سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود؟

سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود؟

حتما در بسیاری از دکوراسیون های داخلی، سنگ های زیبایی را دیده اید و گمان کرده اید که قیمت بسیار گزافی دارند. تا به حال به فکرتان رسیده که خودتان هم منزلتان را با سنگ های مصنوعی دکوراتیو تزئین کنید و یا حتی خط تولید سنگ مصنوعی دکوراتیو داشته باشید؟ شاید جالب باشد که بدانید امروزه بیشتر از سنگ مصنوعی در دکوراسیون استفاده می شود. در این مقاله می خواهیم به شما بگوییم که سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود؟ خوب است که همین ابتدا بگوییم، شما می توانید این مهارت را هم برای خودتان به کار ببرید و هم از آن کسب درآمد کنید.

منظور از سنگ مصنوعی چیست؟

سنگ مصنوعی (Artificial Stone) یکی از جایگزین های مناسب برای سنگ های طبیعی در ساخت و ساز است. تاریخچه استفاده از سنگ های مصنوعی، به 2000 سال پیش و به صورت اولین موزائیک ها در روم باستان کشف شده است. در مرور زمان استفاده از سنگ های مصنوعی دستخوش تغییر شد تا حدود شصت سال پیش که یک کارخانه ی ایتالیایی دست به تولید اولین انواع مدرن سنگ های مصنوعی کرد. وقتی از سنگ های مصنوعی حرف می زنیم، منظورمان نوعی سنگ دکوراتیو است که در شکلی که دارد، از طبیعت استخراج نشده است. بلکه با دخالت انسان، با استفاده از متریال طبیعی و مصنوعی با فشارهای فیزیکی ساخته شده است.

متریال مورد استفاده در سنگ های مصنوعی کدام‌ند؟

برای آنکه بهتر متوجه شویم سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود؟ بهتر است با مواد تشکیل دهنده آن هم آشنا شویم. باید دانست که سنگ های مصنوعی بسته به نوع کاربردشان از مواد مختلفی تشکیل می شوند. اما به طور کلی می توان این تقسیم بندی را برای مواد تشکیل دهنده سنگ های مصنوعی به کار برد:

بتن و افزودنی های بتن

ماده اولیه سنگ های مصنوعی همان متریال بتن و افزودنی های آن است. باید بدانید بتنی هایی که در قسمت های مختلف ساختمان به کار می روند با هم متفاوتند. بتنی که در ساخت سنگ های مصنوعی به کار می رود، مناسب این کار مهندسی شده است.

شن، ماسه، آب

دومین ماده اصلی تشکیل دهنده سنگ های مصنوعی شن و ماسه و آب است. این مواد در پر کردن خلل و فرج های سنگ مصنوعی، اهمیت زیادی دارد.

سیمان، رزین و دیگر چسبنده ها

از سیمان به عنوان مهم ترین چسبنده برای نگه داشتن و محکم کردن اجزای سنگ مصنوعی استفاده می کنند. هر چند ممکن است انواع دیگر چسبنده ها نیز در کنار سیمان به کار رود. نوع دیگری از سنگ مصنوعی وجود دارد که چسبنده اصلی آن رزین است.

رنگدانه ها

دیگر ماده اصلی تشکیل دهنده سنگ های مصنوعی رنگ دانه ها هستند. رنگ دانه ها برای ایجاد طیف های رنگی مختلف و متناسب با دکوراسیون به کار می روند.

خرده سنگ ها و پلیمر

از خرده سنگ ها، انواع پلیمر و رزین، برای تزئینات، ایجاد طیف رنگی، نقش و نگار و دیگر وجوه زیبایی بصری در سنگ های مصنوعی استفاده می کنند.

سنگ های مصنوعی چگونه ساخته می شوند؟

سیستم تولید سنگ مصنوعی تکنولوژي انحصاري دارد. این تکنولوژی فشرده‌ سازی تحت شرایط خلاء و ایجاد فشار و لرزش را انجام می دهد. در نتیجه این امکان را به وجود می آورد تا با ترکیبات خشك مواد مخلوط شده شکل بگیرد و به سنگ ترکیبی با کیفیت بسیار بالایی تبدیل شود. سپس باید از چسبندها برای فیکس نمودن استفاده کرد. در انتها فرآیند برش و صیقل دادن سنگ های ساخته شده با توجه به نیاز بازار وجود دارد.

سنگ مصنوعی چیست

مزایا و معایب استفاده از سنگ مصنوعی چیست ؟

حالا که می دانیم منظور از سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود، می توانیم به مزایا و معایب آن بپردازیم. مانند هر متریال دیگری، سنگ مصنوعی نیز مزایا و معایب خود را دارد.

مزایای استفاده از سنگ مصنوعی

  • مقاوت زیاد در مقابل ضربه
  • امکان ترمیم در صورت آسیب دیدن
  • تنوع بالای رنگ و سبک و مدل
  • امکان انتخاب و سفارش مدل مورد نظر
  • استقامت زیاد در مقابل گرما و سرما و در بعضی انواع مقاوت در برابر آتش
  • نداشتن مضررات سنگ های طبیعی مثل خطرات رادیواکتیو
  • مقرون به صرفه بودن از نظر ساخت
  • در بعضی از انواع امکان ساخت در محیط و صرفه جویی در هزینه حمل و نقل
  • سازگاری با محیط زیست و در بعضی از انواع بهداشت کامل

معایب استفاده از سنگ مصنوعی

  • اگر چه بیشتر سنگ های مصنوعی در مقابل ضربه مقاومت دارند ولی خش پذیری‌شان بالاست
  • بسیاری از سنگ های مصنوعی در مقابل حرارت تغییر رنگ می دهند
  • عملکردشان در مقابل انقباض و انبساط کم است

کاربرد سنگ مصنوعی در کجاست؟

سنگ های مصنوعی کاربردی وسیع در ساختمان دارد. از این سنگ ها می توان برای کف پوش یا دیوار پوش ها استفاده کرد. همچنین در سرویس های بهداشتی و حمام کاربرد دارند. در آشپزخانه، سنگ کانتر، دیواره های ضد آب و بعضی از انواع سینک ظرفشویی یا روشویی به کار برده می شوند. کاربرد مهم دیگر این سنگ ها، در نمای ساختمان است. با این حال نوع سنگ در کاربرد آن اهمیت دارد.

انواع سنگ مصنوعی کدام است؟

در تکمیل پاسخ به سوال سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود ؟ شناختن انواع سنگ مصنوعی می تواند کمک کننده باشد. در ادامه به چند نوع پرکاربرد از انواع سنگ مصنوعی اشاره می کنیم:

سالیدسرفیس یا کورین

برای ساخت این سنگ از آلومینیوم تری هیدرات، مواد معدنی استفاده می شود. چسبانده رزین است و رنگدانه دارد. از مزایای مهم آن شکل پذیری آسان و امکان ترمیم پذیری است.

کوارتز مصنوعی

پایه ساخت این سنگ، از مواد تشکیل دهنده کوارتز طبیعی گرفته شده است. اما در نوع مصنوعی آن سعی شده معایب کوارتز طبیعی برطرف شود. مهم ترین خوصیصیت این سنگ، زیبایی فوق العاده آن است.

مرمریت مصنوعی

این سنگ از مواد پرکننده، ذرات سنگ مرمر طبیعی و رزین ساخته می شود. بنابراین ظاهری شبیه به مرمر طبیعی دارد. از خواص آن می توان به مقاوت دربرابر خوردگی و ضربه و شرایط جوی اشاره کرد.

تراورتن مصنوعی

تراورتن مصنوعی سنگ بسیار مقاومی ساخته شده از بتن فرآوری شده، پوکه های معدنی، خرده سنگ، رنگ های پودری است و برای چسباندن از هیچ نوع ماده شیمیایی استفاده نمی شود. این سنگ با فشردگی شدید متراکم می شود. به همین دلیل مقاومت آن زیاد است. از لایه رویی این سنگ به هیچ وجه رطوبت عبور نمی کند. بنابراین در نمای ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت سنگ های مصنوعی

برای ساختمان سازها و مهندسین، قیمت تمام شده تمامی اقلام به کار برده شده در ساختمان، اهمیت دارد. به همین دلیل مهم است که بدانند از سنگ مصنوعی استفاده کنند یا طبیعی. قیمت تمام شده سنگ های مصنوعی، تحت تاثیر متریال به کار رفته، مقدار سفارش، شیوه برش و هزینه حمل و نقل آن است. اما در هر صورت، در بیشتر مواقع قیمت سنگ های مصنوعی ارزانتر از سنگ های طبیعی است.

تولید سنگ مصنوعی، شیوه مناسب برای کسب درآمد

با توجه به زیاد شدن ساختمان سازی در ایران، نیاز روزافزونی به تولیدی ملزومات به کار گرفته ساختمان وجود دارد. سنگ به دلیل کاربرد وسیع آن، نیاز همیشگی بازار ساختمان سازی است. بنابراین داشتن خط تولید سنگ مصنوعی می تواند یک راهکار عالی برای رسیدن به درآمدی مناسب باشد.

برای کسب درآمد از سنگ مصنوعی باید از کجا شروع کرد؟

تولید سنگ مصنوعی و فروش آن، کاری تخصصی ولی پرسود است. آموزش این شغل نمی تواند به صورت خودآموز یا مطالعه در وب و دیدن فیلم های آموزشی باشد. شما باید حتما برای آموختن کامل تولید سنگ مصنوعی دوره ای مناسب ببینید. اگر موسسه ای را برای گذراندن دوره انتخاب کردید، حتما این موارد را مد نظر قرار بدهید:

سرفصل های جامع

هدف اصلی شما از دیدن دوره آموزشی این است که بدانید سنگ مصنوعی چیست و چگونه ساخته می شود ؟ پس هر چه سرفصل هایی که در اختیارتان قرار می گیرد کامل تر باشد، توانایی شما بعد از اتمام دوره بیشتر خواهد بود.

اساتید مجرب

پیداست که در هر رشته ای هر چه اساتید معتبرتر و کارآزموده تر باشند، مهارت دانش آموخته بیشتر خواهد بود. دوره آموزشی سنگ مصنوعی به دلیل داشتن پیچیدگی ها نیازمند آموزش با اساتید مجرب است. بنابراین به اعتبار موسسه و استادهایش دقت کنید.

بازار فروش را از یاد نبرید

سعی کنید دوره ای را انتخاب کنید که به شما بازاریابی و فروش محصولات تولیدی‌تان را آموزش بدهد. مهم نیست که چقدر خوب و اصولی می سازید، اگر به بازار فروش دست پیدا نکنید کار شما بی نتیجه است.

مدرک معتبر

داشتن مدرک معتبر دوره سگ سازی، هم رزومه شما را قویتر می کند و هم به شما کمک می کند که راحت تر مجوزهای لازم برای تاسیس کارگاه تولیدی خود را اخذ کنید. بنابراین موسسه ای را انتخاب کنید که در پایان دوره به شما مدرک معتبر بدهد.

چرا برای گذراندن دوره آموزشی سنگ مصنوعی، موسسه خرد را انتخاب کنیم؟

موسسه آموزش عالی خرد، سال ها تجربه در زمینه برگزاری دوره های مختلف آموزشی دارد. اساتید این موسسه دارای اعتبار و تجربه کافی هستند. دوره سنگ مصنوعی دکوراتیو موسسه خرد، با سرفصل های گسترده و کامل از متریال شناسی تا بازاریابی و فروش، دانشجو را آماده ورود به بازار کار می کند. در پایان دوره مدرک معتبر وزارت علوم با قابلیت ترجمه و استعلام به دانش آموخته اعطا می شود.

برای شرکت در دوره سنگ مصنوعی دکوراتیو روی لینک کلیک کنید

برای اطلاعات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید:

02146292405 – 09392031547

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *