خصوصیات اخلاقی افراد حسود؛ نشانه ها، رفتارها و زبان بدن

افراد حسود انرژی بدی به سمت شما روانه می کنند، از خوشحالی و موفقیت شما ناراحت می شوند و پشت سر شما صحبت های منفی می کنند تا نظر دیگران درباره شما عوض شود. این ها برخی از نشانه ها و خصوصیات اخلاقی افراد حسود هستند. اگر می خواهید آدم های حسود اطراف خود را بهتر شناسایی کنید این مقاله را بخوانید. 13 خصوصیت اخلاقی افراد حسود، رفتار آدم های حسود، زبان بدن افراد حسود و بهترین رفتار در برخورد با افراد حسود در ادامه آمده است.

تعریف حسادت، به چه کسی حسود می گویند؟

حسادت احساسی پیچیده است که بیشتر مواقع نسبت به رابطه یک فرد، داراییها یا موقعیت او ایجاد می شود. حسودها حس حسادت، سوء ظن و ناامنی دارند و رفتارهایی مثل پرخاشگری، حس مالکیت یا رفتارهای فریبکارانه و ناشایست از خودشان بروز می دهند. نقطه مقابل حسادت غبطه خوردن است. غبطه وقتی اتفاق می افتد که شما موفقیت یا رشد کسی را می بینید و بدون اینکه نسبت به این موفقیت حس منفی داشته باشید خودتان هم برای رسیدن به این جایگاه تلاش می کنید که اتفاقا واکنشی طبیعی و سالم است؛ اما وقتی حس شما جنبه منفی به خودش می گیرد و با افکار و اعمال مخرب و منفی همراه می شود به آن حسادت می گویند. 

خصوصیات اخلاقی افراد حسود

خصوصیات اخلاقی افراد حسود

آیا شما هم مثل خیلیهای دیگر در زندگیتان با یک فرد حسود سر و کار دارید؟ این آدم حسود ممکن است دوستتان، فامیلتان یا حتی یکی از اعضای خانواده تان باشد! احتمالا متوجه شده اید که او مدام حرکات و رفتارهای شما را زیر نظر دارد و مرتب درباره کارهایتان از شما سوال می پرسد. 

همه ما در مقطعی از زندگیمان به یک آدم حسود برخورد کرده ایم. اما تشخیص اینکه واقعا طرف مقابلمان به ما حسادت می کند یا نه همیشه راحت نیست و از آن سختتر فهمیدن حس واقعی آن طرف است؛ آن هم وقتی که فکر می کنید نسبت به شما حسادت می کند.

با اینکه کنار آمدن با آدمهای حسود واقعا کار سختیست، ولی باید این را هم بدانید که همه حسود نیستند. آدمهای حسود نشانه هایی دارند که به شما کمک می کند بفهمید حسودند. در ادامه ما به 11 نشانه آدم حسود اشاره می کنیم:

1- باعث می شوند نسبت به موفقیت خودتان حس بدی داشته باشید

آدم حسود دست به هر کاری میزند تا شما نسبت به خودتان و دستاوردهایتان  احساس بدی پیدا کنید. حسودها موفقیت های شما را کم اهمیت جلوه می دهند یا حتی ممکن است طوری ابراز ناراحتی کنند که اصلا مشخص نباشد به شما حسادت می کنند.

اما در واقع تنها دلیلی که باعث حسادت دیگران می شود این است که آنها دلشان می خواهد جای شما باشند. پس خیلی مهم است که اجازه ندهید حسادت دیگران شما را نسبت به خودتان دلسرد کند یا اعتماد به نفستان را پایین بیاورد. تنها راهی که باعث می شود یک فرد حسود خوشحالتر شود این است که نسبت به خودتان و زندگیتان حس بدی داشته باشید.

2- حسودها خودشان را با شما مقایسه می کنند و از کار خودشان ایراد می گیرند

احساس حسادت باعث می شود یک نفر فقط روی زندگی و موفقیت های دیگران تمرکز کند و از دستاوردهای خودش غافل شود. کاری که دقیقا یک آدم حسود انجام می دهد این است که مدام خودش را با شما مقایسه می کند و از هر کاری که خودش انجام می دهد ایراد می گیرد. حتی ممکن است موفقیتها یا توانایی های خودش را بی اهمیت و ناچیز جلوه بدهد چون شبیه موفقیتهای شما نیست.

3- وقتی می خواهید درباره خودتان حرف بزنید بحث را به سمت خودشان می برند

همه دوست دارند راجع به خودشان صحبت کنند، اما آدمهای حسود هیچ وقت به شما اجازه نمی دهند حرفتان را درباره خوتان کامل کنید. این افراد همیشه تجربه یا داستان بهتری در چنته دارند تا وقتی شما شروع به صحبت درباره خودتان می کنید حرفتان را قطع کنند و شروع به تعریف داستان خودشان کنند. 

4- امکان ندارد بتوانید بدون اینکه حس رقابت یا از دست دادن فرصت برای آدم حسود پیش بیاید، با او حرف بزنید

وقتی کسی به شما حسادت می کند به همه چیز به چشم رقابت نگاه می کند. موفقیت شما برای او می شود شکست و برعکس. برای همین وقتی شما چیزی را با او در میان میگذارید یا می خواهید تجربیات مثبت و خوبی با هم داشته باشید باز هم او احساس می کند قرار است چیزی از دست بدهد. بنابراین اکثر آدمهای حسود دلشان نمی خواهد چیزی را با کسی که باعث حسادتشان شده در میان بگذارند، حتی اگر این اتفاق باعث از دست رفتن لحظات و اوقات خوب باشد. 

5- آنها دائما دنبال این هستند که شما چه کار می کنید و با چه کسانی در ارتباط هستید

وقتی کسی نسبت به یکی دیگر حسادت می ورزد، همه حرکاتش را زیر نظر می گیرد. حتی ممکن است خود آدم حسود تا وقتی که شما این مسئله را به او گوشزد نکرده اید متوجه نباشد که این کارش چقدر ترسناک و ناخوشایند است. اینکه کسی مدام دنبال این باشد که شما با چه کسانی نشست و برخاست می کنید و در حال انجام چه کاری هستید اصلا رفتار سالم و درستی نیست و نشانه ای از حسادت دارد.

6- تعریف و تمجیدهایی که از شما می شود را بی ارزش می کنند

آدمهای حسود دیگران را تحقیر می کنند تا خودشان حس بهتری داشته باشند. اگر با آدم حسودی برخورد کرده باشید احتمالا متوجه شده اید وقتی کسی از شما تعریف می کند او همیشه راهی برای خوار و کوچک نشان دادن این تعریف و تمجید پیدا می کند. حتی ممکن است آنقدر جلو برود که بگوید کسی که از شما تعریف کرده آدم دروغگویی بوده یا اصلا منظورش چنین چیزی نبوده؛ در حالیکه دیگران به وضوح و واقعا شما را تحسین کرده بودند!

7- نسبت به شما حس مالکیت خیلی زیادی دارند

آدمهای حسود همه چیز را سیاه و سفید می بینند و صفر و صدی هستند. آنها می خواهند یا صد در صد با کسی باشند یا اصلا با او نباشند. برای همین نسبت به شریک زندگیشان حس مالکیت و تسلط خیلی زیادی دارند. اغلب اوقات حسادت خودش را با رفتارهای کنترل کننده نشان می دهد؛ مثلا آدم حسود هر کاری می کند تا شما بدون او جایی نروید.

8- به دوستان شما حسادت می کنند

یکی از خصوصیات اخلاقی افراد حسود این است اصلا دلش نمی خواهد شما با کسی جز او وقت بگذرانید و دوست شوید؛ حتی اگر پیدا کردن دوست جدید برایتان سخت باشد. ممکن است حتی آدم حسود دست به کارهایی بزند تا روابط نزدیک شما با دیگران کم یا خراب شود یا به دوستانتان توهین کند تا بتواند خودش کنترل همه چیز را دست بگیرد.

9- دستاوردهای شما را کم اهمیت جلوه می دهند

آدمهای حسود فکر می کنند خودشان به اندازه کافی خوب نیستند و تنها دلیل موفقیت و پیشرفت دیگران در زندگی این است که چیزی از آدم حسود گرفته شده؛ حتی اگر اصلا اینطور نباشد. برای همین تمام سعیشان را می کنند تا دستاوردها و موفقیت های شما را کوچک و بی اهمیت جلوه بدهند تا به خیال خودشان شما از خودراضی و مغرور نشوید. آن ها فقط به دنبال نقاط ضعف شما هستند و سعی می کنند نسبت به نقاط مثبت و توانایی های شما بی تفاوت باشند.

10- نسبت به بقیه بسیار بی اعتماد و مشکوکند

حسودها معمولا خیلی سخت به اطرافیانشان اعتماد می کنند، مخصوصا اگر به کسی حسادت کنند. اگر در روابط عاطفیتان مدام به خیانت متهم می شوید احتمالا دلیلش این است که طرف مقابلتان به شما اعتماد ندارد و حس ناامنی خودش را به شما بازتاب می دهد.

11- نسبت به شما پرخاشگری منفعل دارند

افراد حسود دلشان نمی خواهد رک و راست درباره چیزی که آزارشان می دهد حرف بزنند، حتی اگر با این کارشان باعث بی احترامی و آزار دیدن دیگران شوند. آنها پرخاشگری منفعل دارند و باعث سردرگمی شما می شوند. مثلا ممکن است با اینکه هر دویتان می دانید شما کار غلطی انجام نداده اید با طعنه و توهین شما را به انجام کار اشتباهی متهم کند یا جوری مسخره تان کند که تحقیر شوید.

12. خوشحال می شوند شما را درمانده ببینند

فردی که به شما حسادت می روزد خوشحال می شود که شما را ناراحت و درمانده از انجام کاری ببیند و حتی خوشحال می شود که از او درخواست کمک کنید. مشاهده احساس ناتوانی در شما حس خوبی در افراد حسود ایجاد می کند و به آن ها قدرت می دهد!

13. پشت سر شما بدگویی می کنند

یکی از ویژگی های افراد حسود این است که راجب دیگران زیاد صحبت می کنند، آن ها از هر فرصتی استفاده می کنند تا پشت سر شما بدگویی کنند و تصویر نامطلوبی از شما در ذهن دیگران ایجاد کنند. هدف آن ها خراب کردن شخصیت شما و خوب نشان دادن خودشان است.

رفتارهای مرتبط با حسادت

ویژگی افراد حسود

در ادامه به طور خلاصه رفتارهای یک فرد حسود را با هم مرور می کنیم:

  • رقابت با بقیه برای اثبات برتری یا باارزشتر بودن خودش
  • خراب کردن موفقیت یا شادی بقیه به خاطر حسادت خودش
  • عصبانیت یا ناراحتی غیر منطقی وقتی که شریک زندگی اش گفتگوی عادی و نرمالی با جنس مخالف دارد.
  • مقایسه خودش با دیگران و احساس بی کفایتی و حقارت
  • احساس مالکیت بیش از حد و کنترل روابط
  • احساس رنجش و تلخ کامی نسبت به داشته های دیگران که خودش آرزویشان را دارد.
  • چک کردن وسواس گونه گوشی یا حسابهای شبکه های اجتماعی شریک زندگی اش
  • محبت ساختگی و دروغ
  • حرف شما را قطع می کنند تا به ابراز وجود بپردازند

زبان بدن افراد حسود چگونه است؟

برای اینکه افراد حسود را شناسایی کنید می توانید به زبان بدن آن ها توجه کنید. برخی از نشانه های زبان بدن افراد حسود عبارتند از:

  • عبوس و اخمو
  • زل زدن و خیره شدن
  • تنگ کردن چشمها
  • فک فشرده و منقبض
  • دست محکم مشت شده
  • حالت چهره پر از تنش
  • حالت بدنی سفت و خشک
  • دست به سینه شدن
  • قدم زدن با نگرانی و بیقراری

نحوه برخورد صحیح با افراد حسود

برخورد با افرادی که به شما حسادت می ورزند بسته به نوع و شدت حسادت و رابطه شما با آن شخص می تواند متفاوت باشد. ابتدا در نظر داشته باشید که حسادت یک ویژگی رفتاری منفی است که از ضعف های درونی نشات می گیرد بنابراین آن ها را جدی نگیرید و رفتار تلافی جویانه نداشته باشید. ابتدا سعی کنید با رفتارهایی مانند بها دادن به آن شخص، تعریف نکردن از خودتان و موفقیت هایتان، خوبی کردن و گفتگو کردن رفتار او را تغییر دهید. در صورتی که این اقدامات موثر نبود و شخص مورد نظر ارزش وقت گذاشتن برای تغییر را نداشت سعی کنید فاصله خود را با او کم کرده و ارتباطاتتان را محدود کنید.

جمع بندی

حسادت یکی از حواس طبیعی همه انسانهاست، اما می تواند به یک حس ناسالم و مخرب تبدیل شود. اگر احساس می کنید فرد حسودی در زندگیتان وجود دارد و رفتارهای حسادت آمیز او روی روابط شخصی یا زندگی شغلی شما تاثیر منفی می گذارد می توانید به او پیشنهاد کنید به دنبال درمان یا مشاوره باشد. یادتان باشد که شما هم درست مثل بقیه لایق خوشبختی و موفقیت در همه ابعاد زندگیتان هستید.

مقاله را با این سخن از شیخ صدوق به پایان می بریم:

آدم حسود سه علامت دارد: ‌در پشت سر غیبت می‌کند، هنگام حضور تملّق می‌جوید. و در وقت بلا و مصیبت انسان را شماتت می‌ نماید.

خصال، ج 1، ص 60
5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *