نرم افزار sap چیست؟ کاربرد، مزایا و نحوه دریافت مدرک

همه چیز درباره نرم افزار sap، اینکه مخفف چیست، استفاده از آن چه مزایایی برای سازمان دارد، کاربرد SAP در حسابداری، انبارداری، مدیریت تامین، مدیریت منابع انسانی و نحوه کار آن در این مقاله آورده شده است.

نرم افزار sap مخفف چیست؟

SAP کوتاه شده عبارت Systems Applications and Products به معنی تجزیه و تحلیل سیستم و توسعه نرم افزار و نام یک شرکت نرم افزاری آلمانی است. در حال حاضر نام حقوقی این شرکت SAP SE است. SE مخفف societas Europaea و به معنی شرکتی دولتیست که بر طبق قوانین اتحادیه اروپا به ثبت رسیده است.

SAP چطور تلفظ می شود؟

SAP یک سرواژه یا سر نام است نه یک مخفف؛ بنابراین به شکل حروف جداگانه یعنی به صورت “اس اِی پی” تلفظ می شود نه به شکل “ساپ”.

معرفی نرم افزار sap

SAP نوعی نرم افزار ERP (سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی) است که ماژولهای عملکردی مختلفی دارد و می تواند بخش ها و فرایندهای مختلف یک سازمان را یکپارچه کند. هر کدام از ماژولهای این نرم افزار با تسهیل استفاده موثر از منابع، بهره وری و مقیاس پذیری سیستم را افزایش می دهند.

SAP با عرضه دو نرم افزار اصلی SAP R/2 و SAP R/3 استانداردی جهانی برای همه نرم افزارهای ERP ایجاد کرد. در حال حاضر نرم افزار SAP S/4HANA که جایگزین نسخه های SAP R/2 و SAP R/3 شده است، به شرکتهای بزرگ در سرتاسر دنیا امکان می دهد تا محیط کسب و کار هوشمندی بسازند که از هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی پشتیبانی می کند. 

ماژول های خدماتی SAP طیف گسترده ای دارند و شما می توانید مطابق نیازهای خودتان ماژول مناسب را انتخاب کنید. یکی از مزایای اصلی نرم افزار SAP سازگاری آن است. فرقی نمی کند کسب و کار شما کوچک باشد یا بزرگ، برند معروفی باشد یا یک استارت آپ، در هر صورت SAP معجزه ای برای کسب و کار شماست که این امکان را هم فراهم می کند تا به روشهای برنامه ریزی منابع سازمانی متناسب با نیازتان دسترسی داشته باشید. 

نرم افزار SAP چگونه کار می کند؟

چیست SAP

یکی از پیچیده ترین سیستم های ERP همین نرم افزار SAP ERP است. برای همین این سوال پیش می آید که این نرم افزار چطور کار می کند و آیا با وجود این پیچیدگیها می تواند انعطاف پذیری و مقیاس پذیری لازم را ارائه بدهد؟ پاسخ کوتاه به این سوال بله است.

SAP سیستمی سه لایه است که برنامه های کاربردی را در سه لایه نمایش، لایه اپلیکیشن یا کاربرد و لایه پایگاه داده ارائه می کند. این مساله باعث شده تا SAP ERP به نرم افزاری کاربر پسند، مقیاس پذیر و بسیار قابل تنظیم تبدیل شود. 3 لایه نرم افزار sap عبارتند از:

  • لایه نمایش (The Presentation Tier): لایه نمایش لایه رابط کاربری گرافیکی SAP است که به آن SAP GUI هم گفته می شود. این لایه همان جاییست که کاربران می توانند ورودی ارسال کنند و خروجیها را ببینند. لایه نمایش را روی صفحه مک یا ویندوز خودتان مشاهده خواهید کرد.
  • لایه کاربرد یا اپلیکیشن (The Application Tier): این لایه پیوندی بین رابط کاربری و پایگاه داده ایجاد می کند. لایه کاربرد منطق اصلی برنامه را در بر دارد و وظیفه اش اجرای فرایندهای برنامه و کنترل دسترسی به پایگاه داده است.
  • لایه پایگاه داده (The Database Tier): این لایه جاییست که داده های لایه اپلیکشن و اطلاعات کسب و کار کاربر ذخیره می شود. لایه پایگاه داده در واقع بانک حافظه کل سیستم SAP ERP شما است.

با وجود پیچیدگی نرم افزار SAP و نیاز به پیاده سازی مرحله به مرحله آن، این برنامه چندین مزیت دارد. یکی از بهترین مزایایش امکان یکپارچه سازی آن با سایر سیستم های مشابه است. به این ترتیب می توانید به راحتی و بدون زحمت برنامه های شرکتی را پیاده سازی کنید و بهره وری را افزایش بدهید.

از طرف دیگر، هر کدام از ماژولهای SAP از ویژگیهای تحلیلی، امکان ایجاد قوانین سفارشی و توانایی استانداردسازی فرآیندهای تجاری برخوردار هستند.

نرم افزار sap چه کاربردی دارد؟

با استفاده از نرم افزار SAP می توانید روند دریافت اطلاعات و پردازش داده ها را در همه بخشهای کسب و کارتان تسهیل کنید. این نرم افزار ماژولهای متنوعی دارد که برای بخشهای مختلف شرکت از امور مالی گرفته تا  مدیریت زنجیره تامین طراحی شده اند. در واقع طیف وسیعی از افراد از شرکتهای بومی گرفته تا شرکتهای جهانی از نرم افزار SAP استفاده می کنند.

در ادامه به پنج مورد از رایجترین کاربردهای نرم افزار SAP اشاره می کنیم.

کاربرد SAP در حسابداری و امور مالی

فرقی نمی کند کسب و کارتان بزرگ باشد یا کوچک؛ در هر حال ماژول (FI) SAP Financial Accounting به شما امکان می دهد تا به راحتی تراکنش های مالی شرکتتان را مدیریت کنید. با استفاده از این ماژول می توانید وضعیت مالی سازمانتان را بی درنگ و در لحظه دریافت کنید. این ماژول با سایر ماژولها مثل فروش و توزیع، حقوق و دستمزد و منابع انسانی هم در ارتباط است و به مدیریت مالی هر چه بهتر شرکت شما کمک می کند.

کاربرد نرم افزار SAP در مدیریت زنجیره تامین

ماژول (SCM) SAP Supply Chain Management به تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و فروشندگان امکان می دهد تا بتوانند یک زنجیره تامین انعطاف پذیر و پایدار را طراحی کرده، بسازند و مدیریت کنند. به این ترتیب می توانید به صورت یکپارچه با تامین کنندگان، مشتریان، تولید کنندگان، شرکای تجاری و خرده فروشان در ارتباط باشید. به لطف وجود این سیستم هوشمند و منسجم کسب و کار، کارهایی مثل برنامه ریزی تولید، ارزیابی نوسانات تقاضا و پیش بینی وضعیت بازار راحتتر از قبل می شوند.

SAP در مدیریت منابع انسانی

با استفاده از ماژول (HCM) SAP Human Capital Management به راحتی می توانید بخش منابع انسانی را مدیریت کنید. این ماژول فرایندهای مختلف مربوط به منابع انسانی مثل حقوق و دستمزد، مدیریت ترفیع، ردیابی عملکرد کارکنان و رسیدگی به غرامت و غیره را تسهیل و یکپارچه می کند. از آنجایی که ماژول مدیریت منابع انسانی در SAP به سایر ماژولها متصل می شود، کارایی شرکت شما افزایش پیدا می کند.

SAP در مدیریت مواد

ماژول (MM) SAP Materials Management به شما کمک می کند تا موارد مهم مربوط به مدیریت و تولید مواد و همینطور انواع مختلفی از سایر فرایندهای تدارکات را در شرکتتان کنترل کنید. از جمله کاربردهای رایج این ماژول می توان به برنامه ریزی بر اساس مصرف، خرید، مدیریت موجودی و تأیید فاکتور و غیره اشاره کرد.

SAP در فروش و توزیع

همانطور که از اسم ماژول (SD) SAP Sales and Distribution هم پیداست، از آن برای مدیریت همه معاملات و فرایندهای مرتبط با فروش و توزیع استفاده می شود. با استفاده از این ماژول می توانید پیشنهادات، درخواستها، فهرست قیمتها، حمل و نقل، صورتحساب، مدیریت اعتبار، قیمت گذاری و خیلی از موارد دیگر را به راحتی مدیریت و کنترل کنید.

مزایای استفاده از نرم افزار SAP در سازمان ها

از جمله مزایای استفاده از نرم افزار SAP می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش هزینه های اداری

اطلاعات ارائه شده توسط نرم افزار SAP به کاهش وقفه در تولید و جمع آوری اطلاعات برای تصمیم گیری بهتر کمک می کند. همین امر باعث کاهش هزینه های ناشی از روند اداری ضعیف و ناکارآمد می شود. 

مدیریت بهتر داده ها

با استفاده از نرم افزار SAP می توانید نسبت های سود، حاشیه فروش و معیارهای مدنظر شرکت برای تعیین اهداف را ردیابی کنید و بفهمید. به این ترتیب دیگر نیازی به پردازش دستی نیست و داده های کسب و کار هم دقیقتر ارائه می شوند. 

شفافیت و وضوح بیشتر

نرم افزار SAP فرایند مدیریت داده ها را به صورت خودکار انجام می دهد. این قابلیت تکرار را کاهش می دهد و امکان نظارت روی هر قسمت از عملیات را برای شما فراهم می کند.

امنیت داده ها

سیستم SAP ERP از عملکردهای مختلفی برای محافظت از داده های حساس برخوردار است. این امکان برای مدیران فراهم شده که به راحتی بتوانند از طریق سیستم های امنیتی داخلی و فایروالهای موجود در نرم افزار، دسترسی به داده ها را فقط به کاربران قابل اعتمادشان محدود کنند. علاوه بر این، سیستم SAP به شما امکان تهیه نسخه پشتیبان از داده هایتان را هم فراهم می کند.

مهارت های SAP چیست؟

اگر قرار است برای استخدام در شرکت هایی که از نرم افزار ERP استفاده می کنند درخواست بدهید اکیدا توصیه می کنیم که کار با نرم افزار SAP را یاد بگیرید. این مساله شما را از رقبایتان جلو می اندازد و در ضمن، خیلی مواقع هم تجربه و مهارت کار با این نرم افزار جزو ضروریات برخی مشاغل به حساب می آید. در ادامه به چند مهارت رایج در کار با نرم افزار SAP اشاره می کنیم:

  • استفاده از تراکنشها: مهارت استفاده از تراکنشها و داده های ورودی در نرم‌افزار SAP جزو امتیازاتیست که هنگام تقاضا برای مشاغلی که نیاز به مدیریت فروش دارند به کارتان می آید.
  • گزارش دهی: آگاهی از نحوه گزارش کردن داده ها یکی دیگر از مهارتهاییست که شما، مدیر شرکت یا بخشهای دیگر به آن نیاز پیدا می کنند.
  • حسابداری: دانستن نحوه کار با ماژولهای حسابداری در نرم افزار SAP یکی دیگر از مهارت های کاربردی است که نه تنها برای متقاضیان مشاغل مالی و حسابداری مفید است، بلکه به کارمندان بخشهای حسابداری شرکتها هم کمک می کند.
  • جذب و پذیرش نیروی انسانی: مهارت کار با ماژول های استخدام نرم افزار SAP به شما در مدیریت هر چه بهتر منابع انسانی و متقاضیان و نامزدهای شغلی کمک می کند.
  • مدیریت: نرم افزار SAP ماژولهای مدیریتی مختلفی از جمله مدیریت مشتری، مدیریت پروژه، مدیریت انبار، مدیریت حمل و نقل و مدیریت موجودی دارد. کسب مهارت در کار با این ماژولها به شما موقع درخواست مشاغل مدیریتی کمک می کند.
  • ارتباط: یکی از بهترین جنبه های نرم افزار SAP امکان برقراری ارتباط با سایر بخشها برای حفظ یکپارچگی شرکت است. آگاهی و تسلط روی ارتباط بین بخشها و نشان دادن آن به مصاحبه کنندگان می تواند شما را از رقبایتان جلو بیندازد.

چگونه نرم افزار SAP را یاد بگیریم؟

با توجه به پیچیدگیها و قابلیت های زیاد نرم افزار SAP، دوره های آموزشی مختلفی برای یادگیری این نرم افزار وجود دارد. در واقع یکی از رقابتی ترین زمینه ها در جهان، همین تسلط بر نرم افزار SAP است. اگر دانش، ابزار و تجربه مناسبی نداشته باشید، نمی توانید از این نرم افزار برای ارتقای شغلی خودتان استفاده کنید.

یادگیری و دریافت مدرک SAP

اگر قصد دارید رزومه کاریتان را پربارتر کنید و مهارت کار با نرم افزار SAP را یاد بگیرید، توصیه می کنیم در کلاسهای آموزش SAP شرکت و گواهینامه مربوط به آن را دریافت کنید. برای همه ماژولهای SAP کلاسهای آموزشی وجود دارد و چون آموزش و شرکت در امتحان هزینه دارد، آموزشی را شروع کنید که با اهداف شغلی شما مرتبط است. 

در ادامه به چند نمونه از دوره های آموزشی نرم افزار SAP اشاره می کنیم:

  • مدیریت پروژه
  • تجزیه و تحلیل هزینه
  • برنامه ریزی کسب و کار یکپارچه
  • پیاده سازی امور مالی
  • پیاده سازی ساخت
  • پیاده سازی فروش
  • مدل سازی و مدیریت داده
  • حسابداری مدیریت
  • حسابداری مالی
  • حسابداری مالی
  • بازرگانی
  • معمار امنیت سیستم

موسسه آموزش عالی آزاد خرد اقدام به برگزاری دوره آموزشی sap نموده است. برای شرکت در این دوره روی لینک زیر کلیک کنید:

اولین امتیاز را ثبت کنید
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *