آشنایی با تیپ های شخصیتی 16 گانه mbti (مایرز بریگز)

به تعداد افراد روی زمین می توان شخصیت های مختلفی را تعریف کرد اما برای اینکه بهتر بتوانیم متوجه تیپ شخصیتی خودمان یا دیگران شویم می توانیم از نظریه های شخصیت استفاده کنیم. از گذشته تا کنون نظریه های شخصیت زیادی مطرح شده اند که یکی از محبوب ترین آن ها نظریه شخصیت 16 گانه مایرز بریگز (Myers-Briggs Type Indicator) است که به اختصار به آن MBTI گفته می شود. در آزمون مایرز بریگز افراد به 16 تیپ شخصیتی تقسیم می شوند، این تیپ های شخصیتی پویایی جامعه در سراسر جهان را تشکیل می دهند. درک هر یک از این تیپ های شخصیتی در این مدل به شما در درک، خویشتن اندیشی، خودشناسی و ارتباط با دیگران کمک خواهد کرد. برای آشنایی با آشنایی با تیپ های شخصیتی 16 گانه با ما همراه شوید.

معرفی تیپ های شخصیتی 16 گانه مایرز بریگز

شخصیت چیست؟

قبل از معرفی انواع تیپ های شخصیتی mbti ببینیم شخصیت چیست؟ شخصیت هر فرد منحصر به فرد است و مجموعه ای از خصوصیات اخلاقی و خلق و خوی هر فرد را نشان می دهد. شخصیت به عنوان مجموع این اجزا در نظر گرفته می شود. این نهاد که شخصیت شما را تشکیل می دهد، ‌باعث تمایز شما از دیگران می شود. در تئوری، به تعداد افراد تیپ های شخصیتی مختلف وجود دارد. با این وجود، قرار دادن آن ها در 16 تیپ شخصیتی مختلف درک و بررسی مفهوم شخصیت را ساده تر و راحت تر می کند.

انجمن روانشناسی آمریکا (APA) شخصیت را به صورت تفاوت های فردی در الگوهای فکری، احساسی و رفتاری افراد تعریف می کند. مطالعه شخصیت بر دو حوزه گسترده تمرکز دارد. یکی از این حوزه ها درک تفاوت های فردی و به طور خاص خصوصیات هر فرد است. به عنوان مثال، جامعه پذیری و تحریک پذیری. حوزه دیگر، درک این موضوع است که چگونه اجزای مختلف به عنوان یک کل کنار همدیگر قرار می گیرند.

تعریف نظریه تیپ های شخصیتی 16 گانه

آشنایی با تیپ های شخصیتی 16 گانه mbti

به عنوان یک تیم متشکل از مادر و دختر، کاترین کوک بریگز و ایزابل بریگز مایرز، MBTI را بر اساس بررسی کارهای انجام شده توسط کارل یونگ، روانپزشک و روانکاو سوئیسی که اغلب به عنوان پدر روانشناسی تحلیلی در نظر گرفته می شود، معرفی کردند. یونگ اغلب از شخصیت ها یا کهن الگوها برای توصیف شخصیت ها استفاده می کرد. در نتیجه، نمرات فردی MBTI گاهی اوقات به عنوان شخصیت های عمومی مانند «معمار» یا «الهام بخش» در نظر گرفته می شوند.

16 تیپ شخصیتی مایرز بریگز از چهار جفت فاکتور اساسی تشکیل شده است که می توانند بر شخصیت فرد تاثیرگذار باشند، از جمله:

  • برون گرا (E) و درون گرا (I)
  • حسی (S) و شهودی (N)
  • منطقی (T) و احساسی (F)
  • ادراکی (P) و قضاوتی (J)

برون گرایی درون گرایی

برون گرایی به یک فرد کنش گرا و عینی تلقی می شود که ارتباط مستمر با دیگران را دوست دارد و از رشد تعاملات بین فردی لذت می برد. در مقابل، درون گرایی به یک فرد با رویکرد ذهنی اشاره دارد. آن ها به عنوان متفکرانی شناخته می شوند که از ارتباطات معنادار با دیگران لذت می برند، اما برای رشد فردی اوقاتی را به تنهایی سپری می کنند.

بیشتر بخوانید: خصوصیات افراد درونگرا

حسی شهودی

حسی به افرادی اشاره دارد که به شدت به احساسات فیزیکی خود وابسته هستند. آن ها حقایق و جزئیاتی که مشاهده کرده اند را به ایده هایی که مشخص نیستند، ترجیح می دهند. از طرف دیگر، شهودی برای افرادی به کار برده می شود که اطلاعات انتزاعی را ترجیح می دهند. این افراد به دنبال الگوهایی برای کمک به درک و اعتماد به احساسات درونی خود می گردند، حتی وقتی شواهد ملموس در دسترس نیست.

منطقی احساسی

افراد با تیپ شخصیتی منطقی عقب می نشینند و شرایط را بر اساس حقایق و قوانین قضاوت می کنند و به احساسات خود توجهی ندارند. برای افرادی که بیشتر به سمت تیپ شخصیتی احساسی متمایل هستند، تصمیم گیری شامل قرار دادن خود به جای دیگران و بررسی نتایج و پیامدهای تصمیم گیری خود بر احساسات آن هاست. این افراد ممکن است بر اساس احساسات تصمیم گیری کنند.

ادراکی قضاوتی

ادراک نشان می دهد که یک فرد چگونه اطلاعات در مورد جهان پیرامون خود را جمع آوری، تفسیر و درک می کند. قضاوت به نحوه تصمیم گیری افراد بعد از درک اطلاعات به دست آمده با استفاده از عملکردهای حسی و شهودی اشاره دارد.

حال به قسمت اصلی ماجرا می رسیم یعنی معرفی 16 تیپ شخصیتی و توضیح تیپ های شخصیتی mbti:

معرفی کامل تیپ های شخصیتی 16 گانه MBTI

در ادامه، خلاصه ای 16 تیپ شخصیتی را بررسی می کنیم. MBTI را با یک فرد حرفه ای انجام دهید و نتایج را برای درک هرچه بهتر شخصیت خود بررسی کنید.

تیپ شخصیتی ISTJ: درون گرا – حسی – منطقی – قضاوتی

شخصیت ISTJ

افراد با تیپ شخصیتی ISTJ به عنوان افرادی آرام، ساکت، رسمی، جدی و ترسناک در نظر گرفته می شوند. کهن الگوی آن ها «بازرس» است. این افراد به جزئیات توجه دارند و ترجیح می دهند از قوانین پیروی کرده و هر وظیفه محول شده را به پایان برسانند. سنت و سخت کوشی برای تیپ های شخصیتی ISTJ بسیار مهم است، زیرا در تمام زمینه های زندگی حس مسئولیت بالایی را نمایش می دهند. آن ها قبل از اعلام نظر جنبه های مختلف را بررسی می کنند. در نهایت، به نتیجه گیری خود کامل فکر کرده اند.

تیپ شخصیتی ISTP: درون گرا – حسی – منطقی – ادراکی

توصیف افراد دارای تیپ شخصیتی ISTP اغلب چالش برانگیز است. آن ها ممکن است ساکت، محتاط و متفکر باشند. با این وجود، وقتی یک مشکل یا بحران ظاهر می شود، وارد عمل می شوند و می توانند خیلی سریع رهبری حل مشکل را بر عهده بگیرند. به محض این که راه حل پیدا شد، دوباره در سایه قرار می گیرند.

تیپ های شخصیتی ISTP تمایل دارند نحوه عملکرد هر آنچه در اطرافشان به وقوع می پیوندد را بیابند. مهارت های حل مسئله باعث می شود که به کهن الگوهای «چیره دست»، «مکانیک» و «صنعتگر» تشبیه شوند.

تیپ شخصیتی ESTJ: برون گرا – حسی – منطقی – قضاوتی

افراد با تیپ شخصیتی ESTJ به صورت افراد سنت گرای سخت کوشی توصیف می شوند که از انجام سریع کارها و وظایف خود لذت می برند. آن ها کم حوصله هستند و به احساسات دیگران توجه زیادی نشان نمی دهند. خصوصیات شخصیتی ESTJ شامل موارد زیر است اما به آن ها محدود نمی شود:

  • منطقی
  • واقع بین
  • متعهد
  • صادق
  • مسئولیت پذیر
  • کارآمد

نحوه سازماندهی شرایط و مدیریت برای دستیابی به اهداف توسط تیپ های شخصیتی ESTJ توسط افراد دیگر تحسین می شود. در نتیجه، آن ها اغلب به کهن الگوهای «مدیر» و «ناظر» نسبت داده می شوند. افراد دارای تیپ شخصیتی ESTJ علاقه زیادی به یادآوری نقاط عطف زندگی مانند روز تولد و سالگردهای ازدواج دارند. علاوه بر این، اغلب از شبکه گسترده ای از ارتباطات بهره مند هستند.

تیپ شخصیتی ESTP: برون گرا – حسی – منطقی – ادراکی

تیپ شخصیتی ESTP در سیستم کهن الگو به عنوان «کارآفرین» در نظر گرفته می شود. افراد با این تیپ شخصیتی به عنوان افراد بلندپرواز در نظر گرفته می شوند. آن ها فعال هستند و قابلیت فکر کردن سریع، تحلیل افراد و شرایط قبل از نتیجه گیری نهایی را دارند. این افراد مهمانی ها را سرزنده می کنند و از حضور در صحنه لذت می برند. همچنین ممکن است ورزشکار و خودجوش باشند و هیجان و توجه زیادی را در انجام کارهای خود به کار می گیرند.

تیپ شخصیتی ISFJ: درون گرا – حسی – احساسی – قضاوتی

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ در چشم دیگران خجالتی و محتاط به نظر می آیند. با این وجود، افراد مردم محوری هستند که به هر دلیلی تمام تلاش خود را برای گروه یا سیستم انجام می دهند. آن ها اغلب به عنوان «مراقب» و «مدافع» در یک گروه شناخته می شوند. آن ها دستیابی به اهداف گروه را بسیار جدی می گیرند و ترجیح می دهند افراد دیگر گروه نیز باورهای مشابه ای داشته باشند. این تیپ شخصیتی در به یاد آوردن اسامی و چهره افراد مهارت دارد و هنگام جمع آوری اطلاعات روشمندتر عمل می کند.

تیپ شخصیتی ISFP: درون گرا – حسی – احساسی – ادراکی

تیپ های شخصیتی ISFP رهبران موقعیت های اجتماعی نیستند. با این وجود، آن ها به عنوان دوستانی ساکت، قابل اعتماد و قابل اتکا در نظر گرفته می شوند که تمایل به کمک به افراد نیازمند دارند. این افراد برای غریبه ها بسیار درون گرا به نظر می آیند، اما با دوستان نزدیک خود به خوبی تعامل دارند و معاشرت می کنند. افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، غیر قابل پیش بینی هستند و از زندگی در زمان حال لذت می برند. این فاکتور همراه با حس زیبایی شناختی و گرایش به هنر، آن ها را به کهن الگوهای «ماجراجو»، «هنرمند» و «آهنگساز» مرتبط می کند.

تیپ شخصیتی ESFJ: برون گرا – حسی – احساسی – قضاوتی

به عنوان یک مراقب یا ارائه دهنده، تیپ شخصیتی ESFJ متعهد است و با اشتیاق مسئولیت های خود را انجام می دهد. آن ها افراد خونگرم و صمیمی در نظر گرفته می شوند که احساسات و نیازهای دیگران را مد نظر قرار می دهند. علاوه بر این، آن ها تمام تلاش خود را برای برآورده کردن این نیازها انجام می دهند.

افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ از طرز تفکر دیگران نسبت به خود آگاه هستند. آن ها مرتب هستند و قبل از نتیجه گیری در مورد یک وضعیت تمام حقایق لازم را مد نظر قرار می دهند. این افراد همچنین به دلیل توانایی خود در طراحی استراتژی های موثر شناخته شده اند.

تیپ شخصیتی ESFP: برون گرا – حسی – احساسی – ادراکی

کهن الگوی «مجری» اغلب به تیپ شخصیتی ESFP نسبت داده می شود. این افراد به صورت افراد سرزنده، محبوب و علاقمند به جلب توجه توصیف می شوند. علاوه بر این، آن ها از فرصت شروع یک ماجراجویی جدید و داشتن تجربه های هیجان انگیز لذت می برند. آن ها یک رویکرد ساده و عملی به زندگی دارند.

این تیپ شخصیتی اگر کاملا متمرکز نباشد، در انجام کارها زیاده روی می کند. اختصاص دادن زمان و انرژی برای تشویق دیگران و تعهد به خانواده و دوستان در ماهیت این افراد است. افراد دارای تیپ شخصیتی ESFP حس زیبایی شناختی بالایی دارند و به استایل و مد علاقمند هستند. آن ها از مشاغلی مانند مدلینگ یا اینفلوئنسرهای سفر لذت می برند.

تیپ شخصیتی INTJ: درون گرا – شهودی – منطقی – قضاوتی

شخصیت intj

افراد دارای تیپ شخصیتی INTJ، باهوش، ساکت و محتاط در نظر گرفته می شوند. آن ها رهبران مثبتی هستند، اما بین تماس و ارتباط بین فردی به کار خود ادامه می دهند. روش های منطقی و شهودی آن ها باعث می شود تا متفکرانی مستقل با نظرات شخصی قوی و ثابت باشند. INTJها اغلب ماهیت پرسشگری دارند و از مهارت های حل مسئله در رویارویی با مفاهیم پیچیده استفاده می کنند. با این وجود، آن ها رویکردهای اساسی را نادیده می گیرند و بیشتر به سمت راه حل های پیچیده برای حل مشکلات کشیده می شوند. مهارت های تحلیلی برجسته آن ها باعث شده است که به کهن الگوهای «معمار» و «دانشمند» و «متفکر» نسبت داده شوند.

تیپ شخصیتی INTP: درون گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی INTP، متفکرانی منطقی هستند که به توانایی های فکری خود افتخار می کنند. آن ها اغلب در جستجوی دانش هستند. این افراد در جمع دیگران به صورت افراد محتاط، سرد و غرق در افکار خود در نظر گرفته می شوند. با این وجود، اگر به موضوعی علاقمند باشند نسبت به آن اشتیاق نشان می دهند. کهن الگوهای INTPها، «متفکر» است و عاشق الگوها و طراحی هستند. آن ها موضوعات مشترکی را در نظریه ها و مفاهیم پیچیده پیدا می کنند. آن ها را اغلب به عنوان رهبر در نظر نمی گیرند، اما ترجیح می دهند چالش ها را خود پشت سر بگذارند.

تیپ شخصیتی ENTJ: برون گرا – شهودی – منطقی – قضاوتی

این تیپ شخصیتی با کهن الگوی «فرمانده» در ارتباط است و افراد دارای این تیپ شخصیتی معمولا برای اطرافیانشان بزرگ به نظر می آیند. آن ها رهبران استراتژیک هستند و می توانند دیگران را سازمان دهی کرده و وظایفی را در جهت ایجاد تغییر و دستیابی به اهداف به آن ها محول کنند. اطرافیان تیپ شخصیتی ENTJ نگرش مسئولیت پذیری آن ها را می ستایند. انجام سریع و کارآمد کارها و وظایف اغلب تمرکز اصلی ENTJها را به خود اختصاص می دهد. در طول این فرآیند، آن ها توجه کمتری به روابط بین فردی مانند تشکر و قدردانی از دیگران نشان می دهند.

تیپ شخصیتی ENTP: برون گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

دفاع از باورهای خود یکی از ویژگی های اصلی تیپ شخصیتی ENTP است. این افراد از زیر سوال بردن وضعیت موجود هیچ هراسی ندارند و اغلب برای حمایت از دیدگاه خود در بحث شرکت می کنند. آن ها همچنین کنجکاو و نوآور هستند و انگیزه درونی برای حل مشکلات دارند. در عین حال، خود و دیگران را به چالش می کشند. به این دلایل، تیپ های شخصیتی ENTP با کهن الگوهای «مجادله گر»، «آرمان گرا» و «وکیل مدافع» مرتبط می باشند. آن ها می توانند ترکیبی از بدبینی و خوش بینی را ارائه دهند و ذهنی باز نسبت به تمام فرصت های موجود داشته باشند. ENTPها ایده هایی را توسعه داده و آن را مشتاقانه به دیگران انتقال می دهند.

تیپ شخصیتی INFJ: درون گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی

تیپ شخصیتی INFJ افراد حامی و دلسوزی هستند که بر تحقق دیدگاه خود از هارمونی بشریت تمرکز دارند. اگرچه آن ها محتاط هستند، اما شنوندگان حامی و مثبتی به حساب می آیند. افراد دارای این تیپ شخصیتی نسبت به احساسات دیگران حساس هستند و می توانند ذهن افراد و شرایط موجود را به خوبی درک کنند. گرما و عمق حمایت آن ها برای اطرافیانشان به خوبی ملموس است. اگرچه از توجه جامعه دوری می کنند، اما در پشت صحنه سخت در تلاشند تا همه برنامه ریزی ها به خوبی اجرا شوند. یک INFJ عاشق در ابتدا محتاطانه عمل می کند، اما وقتی ارتباط شکل گرفت تمام سعی خود را برای حفظ آن به کار می گیرد.

تیپ شخصیتی INFP: درون گرا – شهودی – احساسی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP اغلب ایده آل گراهای خیال پردازی در نظر گرفته می شوند که به دنبال یافتن راه حل های خلاقانه برای مشکلات خود می گردند. آن ها معمولا ساکت و حساس هستند و برای ارزش های خود احترام زیادی قائل می باشند. از آن ها اغلب به عنوان انسان های کمال گرای ایده آلیست یاد می شود که فکر می کنند راه حل ارائه شده برای همه بهترین گزینه است. با این وجود، آن ها در مراقبت از دیگران صادق هستند و اطرافیانشان این موضوع را به راحتی متوجه می شوند.

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP اهداف بلندپروازانه ای تعیین می کنند و نرسیدن به آن ها جزء گزینه ها نیست. در سیستم کهن الگوها، این تیپ شخصیتی به «میانجی»، «شفا دهنده» و «ایده آلیست» مرتبط می شود.

بیشتر بخوانید: کمال گرایی چیست

ENFJ: برون گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی

کهن الگوهای «معلم»، «قهرمان داستان» و «بخشنده» رایج ترین توصیف های مرتبط به تیپ شخصیتی ENFJ هستند. این افراد اغلب رهبران طبیعی در نظر گرفته می شوند که در الهام بخشیدن به دیگران مهارت دارند. ENFJها افراد متمرکزی هستند و اغلب مهارت های تعامل بین فردی فوق العاده ای از خود نشان می دهند. آن ها با اعتماد به نفس و کاریزماتیک هستند، بنابراین دیگران را به خود جذب می کنند و مشاوره و راهنمایی آن ها مورد پذیرش واقع می شود.

افراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ بیش از حد درگیر مشکلاتی که دیگران با آن روبرو هستند، می شوند. آن ها از زمان استراحت تنها سود می برند. با این وجود، زمانی که به تنهایی سپری می کنند را به سرزنش خود برای انجام ندادن کارهای بیشتر صرف می کنند. به همین دلیل، این افراد از مرزهای اجتماعی سالم سود می برند.

تیپ شخصیتی ENFP: برون گرا – شهودی – احساسی – ادراکی

به افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP اغلب کهن الگوهای «قهرمان»، «پیکارگر» و «الهام بخش» نسبت داده می شود. آن ها افراد پروژه محور هستند و طیف گسترده ای از مهارت ها و استعدادها را به گروهی که به آن تعلق دارند، می آورند.

ENFPها اغلب افراد خونگرمی هستند. آن ها ممکن است قدردانی ذاتی خود را از ارزشی که روابط بین فردی برای رشد آن ها به ارمغان می آورد نشان دهند. با شخصیت جذاب، این افراد انرژی مثبت را به اطرافیان خود انتقال می دهند. همچنین، کنجکاوی ذاتی در آن ها وجود دارد که باعث می شود به دنبال معنی عمیق تر موجود در پیچیدگی های زندگی بگردند.

مزایای درک تیپ شخصیتی

در ادامه، مزایای بالقوه آشنایی با تیپ های شخصیتی 16 گانه mbti و کسب اطلاعات بیشتر در مورد تیپ شخصیتی و کهن الگوها را بررسی می کنیم.

شما می توانید از نقاط قوت و زمینه های رشد خود مطلع شوید

صرف نظر از این که کدام تیپ شخصیتی از این 16 مورد با شخصیت شما تطابق دارد، MBTI می تواند یک تمرین در زمینه خودشناسی باشد. شما می توانید از نتایج به دست آمده برای درک بهتر نقاط قوت و زمینه های رشد استفاده کنید. اگر مطمئن نیستید که باید در چه زمینه ای متمرکز شوید، می توانید ببینید که برای رشد شخصی با چه ویژگی های شخصیتی با چالش مواجه خواهید شد.

در محیط کار و سایر جنبه های زندگی، شما می توانید بهتر موقعیت هایی را شناسایی کنید که نقاط قوت شما تاثیر مثبت خواهند داشت. به همین ترتیب، تشخیص می دهید که چه زمانی می توانید جنبه های شخصیت خود را رشد و توسعه دهید. به عنوان مثال، در یک گروه اگر می دانید که نمی توانید به خوبی از عهده رهبری گروه برآیید، می توانید قسمت تحقیق را بر عهده بگیرید.

نسبت به علایق خود آگاه تر می شوید

اولویت های شما برای شرایط خاص می توانند در تیپ شخصیتی شما نهفته باشند. شاید وقتی می بینید خمیردندان از پایین به بالا فشرده نشده است، احساس ناخوشایندی را تجربه کنید. ممکن است بعد از تکمیل یک جدول کلمات پیچیده احساس شادی به سراغ شما آید. تیپ شخصیتی شما می تواند این احساسات را توضیح دهد.

دانستن تیپ شخصیتی به شما کمک می کند تا محرک های استرس زا را شناسایی کرده و با آن ها مقابله کنید. این موضوع به شما در درک این که چرا در برخی از شرایط احساسی رفتار می کنید، کمک کند. همچنین ممکن است دلیل عشق و دوستی با افراد خاص را متوجه شوید. این دانش در مسیر شغلی و نحوه رفتار در اجتماع به شما کمک خواهد کرد.

گزینه های شغلی خود را درک می کنید

برای برخی از افراد شغل مهم ترین بخش از جنبه های مختلف زندگی است. با این وجود، شغل برخی از افراد متناسب با علایق، شخصیت و آرزوهایشان نیست. وقتی این عدم تطابق وجود داشته باشد، به رضایت شخصی نخواهند رسید.

آگاهی از تیپ شخصیتی، نقاط قوت و ضعف و علایق می تواند تصمیم گیری در مورد شغل آینده را برای فرد راحت تر کند. اگر همین حالا از شغل خود راضی هستید، می توانید از نقاط قوت خود به سود رشد شرکت استفاده کنید.

می توانید مهارت های تصمیم گیری خود را تقویت کنید

آشنایی با تیپ های شخصیتی 16 گانه mbti باعث می شود مکانیزم های مختلف تصمیم گیری هر فرد را متوجه شوید. تصمیم گیری اغلب مسیر شغلی و زندگی شخصی افراد را مشخص می کند. هرچه دانش بیشتری در مورد شخصیت خود کسب کنید، تصمیمات متعادل تری می گیرید و این می تواند تاثیر مثبتی بر زندگی شما داشته باشد. این تغییرات می تواند شامل تغییر شغل، نقل مکان به یک شهر یا کشور جدید، صمیمیت در یک رابطه، ازدواج کردن یا بچه دار شدن باشد.

تنوع شخصیت ها را تحسین خواهید کرد

آشنایی با تیپ های شخصیتی 16 گانه به شما تنوع شخصیت ها در گروه های مختلف را یادآوری می کند. اگرچه ممکن است تضادهایی ناشی از تفاوت های شخصیتی ظاهر شوند، اما این فرصت وجود دارد که بر اساس خصوصیات شخصیتی خود بدرخشید و قابلیت های مختلف را برای گروه به ارمغان آورید.

وقتی از تیپ شخصیتی خود آگاه باشید و تفاوت آن با سایر تیپ های شخصیتی را بدانید، نسبت به جنبه های مثبت قدردان خواهید بود. همچنین به شما نشان می دهد که چگونه افراد دیگر را در تصمیم گیری های خود سهیم کنید. به عنوان مثال، اگر می دانید سایر افراد درون گرا هستند، می توانید از آن ها بخواهید بینش خود را ابراز کنند و به دلیل سلطه افراد برون گرا از مطرح کردن آن اجتناب نکنند.

در مورد چگونگی بهبود روابط خود آگاه تر می شوید

اگرچه شخصیت ها را در 16 گروه مختلف دسته بندی کرده اند، اما شخصیت هیچ دو نفری با تیپ شخصیتی یکسان 100 درصد مشابه هم نیست. به همین دلیل، می توان تعاملات منحصر به فردی بین تیپ های شخصیتی مختلف به وجود آورد. آگاهی از تیپ شخصیتی رابطه شما را تقویت خواهد کرد. همچنین به شما کمک می کند تا با افرادی که شخصیت شما را کامل می کنند، ارتباط برقرار کنید. به عنوان مثال، یک فرد برون گرا می تواند به یک فرد درون گرا کمک کند تا از پوسته خود خارج شود، در حالی که یک فرد درون گرا می تواند از مصاحبت با فرد برون گرا لذت ببرد و ماهیت اجتماعی او را تحسین کند.

در مورد موسسه خرد بیشتر بدانید

اگر آشنایی با انواع تیپ های شخصیتی در روانشناسی به هر دلیلی (شخصی یا شغلی) برای شما جذاب است علاوه بر تحصیلات آکادمیک در دانشگاه می توانید در دوره های شخصیت شناسی شرکت کنید. موسسه آموزش عالی آزاد خرد انوع دوره های آموزشی را در بالاترین سطح آموزش می دهد. دوره های موسسه خرد به صورت حضوری و آنلاین برگزار شده و از اعتبار بالایی برخوردارند. در پایان دوره های آموزشی موسسه خرد می توانید مدرک معتبر وزارت علوم قابل استعلام و ترجمه از وزرات علوم و تحقیقات بگیرید.

یکی از دوره های روانشناسی که در موسسه خرد برگزار می شود دوره آموزشی شخصیت شناسی MBTI است و در این دوره بررسی تیپ های 16 گانه به صورت کامل انجام می شود و شما می توانید نحوه تعامل با تیپ های شخصیتی مختلف را بیاموزید. برای شرکت در این دوره روی لینک زیر کلیک کنید:

یکی دیگر از دوره های آموزشی موسسه خرد دوره تفسیر تست های پرکاربرد روانشناختی است که یکی از سرفصل های مهم آن آموزش و تفسیر تست MBTI است. برای شرکت در این دوره روی لینک زیر کلیک کنید:

کلام آخر

تیپ های شخصیتی 16 گانه mbti به طور کامل در این مقاله معرفی و توضیح داده شد و گفتیم هر یک از 16 تیپ شخصیتی چه خصوصیاتی دارند. درک تیپ های شخصیتی 16 گانه می تواند یک قدم به سمت خودشناسی باشد. مطالعه مقالات یا بررسی نتایج MBTI به شما کمک می کند تا تنوع شخصیت ها را درک کنید.

منبع: betterhelp.com

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *