعی: این نوع افراد درونگرا گروه های کوچک را به گروه های بزرگ ترجیح می دهند. آنها یک شب آرام در خانه را به یک شب در فضای بیرون ترجیح می دهند.
درونگراهای متفکر: درونگراهای این دسته معمولا زمان زیادی را صرف فکر کردن می کنند. آنها درون نگر و خلاق هستند.
درونگراهای مضطرب: درونگراهای مضطرب اغلب در حین تعاملات اجتماعی در اطراف افراد احساس ناآرامی یا عصبی بودن می کنند.
درونگراهای بازدارنده: این نوع از درونگراها تمایل دارند بیش از حد فکر کنند و قبل از انجام هر کاری زمان قابل توجهی را صرف بررسی یک تصمیم می کنند.
با این حال، ممکن است متوجه شوید که بسیاری از درونگراها ترکیبی از خصوصیات این چهار نوع درونگرایی را دارند.

عاشق شدن افراد درونگرا چگونه است؟

برخی از خصوصیات یک درونگرای عاشق به این شرح است:

  • احساسات عمیق همراه با تعهد و صمیمیت زیاد در روابط
  • مکالمات معنادار و عمیق را به گفتگوهای سطحی ترجیح می دهند.
  • یک درونگرای عاشق حتی در یک رابطه نزدیک، ممکن است به زمان و فضای شخصی برای بازیابی انرژی خود نیاز داشته باشد.
  • در انتخاب شریک زندگی خود بسیار دقیق و محتاط هستند.
  • در مواجهه با مشکلاتی که در رابطه به وجود می آید، فرد درونگرا ممکن است تمایل داشته باشد ابتدا به تنهایی در مورد موضوعات فکر کند تا پیش از مواجهه یا بحث در مورد آنها با شریک خود، افکار خود را سازماندهی کند.
  • احتیاط در بروز احساسات: درونگراها ممکن است در بروز احساسات خود، به ویژه در ابتدای یک رابطه، محتاط‌تر باشند.
  • آنها ممکن است ترجیح دهند که وقت کمتری را با شریک خود بگذرانند، اما آن زمان باید کیفی و معنادار باشد.
  • درونگرا ها اغلب احساسات خود را در درون خود پردازش می‌ کنند و ممکن است کمتر در مورد آنها صحبت کنند، مگر اینکه احساس کنند به درک کاملی رسیده‌ اند.
  • وقتی یک درونگرا عاشق می‌شود، معمولاً بسیار وفادار و متعهد است و به رابطه خود اهمیت زیادی می‌دهد.
  • در بروز احساسات خود خلاق هستند.

خصوصیات افراد درونگرا وقتی عصبانی می شوند

وقتی افراد درونگرا عصبانی می‌شوند، خصوصیات و واکنش‌های خاصی را نشان می‌دهند که می‌تواند متفاوت از افراد برونگرا باشد. این خصوصیات عبارتند از:

خودداری و کنترل: درونگراها معمولاً سعی می‌ کنند احساسات خود را کنترل کنند و ممکن است عصبانیت خود را آشکارا بروز ندهند.

انزوا و خلوت: آنها تمایل دارند وقتی عصبانی هستند، خود را از دیگران جدا کرده و تنها باشند تا احساسات خود را پردازش کنند.

تأمل و پردازش درونی: درونگراها ممکن است وقت زیادی را صرف تفکر در مورد علت عصبانیت خود و چگونگی مواجهه با آن کنند.

بروز غیرمستقیم احساسات: بجای بروز مستقیم عصبانیت، ممکن است از طریق نوشتن یا سایر فرم‌ های بیان غیر کلامی احساسات خود را بیان کنند.

تمایل به حل منطقی مسائل: درونگرا ها معمولاً ترجیح می‌ دهند مشکلات را به شیوه‌ ای منطقی حل کنند و ممکن است از بحث‌ های هیجانی پرهیز کنند.

عدم تمایل به درگیری‌ های رو در رو: آنها ممکن است از درگیری‌ های مستقیم و بحث‌ های تند اجتناب کنند و به جای آن به دنبال راه‌حل‌ های آرام‌ تر باشند.

سرکوب احساسات: در برخی موارد، درونگرا ها ممکن است احساسات خود را سرکوب کنند تا جایی که نهایتاً منجر به انفجار عاطفی شود.

پرهیز از بیان فوری عصبانیت: درونگراها ممکن است فوراً عصبانیت خود را بیان نکنند و به جای آن زمان بگیرند تا قبل از بیان ناراحتی خود، احساساتشان را مرتب کنند.

چه چیزی باعث درونگرایی می شود؟

ژنتیک نقش مهمی در ترجیح فرد نسبت به درونگرایی در مقابل برونگرایی دارد. در واقع، از بین همه ویژگی‌های شخصیتی مختلف، درون‌ گرایی و برون‌ گرایی یکی از ویژگی‌ هایی است که به شدت ارثی است. علت دقیق درونگرایی هنوز نامشخص است، اما محققان معتقدند که ناشی از عوامل ژنتیکی، محیطی و بیولوژیکی است. ژنتیک بر میزان درون گرا یا برون گرا بودن شما تأثیر می گذارد. افرادی که در خانواده‌ای درون‌ گرا به دنیا می‌ آیند، شانس بیشتری برای ایجاد شخصیت درون‌ گرا دارند. برون‌ گرایی و درون‌ گرایی بالاترین وراثت‌ پذیری را در بین تمام تیپ‌ های شخصیتی مورد مطالعه نشان می‌ دهند.

علاوه بر وراثت, عوامل محیطی مانند سبک های فرزند پروری، پویایی خانواده و تعاملات اجتماعی اولیه می توانند شخصیت شما را شکل دهند. به عنوان مثال، نحوه تعامل یا رفتار دوستان و خانواده شما با شما می تواند به شدت بر شخصیت شما تأثیر بگذارد.

مورد دیگر واکنش مغز است، مطالعات تحقیقاتی نشان می دهد که درون گراها و برون گراها الگوهای فعالیت مغزی متفاوتی از خود نشان می دهند. قشر جلوی مغز که با تفکر عمیق و پردازش درونی مرتبط است، فعالیت بیشتری را در افراد درونگرا نشان می دهد. از سوی دیگر، برونگراها فعالیت بیشتری را در مناطقی از مغز که با پاداش و مشارکت اجتماعی مرتبط است نشان می دهند.

تفاوت درونگرایی و کمرویی

درونگرایی لزوماً مساوی با کمرویی نیست. کمرویی نشان دهنده ترس از افراد یا موقعیت های اجتماعی است. از طرف دیگر افراد درونگرا ترجیح می دهند زمان زیادی را صرف تعامل با افراد دیگر نکنند. درونگراها از بودن در کنار افرادی که با آنها صمیمی هستند قدردانی می کنند. آن‌ ها شرکت در «حرف‌ های بی اهمیت» را خسته‌ کننده می‌ دانند، اما از گفت‌ و گوهای عمیق و معنادار لذت می‌ برند. افراد درونگرا تمایل دارند قبل از صحبت کردن فکر کنند. آنها می خواهند قبل از بیان نظر یا تلاش برای ارائه توضیح، درک کاملی از یک مفهوم داشته باشند.

تفاوت درونگرایی و افسردگی

برخی از مطالعات نشان می‌ دهند که درون‌ گرایی ممکن است خطر ابتلا به تنهایی، افسردگی و اضطراب را افزایش دهد اما درونگرایی و افسردگی دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند که گاهی اوقات ممکن است به اشتباه با یکدیگر ادغام شوند. بنابراین مهم است که تفاوت‌ های اصلی آن‌ ها را درک کنیم:

درونگرایی یک ویژگی شخصیتی است و به طور کلی به افرادی اشاره دارد که انرژی خود را از تجربیات درونی و فردی به دست می‌ آورند. این یک ویژگی طبیعی و مثبت است که به هیچ وجه با مشکلات سلامت روانی مرتبط نیست.

از طرف دیگر، افسردگی یک اختلال روانی است که بر احساسات، تفکر و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد. این شرایط با نشانه‌ هایی مانند احساس غم و ناامیدی مداوم، عدم علاقه به فعالیت‌ هایی که قبلاً لذت‌ بخش بوده‌ اند، مشکلات خواب، خستگی، احساس بی‌ ارزشی، و در موارد شدید، افکار خودکشی مشخص می‌ شود.

تفاوت عمده در این است که درونگرایی یک ویژگی شخصیتی طبیعی و ثابت است، در حالی که افسردگی یک بیماری است که نیازمند تشخیص و درمان است. درونگرایان به طور کلی از تنهایی و فعالیت‌های فردی لذت می‌برند و احساس رضایت دارند، در حالی که افراد مبتلا به افسردگی ممکن است احساس ناراحتی، ناامیدی و خستگی دائمی کنند، حتی در فعالیت‌هایی که قبلاً برایشان جذاب بوده است.

باورهای غلط رایج در مورد افراد درونگرا

درونگراها معمولا در محل کار و یا در موقعیت‌ های اجتماعی دیگر احساس می‌ کنند توسط دیگران اشتباه گرفته می‌ شوند. برخی افراد درونگرایی را با غیر دوستانه بودن، فخر فروشی، هوش پایین یا شایستگی کمتر اشتباه می گیرند. شما نمی توانید تصورات غلط دیگران را به طور کامل کنترل کنید. با این حال، می توانید تلاش کنید تا از منطقه امن خود خارج شوید و بیشتر به دیگران نزدیک شوید تا به آنها نشان دهید که واقعاً چه کسی هستید.

درونگراها تنها هستند

افراد تنها زمانی که دیگران به سراغ آنها می روند از آنها دوری می کنند یا آنها را طرد می کنند. از سوی دیگر، افراد درونگرا از زمان تنهایی و آرامش خود برای رفع فشار و شارژ مجدد لذت می برند، که لزوما آنها را تنها نمی کند. در حالی که ممکن است مانند افراد برون گرا تمایلی به تعاملات انسانی نداشته باشند، از مکالمات معنادار و گهگاهی با مردم لذت می برند.

درونگراها نمی توانند رهبران خوبی باشند

مردم اغلب یک رهبر خوب را فردی با شخصیت برون گرا (جسور و صریح) تصور می کنند. ممکن است تعجب آور باشد، اما برخی از بزرگترین رهبران جهان افراد درونگرا هستند، مانند بیل گیتس، آلبرت انیشتین، وارن بافت، مارک زاکربرگ، آبراهام لینکلن و ایلان ماسک.

درونگراها نمی دانند چگونه خوش بگذرانند

برخلاف تصور عمومی، افراد درونگرا از گذراندن اوقات خوشی در محیط های اجتماعی مانند باشگاه ها و مهمانی ها ناتوان نیستند. با این حال، مفهوم سرگرمی آنها با برونگراها متفاوت است. به عنوان مثال، آنها ممکن است فعالیت های انفرادی مانند خواندن کتاب، پخت و پز، بازی کردن، یا باغبانی را ترجیح دهند.

درونگراها عزت نفس پایین تری دارند

یکی دیگر از تصورات غلط در مورد افراد درونگرا این است که آنها به دلیل اعتماد به نفس پایینی که دارند ساکت و محجوب هستند. برخی ممکن است استدلال کنند که از عزت نفس بالاتری نسبت به افراد برونگرا برخوردارند، زیرا از خود راضی هستند بدون اینکه نگران نظرات دیگران باشند.

درونگراها ضد اجتماعی هستند

تفاوت اصلی بین درونگرا بودن و ضداجتماعی بودن در این است که درونگراها از نظر اجتماعی درگیر هستند در حالی که افراد ضد اجتماعی ترجیح می دهند اینگونه نباشند.

سخن پایانی

درونگرایی فقط یک ویژگی شخصیتی نیست، بلکه یک شیوه زندگی است. درونگرایی شامل لذت بردن از لحظات تنهایی، تفکر عمیق و تأمل در خود است. علیرغم اینکه درونگراها بخش قابل توجهی از جمعیت ما هستند، معمولاً به دلیل تمایلشان به محتاط بودن و ساکت بودن، احساس مورد غفلت واقع شدن و قضاوت نادرست توسط دیگران می کنند. در جامعه‌ ای که برای ویژگی‌ های برون‌گرا ارزش زیادی قائل است، درون‌گرا ها اغلب نادیده گرفته شده و به اشتباه درک می‌ شوند. با خواندن خصوصیات افراد درونگرا شما فکر می کنید جزو کدام دسته هستید؟

برای شرکت در دوره آموزشی شخصیت شناسی MBTI روی لینک زیر کلیک کنید. در پایان این دوره آموزشی در موسسه خرد می توانید مدرک معتبر از وزارت علوم بگیرید:

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *